Angela de Jong: ‘SBS 6 probeert mij terug te pakken’

Geplaatst op za 12 jan 2019 om 8:45

Angela de Jong is wel degelijk door SBS gevraagd om samen met Albert Verlinde en Jan Versteegh de presentatie van 6 Inside op zich te nemen. Dat heeft de tv-recensente vrijdagavond gezegd in Jinek. SBS 6 spreekt de stelling van De Jong tegen en zegt haar slechts te hebben benaderd voor de functie van insider. Daarop sprong AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis vrijdag voor haar in de bres. Wie spreekt hier nou de waarheid, vroeg Eva Jinek haar. “Hans natuurlijk. En ik. Ik ga er niet om liegen.

De Jong begrijpt niet waarom SBS 6 haar tegenspreekt. “Wat zou mijn doel zijn om daarover te liegen? Voor de goede orde: ik heb dit niet zelf naar buiten gebracht. Boulevard heeft er de afgelopen weken een aantal keren over gebeld.”

Ze vervolgt: “Wilfred Genee, die bij Talpa werkt, heeft dit in zijn Friday Move eigenlijk de wereld ingezwieperd. Hij zei: ‘Ik heb gehoord dat John de Mol achter je aan zit, maar je doet het niet, hè?’ Ja, dan weet je dat het gaat rondzingen in de mediawereld. Als ik hier dan aan tafel zit en jij vraagt ernaar, dan ga ik er niet om liegen. Het meest erge wat ik kan doen is liegen over iets.

Eva Jinek: “Waarom zou Talpa dat dan vandaag zo stellig ontkennen?

De Jong: “Heb je gelezen wat ik van DanceSing vond? Nou, ik sluit niet uit dat hier een een-op-eenverhouding is.

Het vermoeden van De Jong dat SBS 6 haar wil terugpakken voor haar kritische DanceSing-column van vrijdagochtend klopt niet. De reactie van SBS 6 op de uitspraken van De Jong stond weliswaar pas vrijdagochtend op deze website, maar werd donderdagmiddag al gegeven.

Lees ook:
SBS 6 vroeg Angela helemaal niet als presentatrice (vrijdagochtend)
Hans Nijenhuis: ‘SBS 6 liegt over Angela de Jong’ (vrijdagmiddag)

Foto: KRO-NCRV
37 Reacties op “Angela de Jong: ‘SBS 6 probeert mij terug te pakken’”


 1. vd Berg

  Kom op met keihard bewijs en help dat domme Talpa met hun troep om zeep.

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Grappig dat we Angela wél geloofden en de woordvoerder van SBS níet.
  Dat wordt dan dus wel een dikke mea culpa van SBS denken wij zo.
  We wachten het af..

 3. Janusz

  Angela de jong. Op onverklaarbare wijze belangrijk geworden. Ik zoek een tool om al mijn media feeds te filteren op deze afgrijselijke naam en kop. Idem dito voor patty brard, dennis weening, johnny de mol junior en erland galjaard.

 4. Anoniem

  Angela heeft een mening en daar kwetst ze alleen mensen mee die last hebben van hun grote ego.

 5. Flexi

  Dit is jammer. Het is nu persoonlijk geworden en daarmee kan de Jong haar rol als onpartijdige tv-recensent verliezen.

 6. Kees Twist

  Ze schrijft scherp maar op tv is ze zwak.

 7. MM

  @Janusz
  Zij voorkomt dat TV nog armzaliger wordt dan hij nu al is.
  Allemaal dezelfde bagger met dezelfde “ster presentatoren”

 8. vd Berg

  Binnenkort bij RTL bn’er show nummer zoveel, met weer dezelfde uigestreken smoelwerken.
  Wanneer houdt het eens op!?!

 9. Zaterdag

  De jong is een leugenaar.

  Ze heeft geld nodig voor haar botox behandeling en wil overal aanschuiven. Ze lijkt Peter RdV wel maar dan nog erger.

 10. Zaterdag

  De Jong stond weliswaar pas vrijdagochtend op deze website, maar werd donderdagmiddag al gegeven.

  Ook liegt ze met terugpakken. Wat een boer zoekt vrouw muts is het toch.

 11. Domien Verschuuren.

  Angela is net zoals ik een bekende Nederlander. Dat is kan ik uit eigen beleving verklaren een zwaar kruis. Je wordt overal om een mening gevraagd.Nu heb ik nog het geluk dat ik bovenmatig intelligent ben en dus zo nu en dan een leugentje verzin en daardoor het plebs jullie dus het gewone volk om de tuin leidt. Angela daarentegen is ongewild bekende nederlander geworden en denkt door overal eerlijk op te antwoorden het zware leven als BNer te doorstaan. Dat is fout. Als ik bv de avond voor mijn fabuleuze radioprogramma te hard ben genomen in de Dark Room ga ik dat natuurlijk niet zeggen. Ik zeg gewoon dat ik een depressie heb. Zo werkt dat.
  Wat zij ook fout doet is bekende nederlanders te bekritiseren. Dat kan niet. Ik bijvootbeeld pak een onschuldige tankstationhouder hard aan in de publiciteit omdat hij het waagt mij DOMIEN VERSCHUREN te wijzen op een fout.
  Mensen leer het nu wij als bekende Nederlander zijn door God gezonden om u als voetvolk toch nog enig plezier in jullie leven te verschaffen.

 12. Nou

  Waarom is haar mening zo relevant? Een land vol meningen en mevrouw de Jong wordt gevolg door een kudde schapen!?

 13. Pakalu Papito

  Omdat Mediacourant en Angela 1 belangrijk ding met elkaar gemeen hebben: ze denken beiden dat lineaire TV nog steeds relevant is ihihihih :D

 14. Bart

  Angela verwoord heel goed wat de mening is van het gros van de kijkers en heeft daar vaak gelijk in. Deze week over 6 Inside, het is het allemaal weer net niet. Al ligt het ook aan de programma’s er omheen zoals bijvoorbeeld nog steeds geen normaal nieuwsprogramma. En ze had het over Dansing. Wat inderdaad de zoveelste 13 in dozijn talentenjacht is. Johnny zei van de week bij Jinek dat hij eerst vond dat creatieve armoede was en nu niet meer maar het nog steeds creatieve armoede. Zo’n groot media bedrijf en dan met niets beters dan dit kunnen komen. Verder heeft Angela er geen enkel belang bij om te liegen over dat ze is gevraagd voor de presentatie van 6 Inside. Het had een goede toevoeging geweest maar heel begrijpelijk dat ze het niet heeft gedaan.

 15. KLM

  Soms komt de waarheid hard aan, kunnen veel mensen niet tegen, Angela heeft er de schijt aan gelukkig.

 16. Curryworst

  Wie er gelijk heeft maakt eigenlijk niet eens zoveel meer uit voor 6Inside.
  Het programma is in de eerste (dramatische) week al besmet geraakt hierdoor.
  Vergelijkbaar met Twan Huys en de wel/geen afspraak met Jenny Douwes.
  En we weten allemaal hoe het met die talkshow ervoor staat.

 17. Peanut

  Soms schiet ze een beetje door. Maar vaak is ze scherp en heeft ze gewoon gelijk in haar kritiek. En weet ze te verwoorden wat veel mensen denken. Daarom wordt ze (iets te vaak) uitgenodigd in programma’s en is haar mening ‘belangrijk’ geworden.

 18. Ron

  Was het weer roerend met Angela eens, over het commentaar wat Gordon op haar had. Het sloeg nergens op en had geen steekhoudende argumenten. Gelukkig pareerde Angela hem uitstekend gisterenavond.

 19. Rocky

  @Bart Helemaal met je eens!
  Er is geen enkele reden voor Angela om er over te liegen. SBS6 graaft zijn graf.De zender wordt steeds minder sympathiek.

 20. aammehoela

  Overal waar John de Mol de macht wil hebben ontstaan er grote flops. Zo’n hele zender wordt een flop. Wat heeft hij nu de laatste jaren bereikt. Enkel met The Voice heeft hij succes en natuurlijk met dat stompzinnige Big Brother had hij het ook. Neen, het is een utopie dat hij nog meer successen zal scoren. Alleen mensen met een beperkt IQ kijken naar de bagger van De Mol, Utopia als het beste voorbeeld.

 21. Remi

  Ik ben blij met Angela.

 22. SAT

  @Janusz

  Wie de fok is Johnny de Mol junior? Je hebt John de Mol sr. Dat is de vader van Linda en haar broer mediamagnaat John de Mol jr. De zoon van die laatste is presentator Johnny de Mol. Of bedoel je dat je het nu al gehad hebt met de pasgeborene van de presentator? Boos op een baby?

 23. Joune

  @Zaterdag: Ben jij achterlijk? Ze sluit iets niet uit, dat is totaal wat anders dan iets als een feit brengen. Ze weet het niet, maar heeft een vermoeden. Een vermoeden kun je niet aanmerken als een leugen, domme geit.

 24. Gea

  Wat was Angela weer aan het boeren ‘en plein public’…. Verschrikkelijk mens…

 25. Japio

  Volgens mij zit het zo: Mevr. de Jong wordt benaderd door SBS met de ‘worst’ die haar wordt voorgehouden: je krijgt zendtijd bij SBS 6 Inside om je mening te geven. SBS laat mevr. de Jong een quit-claim tekenen waarin staat dat zij geen negatieve dingen mag zeggen over de programma’s van SBS . Natuurlijk stapt mevr. de Jong hier over heen en blijft gewoon voor het AD schrijven. Zoals het hoort !! Bravo, mevr. de Jong. Leve de onafhankelijke pers !

 26. Geronimo

  Ik geloof Angela wel. Het incorporeren van critici of ‘tegenstanders’ is zo oud als de weg naar Rome, zo niet ouder.

 27. Solange

  Angela de Jong is nog veel te lief en netjes met haar kriktiek…ze had die Gordon helemaal moeten afbranden….

 28. Solange

  AAnmehoela volledig mee eens …allemaal bagger TV

 29. Derk

  Angela is top. Ze schrijft goed, eerlijk en draait er niet om heen. Prima. Ze is nog leuk om te zien ook. Sterker nog, lekker.

 30. arie

  MC,hou nou eens op om over dit onbelangrijke, publiciteitsgeileopstelschrijfstertje van het algemeen dagblad te schrijven.
  Mevrouw de Jong voegt niks toe en is alleen maar bezig met haar eigen bedrijfje.

 31. HanszWorsd

  Ze zochten nog iemand met een ongezond hoog bmi. Vieze vetklep.

 32. Geronimo

  arie

  Heb je het nu niet over die ene met die pukkel tussen haar ogen? ;)

 33. anoniem

  AD heeft wel meer van die matige columnisten, die denken dat ze iets bijzonders zijn.. :-S

 34. Remco Terhorst

  “Het vermoeden van De Jong dat SBS 6 haar wil terugpakken voor haar kritische DanceSing-column van vrijdagochtend klopt niet. De reactie van SBS 6 op de uitspraken van De Jong stond weliswaar pas vrijdagochtend op deze website, maar werd donderdagmiddag al gegeven.”

  Toont slechts aan dat SBS 6 de negatieve reactie al verwachtte.

 35. Sambal bij?

  Die dikke zeekoe ijlt maar door.

 36. Zafi Blijft echt wel zonder Werk

  Wat ik vandaag hoorde, is dat Angela wel naar SBS kon echter ze was veel te kritisch over alle SBS sterren en programma’s.
  Ze wilde haar kritisch denken niet opgeven.
  SBS zag er dus later toch maar vanaf.

 37. anoniem

  wie schaamt zich voor wie

  Angela je schaamde je voor hans

  Hans krijgt het benauwd als ze Angela ziet

  wat voor werk sfeer hangt bij jullie

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.