Shownieuws gehackt na naaien RTL’s Daniël Verlaan

Het Twitter-account van Shownieuws is dinsdagavond gehackt, daags na het naaien van RTL-techjournalist Daniël Verlaan. Dat was te zien op het sociale medium. Shownieuws kwam opeens met een wel heel opvallend Twitter-bericht. “Kijken jullie straks ook weer naar RTL Boulevard om 18.35 uur? Geweldige tv! Echt een mooie show waar elk entertainmentprogramma iets van kan opsteken! *maken een hartjesgebaar nu* #welovertlboulevard #changepassword“, klonk het.

Verlaan zag het ook gebeuren. “Het account van Shownieuws is gehackt – heel toevallig nadat ze mij op tv belachelijk probeerden te maken. For the record: daar heb ik niets mee te maken, en het hacken van accounts is illegaal.

Een korte zoekactie leerde Verlaan dat het wachtwoord van Shownieuws weleens is uitgelekt en terug te vinden is in een breach compilation database. Het wachtwoord van het Twitter-account bleek de naam van het programma zelf te bevatten.

Verlaan: “Het is ook niet handig om als wachtwoord een iets aangepaste versie van je username te gebruiken, Shownieuws. Weet je wat hiertegen beschermt? Tweestapsverificatie! Je weet wel, wat jullie uit het item knipten en mij vervolgens in twijfel gingen trekken. Stay safe 🙌.

De techjournalist werd vrijdag genaaid door Shownieuws. Hij werkte mee aan een interview over een netwerk met naakfoto’s van BN’ers dat hij aantrof, zodat hij kijkers van SBS kon wijzen op tweestapsverificatie. Die waarschuwing werd uit het interview geknipt en in de uitzending werd hij neergezet als leugenaar.

Lees ook: Shownieuws zet RTL’s Daniël Verlaan neer als leugenaar (maandag)

Foto: Twitter

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen