Corona houdt kijkcijferreus Boer Zoekt Vrouw op stal

Geplaatst op wo 02 sep 2020 om 10:30

Boer Zoekt Vrouw, het meest bekeken amusementsprogramma van de nationale televisie, zien we voorlopig niet terug. Door corona blijft de tv-hit voorlopig op stal. Dat vertelt Yvon Jaspers op de KRO-NCRV-site. Gevraagd naar een nieuw seizoen, zegt ze: “Daar hopen wij allemaal op. Maar zoals voor iedereen is het ook voor ons afwachten hoe corona zich ontwikkelt. Het enige doel van Boer zoekt Vrouw is precies wat nu niet toegestaan is. Het verminderen van de 1,5 meter…”

Waar datingprogramma’s als First Dates en Lang Leve De Liefde wél gewoon worden gemaakt in coronatijd, lijkt KRO-NCRV een Boer Zoekt Vrouw vol plexiglas en ongemakkelijke afstandsregels niet te zien zitten. Het zou dus nog wel even kunnen duren voordat we de boerendatinghit weer terug zien op tv.

Wél heeft Yvon een nieuw seizoen gedraaid van Onze Boerderij. De derde serie begint aankomende zondag. “Voor Onze boerderij draaien we zowel in de zomer als in de winter om zoveel mogelijk te laten zien van wat er zich op boerenbedrijven afspeelt, óok in verschillende seizoenen. Dus we hadden een deel van de opnames al afgerond voordat corona uitbrak.”

Na het dieptepunt van de coronacrisis heeft Yvon de opnames hervat. “Tijdens de coronatijd hebben we gedraaid met alle maatregelen. Dus voldoende afstand houden en iedereen met eigen vervoer zijn sindsdien heel gewoon geworden.”

Wij werken met een heel klein team en vrijwel altijd buiten, dat maakt het gelukkig mogelijk om relatief veilig door te kunnen werken. En we maken natuurlijk vaak de grap dat boeren altijd al in thuisquarantaine zitten!

Foto: KRO-NCRV, Linelle Deunk
19 Reacties op “Corona houdt kijkcijferreus Boer Zoekt Vrouw op stal”


 1. tom

  In Vlaanderen kan het wel coronaproof. Waarom in NL dan niet?

 2. Claudine

  In Vlaanderen is BZV afgelopen maandag nochtans weer van start gegaan, coronaproof. Lukt dus perfect.

 3. Klaas Flink

  ieder nadeel heb zijn voordeel

 4. Tops

  Geluk bij een ongeluk. Kleutervrouwtje voorlopig in de ijskast.

 5. Teuntje

  Heerlijk ze zal wel weer janken zoals ze bij Pauw deed oh wat had ze het zwaar terwijl de vader van de vermoorde Anne tegenover haar zat dat die geldwolf zich niet kapotschaamt met dr boeren bedrog

 6. Andrew

  Doe dan maar een reboot van Swiebertje, beste NCRV/KRO

 7. Achmed

  Is de corona toch nog ergens goed voor.

 8. Minder of Mirjam (de echte)

  Bij RTL sneuvelt een uur tv per dag.

  Het kan altijd nog erger. NPO gaat in ieder geval geen uitzending uitsmeren van 1 uur naar 1,5 uur in deze 1,5 meter tijdperk.

 9. GrijzePilion

  Gelukkig maar. Ben helemaal klaar met al die boerenonzin. Walgelijke mensen die doen alsof ze zo belangrijk zijn. En als ze iets niet bevalt gelijk mensen bedreigen en geweld gebruiken.

  Nee die boeren kunnen zoveel zeggen, maar het zijn een stel armoedzaaiers en oproerkraaiers en mijn steun hebben ze nu niet en nooit niet!

 10. Anoniem

  Boerinnetje Nicolette K moet dit presenteren die is een stuk geloofwaardiger

 11. Willemijn

  Vreselijk mens, alles is nep aan haar. Laat deze narcistische heks nooit meer terug in een tv-programma.

 12. Zomaar een persoon

  “Het enige doel van Boer zoekt Vrouw is precies wat nu niet toegestaan is. Het verminderen van de 1,5 meter…” Yvon denkt dat het gemiddelde verliefde stel nu minimaal 1,5 meter van elkaar vandaan slaapt?

 13. Wendelien

  Zou het jammer vinden. Kijkt altijd lekker weg op de zondagavond.

 14. Needs

  We wachten wel een jaartje. Hopelijk doet dan eindelijk een geile boer(mnl) mee die zijn overall open heeft hangen.

 15. Mark

  Met Onze Boerderij mag KRONCRV ook in de handen klappen, is net zo’n kijkcijferkanon als Boer Zoekt Vrouw. Gaat a.s. zondag weer richting 2 miljoen! Gaan RTL 4 en SBS 6 merken.

 16. Zomaar

  @Claudine
  Wanneer is het opgenomen?
  De NL-versie lag al zeker zes maanden op de plank voor het werd uitgezonden.

 17. Jaap Aap

  Dat deze enge linkse feeks maar voor altijd met haar kop van tv mag verdwijnen. Hallelujah!

 18. De Vertrutting Van Nederland

  Ik hoop dat dit walgelijke programma nooit meer terug komt.
  Bij ons gaat de vlag uit!

 19. Claudine

  @zomaar Opnames waren deze zomer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.