Naaktfoto’s NPO-ster Marlijn Weerdenburg op straat

Na Laura Ponticorvo en Patricia Paay liggen er nu ook naaktfoto’s van KRO-NCRV-ster Marlijn Weerdenburg op straat. Ze worden binnenkort mogelijk allemaal gepubliceerd. Dat meldt Daniël Verlaan, techjournalist van RTL Nieuws, op Twitter. Verlaan heeft ze al gezien. “Actrice Marlijn Weerdenburg is het eerste slachtoffer van het netwerk dat BN’ers hackt. Er circuleren nu foto’s van haar online, en volgens een bron worden ze binnenkort allemaal gepubliceerd. Vreselijk“, zegt hij.

Waarschijnlijk heeft Weerdenburg haar iCloud niet goed genoeg beveiligd. “In december waarschuwde ik al voor dit netwerk. Nogmaals, aan alle BN’ers: beveilig alsjeblieft je cloud.

Destijds trof Verlaan ook al naaktfoto’s van bekende vrouwen aan. “De gestolen foto’s worden niet gepubliceerd: het doel is om ze geheim te houden en onderling te ruilen. Dat klopt ook: de foto’s die ik heb gezien, zijn nergens online te vinden. En dat maakt het juist zo gevaarlijk“, zei hij toen.

In het geval van Weerdenburg ligt dat dus anders, aldus Verlaan nu. “Heb in december het management van Marlijn gebeld en ze hierover geïnformeerd.”

Volgens haar management was ze al op de hoogte van de hack, en had ze passende maatregelen genomen. Hoop dat er ook aangifte is gedaan.”

Lees ook:
RTL Nieuws stuit op database met naaktfoto’s BN’ers (13 december)
Shownieuws zet RTL’s Daniël Verlaan neer als leugenaar (17 december)
Shownieuws gehackt na naaien RTL’s Daniël Verlaan (19 december)

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen