Joris Linssen: ‘SBS 6-sterren proberen mij na te doen’

Joris Linssen vindt het geestig dat SBS 6 zijn vroegere programma Taxi nieuw leven inblaast met uitgerekend Gordon en Dennis van der Geest als de nieuwe presentatoren. Dat heeft hij vanochtend gezegd op Radio 10. Het is ongelooflijk, vindt Joris. “Ik moet zo lachen dat het net Gordon en Dennis van der Geest zouden zijn. Zij hebben ook al veel gasten uit mijn programma Joris’ Showroom laatst nog eens een keer bezocht. Ze lopen eigenlijk mijn carrière dunnetjes na te doen, maar goed.

Ondanks het stelletje copycats bij Talpa, wenst Joris de heren veel succes. Al had hij het ook graag weer gedaan bij de publieke omroep. “Taxi is een waanzinnig format. Ik zou het ook heel graag zelf gemaakt hebben weer eigenlijk.”

Het is een heel verrassend, vertelt hij. “Je komt allerlei mensen tegen die random in die taxi plaatsnemen en dan zie je iedere keer weer hoe bijzonder gewone passanten zijn. Ik denk dat het met hen ook heel leuk wordt hoor. Het is een tof format.

Radio-dj Lex Gaarthuis: “Dus ze hebben jou niet gebeld!? Ze hadden jou ook kunnen bellen? Je had dat best voor SBS willen doen? Of ben je heel erg gehecht aan de NPO?

Joris heeft geen zin om onder het strenge regime van John de Mol te werken: “Ik ben heel erg gehecht aan mooie programma’s maken met echte mensen die niet voorgeprogrammeerd, voor geproduceerd zijn. Wat dat betreft kan iedereen mij altijd bellen, maar ik vind het wel fijn om programma’s helemaal zelfstandig te maken, totaal onafhankelijk. Dat is bij ‘Hello Goodbye’ zeker het geval.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen