Angela de Jong: ‘SBS 6 probeert mij terug te pakken’

Angela de Jong is wel degelijk door SBS gevraagd om samen met Albert Verlinde en Jan Versteegh de presentatie van 6 Inside op zich te nemen. Dat heeft de tv-recensente vrijdagavond gezegd in Jinek. SBS 6 spreekt de stelling van De Jong tegen en zegt haar slechts te hebben benaderd voor de functie van insider. Daarop sprong AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis vrijdag voor haar in de bres. Wie spreekt hier nou de waarheid, vroeg Eva Jinek haar. “Hans natuurlijk. En ik. Ik ga er niet om liegen.

De Jong begrijpt niet waarom SBS 6 haar tegenspreekt. “Wat zou mijn doel zijn om daarover te liegen? Voor de goede orde: ik heb dit niet zelf naar buiten gebracht. Boulevard heeft er de afgelopen weken een aantal keren over gebeld.”

Ze vervolgt: “Wilfred Genee, die bij Talpa werkt, heeft dit in zijn Friday Move eigenlijk de wereld ingezwieperd. Hij zei: ‘Ik heb gehoord dat John de Mol achter je aan zit, maar je doet het niet, hè?’ Ja, dan weet je dat het gaat rondzingen in de mediawereld. Als ik hier dan aan tafel zit en jij vraagt ernaar, dan ga ik er niet om liegen. Het meest erge wat ik kan doen is liegen over iets.

Eva Jinek: “Waarom zou Talpa dat dan vandaag zo stellig ontkennen?

De Jong: “Heb je gelezen wat ik van DanceSing vond? Nou, ik sluit niet uit dat hier een een-op-eenverhouding is.

Het vermoeden van De Jong dat SBS 6 haar wil terugpakken voor haar kritische DanceSing-column van vrijdagochtend klopt niet. De reactie van SBS 6 op de uitspraken van De Jong stond weliswaar pas vrijdagochtend op deze website, maar werd donderdagmiddag al gegeven.

Lees ook:
SBS 6 vroeg Angela helemaal niet als presentatrice (vrijdagochtend)
Hans Nijenhuis: ‘SBS 6 liegt over Angela de Jong’ (vrijdagmiddag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen