‘Naaktfoto’s Marlijn Weerdenburg verloren hun waarde’

De reden dat de naaktfoto’s van Marlijn Weerdenburg donderdag zijn uitgelekt, is omdat die al door te veel mannen zijn gezien en daardoor hun waarde verloren hebben. Dat heeft techjournalist Daniël Verlaan van RTL Nieuws donderdag gezegd in Boulevard. De presentatrice van KRO-NCRV zal ongetwijfeld door een hel gaan nu Verlaan heeft ontdekt dat haar naaktfoto’s ergens op internet staan. Ze is het slachtoffer van een hackgroep die de iClouds van bekende vrouwen hackt.

Verlaan stuitte in december voor het eerst op de besloten hackersgroep die bekende vrouwen hackt. “De BN’ers waarvan ik wist dat ze zijn gehackt heb ik gewaarschuwd, veelal via hun management, zodat zij passende maatregelen konden nemen. De meeste BN’ers waren al op de hoogte van de hack.”

Nu zijn de foto’s van Weerdenburg ergens online gepubliceerd. “Ik weet niet precies waarom ze nu vandaag zijn gelekt. Vaak zie je dat dit soort foto’s tussen veel mannen worden verspreid en hoe meer mannen het zien, hoe minder de waarde wordt van die beelden. Het lijkt erop dat er gewoon op een gegeven moment eentje het heeft gelekt.”

Als je naaktfoto’s in handen zijn van vele mannen, dan is het helaas een kwestie van tijd voordat ze online verschijnen. Het is heel lastig om er iets tegen te doen. Als je één keer bent gehackt en die foto’s zijn gestolen en vervolgens gedeeld met allerlei anderen, waarvan jij het niet weet, dan is het heel lastig om dit te voorkomen.”

Lees ook: Naaktfoto’s NPO-ster Marlijn Weerdenburg op straat (donderdag)

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen