Mannen wilden treintoiletseks met Philip Freriks

Je kunt het je anno 2020 nauwelijks voorstellen, maar er was een tijd dat mannen opgewonden raakten van Philip Freriks. Sterker nog: ze benaderden hem aan de lopende band voor treintoiletseks. Dat onthult de De Slimste Mens-presentator in de gezaghebbende TROS Kompas. Philip werkte ooit als conducteur op de slaaptrein. Kennelijk was hij een echte stoot, want iedereen wilde aan zijn liaan hangen. “Heren spraken mij aan en wilden graag met mij naar het toilet. Dat kwam allemaal voor.

De nachttrein van Philip was een soort afwerkplek. “Ik moest rijke heren informeren wanneer er knappe dames aan boord kwamen. Ik moest hondjes uitlaten en hield ze dan buiten het raam.

Nog altijd gaat hij liever met de trein dan met het vliegtuig. “Ik kom uit een spoorwegfamilie, mijn vader werkte er. Vanaf mijn kindertijd zaten we veel in de trein, dat is kennelijk iets wat gebleven is.

Voor de opnames van de huidige serie van De Slimste Mens moest hij uit Corsica komen. Eerst nam hij de nachtboot naar Marseille, waarna hij op de trein stapte naar Parijs. “De afstand is tweemaal zo ver als Amsterdam – Parijs, maar hij doet er net zo lang over. Er was niemand, geen mens in de coupé.

Hoe kwam hij van Parijs in Amsterdam? “Vanaf Parijs reden we met de auto naar Amsterdam.

Overigens is Philip Freriks niet homoseksueel. Hij is getrouwd met de Franse Lili en samen hebben ze één zoon. Tien jaar geleden zijn ze samen op de foto gezet bij de presentatie van haar kattenboekje.

Foto: Stijn Ghijsen

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen