Maarten van Rossem hekelt doemdenkers in crisistijd

Maarten van Rossem wordt een beetje moe van media en mensen die allerlei zwarte doemscenario’s schetsen nu we in de coronacrisis zitten. Dat zegt het jurylid van De Slimste Mens in Playboy. De media blazen de recessiecijfers flink op, maar volgens Maarten is de coronacrisis slechts een rimpeling in de wereldgeschiedenis. “Ja, dat denk ik nog steeds. Ik denk ook dat we na de coronacrisis nog veel ernstiger crises kunnen krijgen“, zegt de tv-persoonlijkheid.

Corona valt nog wel mee, zegt Maarten. “We hebben geluk dat het coronavirus eigenlijk een heel mild virus is. Wie gaan eraan dood? Mensen zoals ik, 70-plussers. Jonge mensen merken vaak niet eens dat ze het hebben, en als ze er toch aan overlijden dan blijken ze achteraf al iets anders onder de leden te hebben gehad.”

Er zou nog wel iets veel ergers kunnen komen, stelt hij. “Dat we in de toekomst een virus krijgen dat beduidend dodelijker is dan dit virus, is helemaal niet uitgesloten. Als dat door niezen en hoesten wordt verspreid en het is even dodelijk als de pest, dan ben je mooi klaar. Aan de pest is 30 procent van de Europese bevolking bezweken.”

Maar we moeten de economische gevolgen niet overdrijven, vindt hij. “Ach, de economische crisis waarin we nu terecht zullen komen… Als het economisch goed gaat, dan denkt iedereen altijd dat het eeuwig voor de wind gaat. Als het economisch slecht gaat, dan denkt iedereen dat het eeuwig slecht zal gaan. Dat is een raar menselijk trekje.”

Uiteindelijk is dat allemaal kletspraat en groeit de economie over een paar jaar gewoon weer door.

Foto: NTR

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen