6 Inside duikt al in eerste week onder 200.000-grens

Geplaatst op Sat 12 Jan 2019 om 8:32

Albert Verlinde kijkt terug op een lastige eerste week voor zijn nieuwe tv-show 6 Inside. Het programma heeft letterlijk elke avond kijkers verloren en is vrijdagavond onder de grens van 200.000 kijkers gezakt. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van maandag tot en met vrijdag keken er respectievelijk 378.000, 270.000, 217.000, 200.000 en 198.000 mensen naar 6 Inside. De marktaandelen van de show daalden even hard: van 9,3 procent op maandag tot 5,1 procent op vrijdagavond.

Het is een flinke domper voor Verlinde en zijn insiders. Dat 6 Inside niet direct een kijkcijferhit zou zijn, wist iedereen wel, maar het zal voor alle betrokkenen wel even slikken zijn dat de cijfers zó dramatisch zijn.

De geschiedenis leert dat het wel heel gek moet lopen als 6 Inside alsnog een kijkcijfersucces wordt. Vaak wordt het voorbeeld genoemd van De Wereld Draait Door, dat eerst ook slecht bekeken werd maar nu een kijkcijferhit is, maar dat soort voorbeelden zijn natuurlijk de grote uitzondering.

Vaak zegt het kijkcijferverloop in het beginstadium van een programma wel wat over de animo die er over het algemeen is voor zo’n show. En de animo voor 6 Inside lijkt gewoon niet zo groot te zijn: ten opzichte van de eerste aflevering is al 47 procent van de kijkers afgehaakt.

Concurrent RTL Boulevard mag dan wel niets hebben wat in de buurt komt van de vileine showkoning Albert Verlinde, maar qua kijkcijfers blijft het programma oppermachtig. Zo ook op vrijdag, toen de showrubriek 828.000 kijkers (19 procent) neerzette.

Foto: SBS
70 Reacties op “6 Inside duikt al in eerste week onder 200.000-grens”


 1. Kees Twist

  Met Fred Hardleers of hardlachs ga je de oorlog niet winnen. Wat een blamage gisteren.

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  We kijken het nog een weekje aan…
  Wat niet is kan nog komen.
  Het wachten is op het trollenleger van kwalbert om ons te overspoelen met positieve reviews.

  Komt u maar…

 3. Bears’den

  Albert, gooi dat guppie Jan eruit!
  Hij heeft hét gewoon niet..
  En ga terug naar de oude desk van boulevard..
  Verder doe je het goed..

 4. Simone

  De kijker heeft -geheel terecht- geen zin in die valse flauwe babbeldoos Verlinde en zijn bruinwerker/bilmaat Janje Versteegh.

 5. Henkie van de hoek

  Komt wel goed… wacht maar twee weken…

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Trol nr #1 is gespot.
  Hoi Henkie.

 7. Buur van boven

  Over twee weken staat het beeld van die k*tzender SBS op zwart want dan zijn er helemaal geen kijkers meer.

 8. vd Berg

  Voor het goed en wel begonnen is, is het al over. Gelukkig.

 9. Jos

  Het is niet voor niets dat Albert moest vertrekken bij rtl. De kijkcijfers waren in zijn laatste twee seizoenen gekelderd. Kijkers en zender waren er klaar mee. En dat blijkt nu ook weer. Marktaandelen blvd zijn sinds zijn vertrek flink gestegen in de commerciele doelgroepen

 10. MM

  Maak de titel om te beginnen wat duidelijker, bijvoorbeeld
  Jan inside Albert

 11. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Komt wel goed… wacht maar twee weken

 12. MM

  John vervang dit programma en ook die gordon zooi door bijvoorbeeld,
  The Knight Rider , The A-Team , Mr. Ed , I Dream of Jeanie ,The Partridge Family,
  Mission Impossible (uit de jaren 70) , The Fresh Prins , Kojak etc.
  Kost je minder geld en is veeeeeeeel leuker om naar te kijken.
  Verander SBS in SBS-Gold.
  Stop je geld niet in al die uitgerangeerde afdankers van zogenaamde ster presentatoren.

 13. Keesie

  Goede titel mm ik zie hem wel zitten.

 14. Paul

  6 Inside probleem heeft weinig te maken net presentatoren.
  Heeft alles te maken met het imago van 6.
  Niemand pruimt het. Kijk maar naar de lijst van mislukte programma’s en de manier waarop ze bij aanvang de hemel worden ingeprezen.

 15. Sören L.

  De gunfactor van Don de Mol en zijn sterretjes is 0. Dat merk je aan alles. Niemand kijkt nog naar zijn lelijke, goedkope en achterhaalde producties.

 16. Klaasje

  @MM zal ook niet werken. We hebben al zo’n zender: ONS

 17. Anja

  Het is ook allemaal te makkelijk in elkaar gezet.
  Gewoon ander decor dan bij Boulevard redactie mensen die op zelfde niveau zitten als Boulevard en dan denken dat de consument dit pikt.

 18. Roos

  6 Inside, het programma dat zegt wat iedereen denkt maar niemand kijkt..

 19. Rob

  Eigenlijk moeten ze zeggen: ‘krijg maar lekker de ter ing met je k utzendertjes.’
  Want dat denkt iedereen.

 20. Jaja

  Onterecht als je het mij vraagt dat het zo laag scoort. Het probleem zit in de lead-in en om 18:00 is het misschien te vroeg, doe het zo…

  17:30 Wat eten we?
  18:00 Hart van Nederland
  18:20 6 Inside
  19:20 Utopia.

 21. Zaterdag

  14. RTL Boulevard (RTL4) 828.000

  Zakt steeds verder weg.

 22. Wop

  John de Mol maakt continu de fout door sentiment en behoefte als het zelfde te zien. Hij leest ergens op het internet dat men Albert Verlinde graag terug ziet in boulevard en denkt dit moet ik ook hebben, terwijl dit snetiment is, totaal geen behoefte van de kijker.

  Net zoals je Humberto tan terug zou zetten bij late night, is totaal geen behoefte aan, maar John de Mol zou het zo doen, want er zijn berichten waarin mensen zeggen was tan maar weer bij RTL late night.

 23. Einde tv

  @zaterdag,lief en aandoenlijk jouw reactie.

 24. Klaasje

  Mensen zijn gewoontedieren. Als je thuis komt van je werk of je staat te koken of zit te eten is er op de achtergrond altijd dat gebabbel van Boulevard. Dat is vertrouwd.
  Heb ook 6inside geprobeerd maar toch overgeschakeld naar Boulevard. Dat hoort bij dat tijdstip.

 25. Smeg ma

  Jantje sukkeltje moet moven. Glamourstudio maken.

 26. Ron

  Ze zwalken behoorlijk met de commercials. Nu weer commercials vooraf, donderdag niet. Dat schiet niet op natuurlijk, kies eens duidelijk ergens voor. Commercials zijn niet handig vooraf want zappers naar het ‘harde nieuws’ op andere zenders. Dit gaat niet goed zo. Ik denk dat als het volgende week nog een dalende trend is de eerste drastische veranderingen zullen plaatsvinden. Dit is wel erg slecht.

 27. robb

  6inside is een lege huls ,er zit geen warmte in het lijkt wel een crematorium ,slechte camera voering ,jan word van veraf schuin in beeld gebracht en dan inzoomen zo oubollig,Albert is het nog niet verleerd dat is het enige wat goed is.

 28. Koen

  Gisteren gekeken, ik vond het geen eens slecht.

 29. Henk

  Gisteren hebben ze al meer licht in de studio gehangen. Dit maakt het decor nog lelijker omdat de achtergrond hier niet op gemaakt is.

 30. Webster

  Zenders SBS6 en NET5 2 weken op zwart zetten (behalve Veronica), vervolgens nieuwe logo’s/namen en nieuwe programma’s neerzetten die er toe doen. Zo maken de zenders nog een kans, denk dat het anders geen kans meer heeft.

 31. Curryworst

  Ik keek er ook naar uit dat Albert met een soort van RTL Boulevard terug zou komen; lekker de vuile BN’er was buiten hangen en de volgende dag de boze BN’ertjes live in de uitzending aan de telefoon hebben hangen. Net zoals vroegâh.
  Helaas… niets klopt aan 6Inside. Het rammelt aan alle kanten.
  Een steriel goedkoop Leen Bakker decor met koud hard licht en een kil blauwe achtergrond. Dat zitten aan een tafel maakt het stijfjes en formeel. Een Jan Versteegh die op de verkeerde momenten de verkeerde vragen stelt. En probeert Wilfred Genee te imiteren door schaamte te veinzen als Albert een valse opmerking maakt.
  Enige pluspunt is dat Fiona Heering weer terug is. Ook al interesseert mode me geen bal, er zit wel iemand met verstand van zaken.
  Viel me overigens op dat zij soms ook met een geïrriteerde blik naar Versteegh keek.

 32. Peanut

  Ik wilde het leuk vinden, omdat blvd te slap is geworden. Maar het rammelt gewoon aan alle kanten. Het is gewoon roddel en achterklap, voegt niets toe aan Shownieuws. Jan zit niet op zijn plek daar. Albert is scherp, maar met irrelevante nieuwtjes. Ze hebben te hoog van de toren geblazen in de aanloop en ze lossen hun belofte niet in.

 33. Dirk

  Jan Versteeg moet zijn borsthaar wat meer trimmen

 34. Laurens

  Wat dat betreft hadden ze nog beter Jan en Albert aan Shownieuws kunnen toevoegen en dat een upgrade kunnen geven. Ze hadden dan de website, de naam en de social media accounts met veel volgers om veel mensen te bereiken.
  Albert in de vooravond, Evert in de avond. Als Albert dan niet kan of ziek is, kan Evert evt afwisselen.

 35. ano@niem.nl

  MC, stelletje fuckers ! Kap hier mee en trek gewoon eens na 4 weken een conclusie. Dit lijkt op bewust programma’s kapot schrijven.

 36. revens

  Koen geen eens? het is NIET eens! Ik hoor je praten als een boer!

 37. Conservatief-liberaal

  Ik ben normaliter niet iemand die programma’s kijk als RTL Boulevard, Shownieuws en 6 Inside.

  RTL Boulevard wel eens gezien. Ik was benieuwd naar 6 Inside en Albert terug op tv. Ik heb alle 5 de afleveringen deze week gezien. Het was aangenaam om te kijken maar afgelopen vrijdag vond ik er eigenlijk helemaal niets aan. Die Fred van Leer die er vrijdag zat was verschrikkelijk. Altijd al gevonden. Verder waren er ook geen boeiende onderwerpen.

  Ben niet van plan het de komende week weer te gaan kijken. Ik moet wel zeggen het beter is dan RTL Boulevard.

  Waarom RTL Boulevard zo veel kijkers heeft is mij een raadsel. Niet omdat het goed is. Ik denk eerder gewoonte en dat 6 Inside nog moet groeien en tijd nodig heeft. 6 Inside moet kijkers weg halen bij RTL Boulevard of niet kijkers trekken anders zou ik niet weten waar ze vandaan moeten komen.

  Verder valt het me op dat Hart van Nederland om 19 uur matig scoor terwijl het om half 11 bijna een miljoen haal. Ik denk hetzelfde verhaal… Mensen kijken om 19 uur nog uit gewoonte andere dingen terwijl SBS6 de enigste zender met nieuws is. Zal waarschijnlijk tijd nodig hebben.

  Maak van SBS9 — SBS6+1. Zender waarbij alle programma’s 1 uur later beginnen. Zo kan je met dezelfde prorogramma’s ook kijkers trekken enkel uur later en zie je gelijk welk tijdstop het beste is.

  SBS6 zal stug door moeten gaan met deze programmering en bijschaffen van de programma’s. Ga je als qua kijkers matig blijf en je ga het er na 2 a 4 maanden al uit gooien en veranderen dan word het nooit wat. Zend dan gewoon oude series uit en

 38. Joris

  En dan al die ”adviezen” hier. Alsof jaren 70 troep nu scoort. Het programma wordt wat beter, maar of dat voldoende is? Vrees van niet.

 39. Rob

  Het ligt niet aan Verlinde, maar aan Versteegh. Heeft geen hoge likeability.

 40. liefkleinhertje

  Die Barbara Barend gaat steeds meer op Pipo de Clown lijken alleen haar geestelijke vermogens blijven zwaar achter bij deze circus artiest.

 41. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Pipo de Clown…
  Dat waren nog ‘s tijden…

  Dag vogels, dag bloemen..

 42. Marc

  die fred van leer veschrikkelijk!!!

 43. Mark

  @ Dirk:

  Jan heeft helemaal geen borsthaar, alleen een pluk net op zijn keel. En dat is inderdaad geen gezicht. Volgens mij is het gewoon baardhaar dat te ver naar beneden doorgroeit. Dave Roelvink en Jim Bakkum hebben daar ook last van. Gewoon wat verder doorscheren dus!

 44. Bowie

  Lineaire televisie is dood
  Alleen ouwe wijven en homo’s geven nog om BNers

 45. Don

  @bowie, beledig oude wijven en homo’s niet zo. ”BN ners” geven alleen om zichzelf en hun ”roem”. Anderen geven niets om ze. Alleen snappen ze dat niet.

 46. Britt Scholte Lover

  Word niet meer wat, als het nu al steeds terugloopt, net als Late night komt het ook niet meer goed.
  6 inside kan beter werken met een tafel met gast bn-ers net zoals koffietijd een gezellige tafel

 47. ivan

  Al die roddels vind je eerder op social media dan bij boulevard of 6 inside. iedereen heeft een iphone of smart in zijn zak. lineare tv is dood

 48. elly en rikkert

  wie word als eerste van de buis gehaald twan of inside?

 49. liefkleinhertje

  Laten we hopen Inside want die Barbara Barend is beneden elk peil.
  Er kan zelfs geen make-up van af voor deze uitgemergelde panlat.

 50. Kijker

  In principe kan dit programma prima! Albert is de trekker, maar kritiek zal er altijd zijn (zie hier boven). Verstandig is om iemand vanachter de schermen items te laten maken en niet weer zoeken bij BN-ers! Een onbekend persoon voor het grote publiek, maar zeer betrokken bij TV en theater!

 51. boemboem

  Wie uitdeelt moet ook kunnen incasseren. Albert Verlinde en Jan V. hebben 2 weken lang elk programma en veel mensen van RTL afgebrand, en nu blijkt dat de klok op RTL4 om 06.30 uur en Tell Sell in de nacht nog beter scoort van 6Inside qua kijkcijfers. Dus krijg je reactie van de media. Ze hebben weer dezelfde fout gemaakt door arrogant van de daken te krijsen en daar houden Nederlanders niet van.

 52. reetneger

  versteeg heeft shagkruimels op zijn borst geplakt, een echte man

 53. zorro

  Hij moet niet zeuren je krijgt waar je recht op hebt.

 54. bastiaan

  Je wordt toch helemaal ziek van de hoeveelheid programma’s onder de rubriek shownieuws. Dat geouwehoer over niks. En telkens in al die programma de zelfde mensen als onderwerp of te gast

 55. Klaasje

  Vervelend he als je Dyslexie hebt.

 56. Maxi

  John de Mol is oud en kan beter met pensioen gaan. Ga in Portugal shows maken voor een lokae zender of zo. We hebben genoeg van die talentenshows zonder talenten en een jury die vreselijk is. Netflix draait bij ons lekker.

 57. liefkleinhertje

  Met wat voor man zou die Barbara Pipo Barend getrouwd zijn ?
  De hele dag dat domme gekakel aan je hoofd houd toch niemand vol.

 58. Don

  @liefkleinhertje, wat heeft die Barbara Barend jou gedaan zeg. Hoeveel threads probeer je nog te plaatsen met gehak naar haar.

 59. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  @ liefkleinhertje

  Barbara Barend is van de vrouwenliefde dus geen man, vrouwen houden dat domme gekakel wel vol.

  Zie ik ook aan mijn moeder en haar zussen, die zijn werkelijk geen seconde stil.

 60. Lies

  @Teun: Dat is zwaar balen man! Zwaar leven?

 61. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  @ Lies

  Ik luister er gewoon niet meer naar. Het gaat toch nooit ergens over.

 62. HanszWorsd

  Zijn die afleveringen ergens te bingewatchen?

  Super veel zin in, na Dexter en Breaking Bad, Better call Saul, Fargo vind ik dit wel een mooie opvolger.

 63. Vng

  Met zulke cijfers is Albert er na een paar weken wel klaar mee.
  Zijn ego loopt in ieder geval een flinke deuk op en men mist hem blijkbaar toch niet echt zoals hij zelf dacht…

 64. Dennis

  Is er nog baby nieuws en meer van dit soort onzin programma’s. Bnners zijn te beroerd om hun handen te laten wapperen. Commerciele tv had er nooit moeten komen. En laten we er nog een releclame blok in gooien, die ook steeds slechter wordt. Denk aan de Doei doei releclame.

 65. Simon

  Ik heb het pas één keer gezien maar zal 6 Inside volgende week weer eens proberen. RTL Boulevard kijk ik al lang helemaal niet meer omdat er gewoonweg te veel mensen rondlopen waarvan je denkt … wat doe jij daar nu?

 66. BRAAK

  Weer een misser van de heer J. de Mol. Onder de 200.000 kijkers
  binnen een week, hahahaha!

 67. Britt Scholte Lover

  al die roddels word je gewoon ziek van, Boulevard, 6 inside, shownieuws, telegraaf prive, koffietijd, allemaal over bn-ers die uit elkaar zijn.
  Wendy & Galbak , Nicolette Kluiver ligt nu ook al in een crisis met haar man, net alsof iemand dat intereseert

 68. Peter Wingender

  Albert en Fiona zijn vertrouwd maar voor de rest heeft het te weinig om het lijf. Boulevard was een paar jaar terug leuk omdat ze veel eigen reportages hadden. Daar zouden ze op moeten inzetten, maar dat is natuurlijk kostbaarder dan wat ze nu produceren. Er zijn ook veel nieuwe en jonge gezichten maar daar ga je de race niet mee winnen want ze leggen geen gewicht in de schaal. En die Fred van Leer, tsja, wat kan die nu helemaal? Geef me dan maar Albert.

 69. Zafi Blijft echt wel zonder Werk

  John de Mol heeft geen geld meer.

 70. liefkleinhertje

  Dat die afschuwelijke Barbara Barend nog steeds geen vergeving heeft gesmeekt bij die Gijs van Dam is werkelijk beneden alle peil.
  Dit kan zij makkelijk doen in dit flut programma van deze pisnicht.
  Natuurlijk doet zij dit niet omdat zij net zo MISDADIG is als die vader van haar.
  Omdat dit programma 6Inside een platform bied aan misdadigers zoals de familie Barend kunnen we alleen maar hopen dat het gauw in de vergetelheid kiepert met pisnicht en al.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.