RTL Nieuws stuit op database met naaktfoto’s BN’ers

Daniël Verlaan, ster-techjournalist van het RTL Nieuws, is tijdens online research op een netwerk met naakfoto’s van bekende Nederlandse vrouwen gestuit. Dat laat hij weten op Twitter. Verlaan gaat de namen van de vrouwen niet onthullen en de foto’s niet publiceren. Wel toont hij een geblurde printscreen van de database. “Hoop dat dit wat vrouwelijke BN’ers & influencers bereikt: er is een online netwerk dat jullie hackt en naaktfoto’s steelt. Die worden onderling geruild“, laat hij weten.

De foto’s worden bijvoorbeeld gehackt uit de cloud van iCloud of Google, aldus Verlaan. “Ze hacken de cloudomgevingen van BN’ers, waar hun foto’s en video’s staan. Meestal gaat het om de iCloud. Beveilig jezelf en stel tweestapsverificatie in“, raadt hij de bekende dames aan.

Hij verwacht niet dat de foto’s uitlekken. “De gestolen foto’s worden niet gepubliceerd: het doel is om ze geheim te houden en onderling te ruilen. Dat klopt ook: de foto’s die ik heb gezien, zijn nergens online te vinden. En dat maakt het juist zo gevaarlijk.

RTL Nieuws gaat het nieuws niet brengen. “Omdat het BN’ers zijn, vind ik het maatschappelijk minder relevant en maak ik er voor RTL Nieuws geen verhaal van. Maar ik wel hen wel graag waarschuwen, want het is een netwerk dat zich heel goed verborgen weet te houden. Hoop dat het op deze manier lukt. Stay safe ✌️.

Hoezo is het niet maatschappelijk relevant als het BN’ers betreft? “Omdat deze dreiging voor BN’ers geldt, en dat is niet onze doelgroep. Ik kan begrijpen dat dit voor een entertainmentprogramma wel interessant is.

Het gaat om tientallen bekende vrouwen. Klinkt dus interessant voor RTL Boulevard. “Ik werk voor RTL Nieuws, niet voor RTL Boulevard. Als ik redacteur was geweest bij RTL Boulevard, dan had ik er zeker een verhaal van gemaakt.

Boulevard heeft echter geen interesse. “Ik heb dit een tijd geleden gemeld aan Boulevard, was geen interesse om dit verhaal op te pakken. Heb verder geen platform om dit te brengen, dus probeer het maar op deze manier.

Bekende dames waarvan reeds naaktfoto’s zijn uitgelekt zijn onder meer Manon ThomasPatricia Paay en Laura Ponticorvo.

De tweet van Daniël Verlaan:

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen