Margriet boos op Natacha: ‘Waar was je in racismerel?!’

Geplaatst op di 28 jul 2020 om 9:00

Margriet van der Linden vond dat Natacha Harlequin zich tijdens de Black Lives Matters-rel niet activistisch genoeg gedroeg. Ze heeft haar daarop aangesproken. Dat vertelt de advocate in gesprek met Villamedia. Natacha wilde aanvankelijk niet bij M komen praten over de dood van George Floyd op 25 mei. “Sla mij maar even over bij dit onderwerp“, liet ze de redactie weten. Ze wilde even aankijken wat er precies aan de hand was, maar dat Margriet haar niet in dank af.

Toen Natacha even later alsnog te gast was bij M, werd ze erop aangesproken door Margriet. “Ik spreek Margriet nooit inhoudelijk voor de uitzending, maar een paar minuten voordat de show zou beginnen, sprak ze me aan. ‘Waar was je de vorige keer?’, vroeg ze.

Margriet was ‘not amused’. “Ik vertelde dat het niet mijn moment was. Toen zei ze: ‘Ik wil je één ding zeggen en daar moet je maar even over nadenken: als wij het niet doen, wie doet het dan wel?’

Daarmee doelde Margriet erop dat zij zich als lesbienne inzet voor de LHBT-gemeenschap en dat Natacha dat zou moeten doen voor de zwarte gemeenschap. “Daar had ze gelijk in. Er was – en is – een momentum om over het onderwerp te praten en dat momentum moet je pakken.”

Vindt Natacha ook niet dat M iets té activistisch is, of, zoals Esquire-baas Arno Kantelberg het noemde op NPO Radio 1, ‘journalistiek van een bedenkelijk niveau’?

Natacha: “M zit in mijn hart, dus je zult mij niet snel negatief horen spreken over dat programma. Ik zie hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Je bent als redactie afhankelijk van de gasten die op dat moment kunnen. Dan kan het wel eens gebeuren dat de tafel te eenzijdig is samengesteld.”

Aan de andere kant: in het racismedebat is M er juist in geslaagd om alle stemmen binnen de zwarte gemeenschap te laten horen. Want mensen van kleur zijn het echt niet allemaal met elkaar eens.”

Het Villamedia-interview met Natacha kunt u lezen via Blendle.

Foto:
60 Reacties op “Margriet boos op Natacha: ‘Waar was je in racismerel?!’”


 1. JanH

  Laat M alsjeblieft niet terugkomen.

 2. Anne

  NPO als anti-blank, anti-man activistisch bolwerk.

  En we mogen het ook nog betalen ook. Betalen om onszelf voor monsters uit te laten maken.
  Waanzin!

 3. Karel

  Het heet M maar in de volksmond noemt men het de deugpottenshow.

 4. Wortel

  M was een verademing onder de suffe talkshows die de kijker vooral in slaap willen wiegen met ditjes en datjes.

 5. Lilly Labiamus

  Ach ja. Later lachen we om M en haar talkshowtafel vol met gepigmenteerde beroepsslachtoffers.

 6. MolTalk

  Die Natacha sloeg ook helemaal nergens op in die uitzending van VI en ze zat alleen daar maar aan tafel omdat ze echt helemaal niemand anders “van kleur” zo gek kregen om daar aan te schuiven, het is te gênant voor woorden allemaal.

 7. Anne

  Zoals GeenStijl het omschreef: “antiracisten“: een eufemisme voor ‘agressief talentloze nietsnutten die posities eisen die ze op eigen merites niet waar kunnen maken’.

 8. Prikkertje

  een programma als M waarin de eenzijdige mening als een buldozer over de rest van het volk moet worden gelegd lijkt meer op een dictatuur en hoort niet thuis op de Nederlandse tv.

 9. Curryworst

  M is een parodie op een talkshow.
  Alleen valt er weinig te lachen bij tante Sidonia.

 10. Henny Huisman

  Mij hebben ze niet gevraagd. Onbegrijpelijk.

 11. Theo

  Een terechte vraag van Margriet. De reactie van Natacha Harlequin was ook krachtig zoals ze altijd is.

  Margriet boos: waarover??

 12. Esmeralda

  Vuile actie van Margriet.
  Snapt ze niet dat ze op die manier keihard aan het discrimineren is?
  Er voetstoots vanuit gaan dat iemand met een donkere huidskleur het automatisch eens moet zijn met de relschoppers Rupsjes Nooitgenoeg van de Nederlandse BLM militie.
  Ik vind dit een wel héél gevaarlijke uitspraak van Margriet van der Linden en het tekent opperduidelijk waar zetaat in deze discussie en hoe onzuiver haar motieven zijn.

 13. Esmeralda

  Vuile actie van Margriet.
  Snapt ze niet dat ze op die manier keihard aan het discrimineren is?
  Er voetstoots vanuit gaan dat iemand met een donkere huidskleur het automatisch eens moet zijn met de relschoppende Rupsjes Nooitgenoeg van de Nederlandse BLM militie.
  Ik vind dit een wel héél gevaarlijke uitspraak van Margriet van der Linden en het tekent opperduidelijk waar ze staat in deze discussie en hoe onzuiver haar motieven zijn.

 14. Remi

  Verschrikkelijk.

 15. Geronimo

  Jammer dat Stieg Larsson niet meer leeft. Misschien was deze cryptocommunist wel bereid geweest om tegen de juiste prijs een trilogie te schrijven. Ik zat te denken aan ‘Vrouwen die Mannen Haten’, zoiets. Dat soort muizenissen krijg ik dus als ik tante Sidonia zie, hoor of lees.

 16. Pauline

  En dan krijgt die Natascha ook nog een praatprogramma op SBS, als ze nou denkt medestanders te krijgen op die baggerzender heeft ze het echt niet begrepen

 17. Esmeralda

  Die gaat nu straks alle mensen opstoken om uit te vlooien waarom ze heten zoals ze heten.
  Vervolgens gaat ze de mensen aansporen om genoegdoening te eisen.
  Nou.
  Dan mag ik hopen dat er heel veel mensen bij Margriet persoonlijk komen vragen om herstelbetalingen voór het leed dat de voorouders van de familie van der Linden die arme mensjes hebben aangedaan.

 18. Bart

  Margriet die heeft alleen nog steeds niet door dat de manier waarop zij het momentum pakt voor de racisme en LHBTIQ (vervelende afkorting) een averechts affect hebben dan dat gene wat ze er mee willen bereiken. Margriet en haar collega’s hebben het racismedebat geen goed gedaan. Dit zal zich nog meer dan afgelopen seizoen laten zien in de kijkcijfers. Daarmee legt ze uiteindelijk een bom onder haar eigen programma. De talkshow van Margriet, heel veel slechter heb ze nog niet gezien in Nederland. (op Fransico van Jole in het eerste half jaar van DWDD na dan)

 19. Non

  Volgens mij is ze jaloers.

 20. PJV

  Ik als gewone, ECHTE Nederlander voel me gediscrimineerd door al deze flauwekul. Stop die multikul waanzin!

 21. rooie Rinus

  Stop toch eens met dat eindeloze activisme op dat tijdslot. Doodvermoeiend gezeur over dan weer 0,2 % , dan weer 1 of andere tefalgender met PTSS en een oedipuscomplex waar weer 6 weken lang de schijnwerper op moet staan. En mevr M vd Linden, er is werkelijk niets vermoeiender dan een activistische lesbienne. Ga gewoon doen waar je goed in bent, want dat is dit overduidelijk niet.

 22. Jan

  Als M al ergens in geslaagd is, dan is het wel dat iedereen maar dan om iedereen die ik ken het kotsbeu heeft van die walgelijke, eenzijdige, activistische “journalistiek” en die arme lbghtqisgjyt-jes en hun eerste-wereldproblemen hier in Nederland.

 23. Klaas

  Het feit blijft dat er geen racisme motief is gevonden bij de dood van George Floyd.

  Wel heeft de agent hard opgetreden omdat Floyd, zoals blijkt uit de bodycam van de agenten, zich hevig verzette. bij zijn arrestatie. Maar ook bij blanken die zich verzetten bij arrestatie word hard opgetreden.

  Kennelijk word dus het belangrijke feit dat er geen racisme motief iis gevonden bij de agent genegeerd door de media.

 24. Johan

  Margriet van der Linden is een links activistische gek
  wat nooit en te nimmer nog een platform mag krijgen.💩

 25. Sender

  Harlequin moet gewoon haar weg los van van der Linden. Tenslotte is ze advocaat en moet ze zichzelf ook goed blijven profileren en niet als een ‘one issue’ dame. Dat levert haar een behoorlijk stigma op en daarmee dus grote nadelen.
  Margriet daaretegen mag alle onderwerpen behandelen die gevoelig liggen in de maatschappij zoals racisme, klimaaat, homofilie.
  Maar met de drammigere houding die zij aanneemt en iedere avond weer het zelfde debat op te voeren heeft zij zichzelf tot de paria van de tv gemaakt en wordt er in alle lagen van de samenleving al zo tegen haar aangekeken.
  Niet slim.
  Bovendien is het geen prettige talkshowhost om een uurtje bij weg te zakken. Ze is meer de schooljuffrouw, die zelf allesbehalve een fijne jeugd heeft genoten en in een later leven haar frustraties wil botvieren door een dame met corrigende vinger te zijn.
  Harlequin is nu aangekomen in het ( kuch) establishment van de tv wereld en dat is meestal genoeg. Echter ze is van der Linden niets schuldig.

 26. Biery Twalet

  Dat er programma’s, waar racisme en discriminatie worden aangepakt, hard nodig zijn wordt telkenmale bevestigd door reacties op sites als deze. Of M(onokamaal) het goed aanpakt? Ik vond OP1 met de influencers laatst niet bepaalt een succes.

 27. Theo

  Margriet is een wolf in schaapskleren.
  Ze is een gevaar voor de samenleving.
  Objectief gezien misbruikt ze haar positie om de mening van een superkleine minderheid door de strot te rammen van een redelijk groot vast kijkerspubliek.
  En ze stamt door in het benoemen van mini misstanden en ze te vergroten.
  Ik zou zeggen, Margriet, die eens een poosje iets over drugs en lachgas. Ga daarover een poosje opruien en ophitsen zodat lachgas verboden gaat worden en drugs vrij verkrijgbaar bij de apotheek. Dat zou nog eens verschil maken.
  En duik eens in de misstanden van die audi-bendes uit Amsterdam en Utrecht, en kijk wat de achtergrond is van die daders en waarom ze dit doen.
  Dat zou pas journalistiek zijn!
  En hoe vinden christelijke kinderen het onderwijs op een islamitische basisschool, en hoe worden die gediscrimineerd?
  En hoe worden homofiele leerkrachten ondersteund in het vinden van een baan in het islamitisch onderwijs?
  Ik denk dat Margriet haar vingers niet wil branden aan deze onderwerpen.

 28. Keet

  -Die dame heeft 1,5 uur bij VI over racisme gepraat, hou je bek M, die dame doet lekker wat ze zelf wil en daar hoef jij haar niet over aan te spreken.
  #FuckFloydTheCriminal

 29. Bardy247

  Mevrouw Harlequin heeft zich naar mijn mening heel verstandig opgesteld.
  Eerst zien wat er nou werkelijk aan de hand was en niet meegaan in de hijgerigheid m.b.t. dit onderwerp ontstond.
  Dit hadden meer mensen moeten doen.

 30. BREAKING NEWS

  Breaking news HANNEKE GROENTEMAN OVERLEDEN

 31. Matthijs Zelf.

  Anne, ook een van de papegaaien van PVV en FvD.

 32. rolah

  Zo lang ze het blijft hebben over racisme kijk ik niet meer .

 33. Lariekoek

  Hulde aan Margriet van der Linden!

 34. Harry

  Het is heel simpel:

  Hier hebben we weer typisch zo’n

  gevalletje van de pot die de ketel

  verwijt dat ze zwart ziet.

  Mevrouw Van der Linden is beledigd

  omdat mevrouw Harlequin een keertje

  niet op haar feestje is gekomen. Maar

  mevrouw Van der Linden vergeet ge-

  makshalve dat haar feestjes meestentijds

  oersaai/zeer gezapig zijn. Altijd weer die-

  zelfde buren, ooms, tantes en beste vrienden…

  Er zijn nooit eens totaal andere gezichten met

  een heel ander geluid die het slaapverwekkende

  gebazel omtoveren in een stevige discussie waar

  nog over nagepraat zal worden. Niet dat mevrouw

  Harlequin haar keurige mevrouwenimago snel zal

  laten varen als er camera’s op haar gericht staan,

  maar diep in haar hart zou ze best wel weer eens

  zo’n feestje als dat van laatst willen beleven…

  Ja, de heer Genee weet wèl hoe je een feestje

  moet geven!…

  Tot overmaat van ramp voor mevrouw Van der

  Linden krijgt mevrouw Harlequin nu ook nog

  haar eigen klessebesfeestje op een commer-

  ciële zender! Komt ze dus nòg minder op

  haar babbelebabparty’s!… Mevrouw Van der

  Linden pakt een dikke stift. Daarna beent

  ze naar het toilet, grist de verjaardags-

  kalender van de deur en bladert fluks

  door, tot ze ergens de naam van

  mevrouw Harlequin ziet staan…

 35. Echo

  Ik ben benieuwd naar de intenties van onze nieuwe zwarte moraalridder en Natacha Harlequin.

  De selectief verontwaardigde schreeuw- en plunderbende BLM sla ik even over.
  De absurde heiligverklaring van George Floyd, een geweld en drugs crimineel die bij aanhouding onder invloed was van drugs naar verluidt een slechte gezondheid had is te idioot voor woorden. Zijn vriend die in de auto van Floyd aanwezig was – die nog niet heilig verklaard is – werd door de politie gezocht voor criminele activiteiten.

  Een tot nu toe onbekende vrouw die ook in de auto van Floyd aanwezig was hoor je verder niets meer over.

  Ook hoor je niet terug of er sprake is gewest van racisme bij aanhouding van (ex) crimineel Floyd.

  Dat de BLM beweging blijft plunderen van onschuldige burgers die hard moeten werken voor hun geld, blijft schreeuwen, blijft met het vernietigen, blijft met het gillen van racisme kan ik niet meer serieus nemen. Er is meer aan de hand, de criminaliteit vanuit de zwarte gemeenschap is stuitend.

  Ook het oproepen tot gebruik van geweld door Akwasi gesteund door ene groepje witte deugers bevestigt mij alleen maar meer dat we te maken hebben met een gemankeerde groep mensen die haat en verdeeldheid probeert te zaaien.

  De onvrede snap ik maar ga iets nuttigs doen, ga je school afmaken, ga werken, ga sporten, ga je gedragen en stop met dat slachtoffergedrag.

 36. Geox

  Harry, als je je teksten nou eens zonder lege tussenregel typt leest misschien iemand ze.
  Nu zijn ze onleesbaar en is het verspilde moeite.
  Succes.

 37. Anne

  @ Geox

  Mee eens. Ik sla zijn reacties over.

 38. Geox

  Goede tekst, echo!
  Meelopers hebben we genoeg, analytische denkers als jij hebben we als maatschappij nodig.

 39. Suckerpunch de ekte!

  Ik wacht op het moment dat Margriet de Moslim gemeenschap in Nederland gaat vertellen dat ze zich bij Isis moeten aansluiten omdat ze anders niet Moslim genoeg zijn.

  Uitzetten deze staatsgevaarlijke oproerkraaier ajb!

 40. Simon

  Ze was bij Veronica Inside en dat programma had veel impact.

 41. Katrijn

  @Klaas
  Moge je voor elke leugen in dat verhaal een andere vorm van k^nk3r krijgen.

 42. Arie

  Dit artikel bevestigt dus dat Margriet van der Linden journalistje speelt maar eigenlijk als activist presenteert.
  Geen enkele journalistiek vraag, laat staan kritisch als ze het met een verkondigd standpunt of opvatting eens is.

  Dit geeft tegelijkertijd aan waarom Hilversum en Amsterdam zover af staan van de rest van Nederland.

 43. Sandra

  Wanneer gaat die lelijke kankah0er M dood? Word zo ziek van die clown!

 44. Joe Banana

  Ik denk dat die Margriet betreurt dat ze zelf niet zwart is. Dat zou haar carrière vleugels geven.

 45. Sandra

  @Klaas: Floyd was crimineel, dus goed dat hij dood is!
  In de US is 80 procent van alle gevangenen zwart of hispanic, je zal er maar politie zijn.

 46. Grace

  Heb niet gekeken

 47. Harlekijn de voorloper van Zwarte Piet

  Harlequin heeft ook de racistische, infantiele, debiele term ‘mensen van kleur’ overgenomen. Daar hoeven we dus ook niet meer naar te luisteren.
  Nog één keer neplinks: blanken hebben ook een huidskleur en zijn dus gekleurd. Alleen zijn gekleurderen gemiddeld genomen gekleurder.
  Overigens is het al zeer discriminerend mensen in hokjes in te delen door middel van hun pigmenthoeveelheid.

 48. Teuntje

  Die Harlekijn is toch advocaat ..zou haar niet moeten als advocaat

 49. StefanV

  Ik heb inhoudelijk niks tegen het activisme van Margriet van der Linden. Ik heb er wél iets tegen dat zendtijd op NPO1 hiervoor als platform fungeert. De kijker mag een talkshow verwachten, geen activistisch programma. Het was bizar om te zien hoe erg M doorsloeg.

 50. Hipster

  Gutmensch en enge deugneus die M. die totaal doorsloeg in haar laatste seizoen om het maar elke godganse avond over racisme en deugen te hebben. Heel Nederland zappte massaal weg en kwam bij het 8uur journaal weer terug. Een betere afstraffing is er niet zou je denken ….FOUT ! Ze mag gewoon terugkomen volgend seizoen aangezien ze nogal goed is met de zenderbaas.

 51. Joop de viroloog

  kunnen we weer gaan janken net als laatst het NOS Journaal, dat NOS fake nieuws is.

  Net als M, eenzijdig en dat van onze belastingcenten.

  Gisteravond NOS journaal 2 items over moslims (ter hersenspoeling), daar kan (A)dolf nog een puntje aan zuigen.

 52. Lies

  Weerzinwekkende hokjesgeest daar bij de redactie van M.

 53. Karin

  Magriet een pot noemen is al beledigend, maar het toppunt is haar te,bestempelen als kankerhoer en om haar dood te wensen. Geen niveau 😶🤢😱

 54. Karin

  Lees Margriet en komma voor bestempelen moet je wegdenken.

 55. Geronimo

  @Echo
  BLM is net zoals het ANC een communistische organisatie. Sterker nog, BLM is eigenlijk gewoon een dekmantel.

 56. 123

  Ik vind ze beiden niet meer te pruimen.M begon slecht, werd beter, en is nu op weg naar het afvoerputje.
  Harlequin heeft daarbij misbruik van gemaakt, voor eigen gewin.

  Zonde, want ze kunnen êcht wel iets! Maar niet op deze manier. 😕

 57. Evo

  ach ja M. elke dag dat het op tv was , was ik not amused. links activistische mallemolen. net zo extreem als daar waar ze tegen ageren omdat er alleen maar een eenzijdig geluid te horen is.

 58. Otto Normal

  M is zum kotsen .Kortom platform voor zielepoten ,
  ongeacht de kleur.
  Mooi woord: institutioneel anti-racisme . De kruik gaat net zo lang te water,tot…

 59. Ben

  Zo startte ooit het “socialisme” (dus extreem-links en niet recht!!) ooit bij onze buren. Je bent voor mij zo niet ben je een tegenstander. En die worden door de linksextremistische censuurpolitie de noordkoreaanse piraten omroep kapot gemaakt!!
  Er kijken nog geen 80.000 kijkers meer naar M.
  Zegt genoeg!!

 60. azijnzeiker

  M is nooit wat geweest het zal ook nooit iets worden, let op straks gaat M mij de grond in boren. Een stok in het wiel steken daar is M pas goed in.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.