Corona houdt kijkcijferreus Boer Zoekt Vrouw op stal

Boer Zoekt Vrouw, het meest bekeken amusementsprogramma van de nationale televisie, zien we voorlopig niet terug. Door corona blijft de tv-hit voorlopig op stal. Dat vertelt Yvon Jaspers op de KRO-NCRV-site. Gevraagd naar een nieuw seizoen, zegt ze: “Daar hopen wij allemaal op. Maar zoals voor iedereen is het ook voor ons afwachten hoe corona zich ontwikkelt. Het enige doel van Boer zoekt Vrouw is precies wat nu niet toegestaan is. Het verminderen van de 1,5 meter…”

Waar datingprogramma’s als First Dates en Lang Leve De Liefde wél gewoon worden gemaakt in coronatijd, lijkt KRO-NCRV een Boer Zoekt Vrouw vol plexiglas en ongemakkelijke afstandsregels niet te zien zitten. Het zou dus nog wel even kunnen duren voordat we de boerendatinghit weer terug zien op tv.

Wél heeft Yvon een nieuw seizoen gedraaid van Onze Boerderij. De derde serie begint aankomende zondag. “Voor Onze boerderij draaien we zowel in de zomer als in de winter om zoveel mogelijk te laten zien van wat er zich op boerenbedrijven afspeelt, óok in verschillende seizoenen. Dus we hadden een deel van de opnames al afgerond voordat corona uitbrak.”

Na het dieptepunt van de coronacrisis heeft Yvon de opnames hervat. “Tijdens de coronatijd hebben we gedraaid met alle maatregelen. Dus voldoende afstand houden en iedereen met eigen vervoer zijn sindsdien heel gewoon geworden.”

Wij werken met een heel klein team en vrijwel altijd buiten, dat maakt het gelukkig mogelijk om relatief veilig door te kunnen werken. En we maken natuurlijk vaak de grap dat boeren altijd al in thuisquarantaine zitten!

Foto: KRO-NCRV, Linelle Deunk

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen