Özcan Akyol: ‘Talkshow M is een beetje doorgeslagen’

Özcan Akyol vindt dat de talkshow M van Margriet van der Linden behoorlijk is doorgeslagen. Het afgelopen seizoen was wel heel paternalistisch. Dat vindt de presentator, zo laat hij blijken in de VARAgids. M had het op een gegeven moment echt élke avond over racisme en inclusiviteit. Zelfs Özcan werd het op een gegeven moment beu. “Joh, het is daar zó erg, dat ik bijna zelf racistisch zou worden. Ze zijn een beetje doorgeslagen in hun missie om Nederland te bekeren“, zegt hij.

Waar de kijker De Wereld Draait Door al vrij hoofdstedelijk vond, was M al helemaal het uithangbord van de grachtengordelbubbel. “Dat programma is een perfecte afspiegeling van de culturele elite aan de Amsterdamse grachtengordel: hoogopgeleid, erg wit en vooral ontzettend wereldvreemd.”

M is geen gebalanceerd programma meer, vindt Özcan. “Het blijft voor iedereen moeilijk om een balans te vinden. Dat geldt voor rechtse mensen, maar bij uiterst links hebben ze er ook last van.”

De Sterren op het Doek-ster hoopt dat M snel wordt vervangen door iets waar meer mensen zich in kunnen vinden. “Ik neem aan dat de kijker binnenkort wel afrekent met die pathetiek op NPO 1.”

Al met al sluit Özcan zich aan bij zijn AD-collega Angela de Jong. Toen Margriet begon met haar talkshow was Angela nog razend enthousiast, maar dat enthousiasme verdween afgelopen seizoen volledig.

Lees ook: Oei: talkshow M verliest support Angela de Jong (22 mei)

Foto: Omroep MAX

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen