Gerard Joling tegen Angela: ‘Je wil graag op tv, hè?’

Geplaatst op Sat 12 Jan 2019 om 10:30

Angela de Jong zat vrijdagavond in de talkshow van Eva Jinek om te reageren op de uitspraken van Gordon, maar kreeg en passant ook nog een veeg uit de pan van Gerard Joling. Hij verweet haar wel erg graag op tv te komen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De Jong is sinds haar afslachting van Humberto Tan continu aanwezig in de media om haar mening te geven over alles. Niet iedereen ziet haar graag voorbijkomen en ook Joling is het opgevallen dat ze wel erg vaak op tv komt.

Als eerst ging het over Gordons sneer in De Wereld Draait Door dat ze een vreselijke vrouw zou zijn. Ze zag het live gebeuren. “Ja, want ik kijk De Wereld Draait Door iedere avond. Ik dacht: Gordon, bedankt voor het compliment. Ik denk dat als Gordon heel tevreden zou zijn over wat ik schreef, dat ik mijn werk niet heel goed doe. Ik zit niet om vrienden te maken in Hilversum.”

Gordon vindt dat De Jong te veel op de man speelt, bijvoorbeeld bij Humberto Tan. “Het kan zo zijn dat je wat moeilijker naar een presentator kan kijken omdat je niet meer gelooft dat het die leuke, gezellige familieman is die hij pretendeert te zijn, maar wat andere dingen doet in zijn vrije tijd. Dat moet hij vooral zelf weten, maar dat dat mijn blik op hem verandert, noem ik wel.”

Is Tan zijn baan kwijtgeraakt door haar toedoen, zoals Gordon beweert? “Dat is onzin. Het is commerciële televisie: de kijkcijfers tellen. Als de kijkcijfers goed waren, had ik kunnen schrijven wat ik wilde, maar dan had hij daar nog gewoon gezeten.”

Eva Jinek: “Ik weet niet of wat jij schrijft rechtstreeks invloed heeft op de kijkcijfers, maar ik denk wel dat wat jij schrijft een beetje bepaalt hoe erover gesproken wordt. Als het in een grote krant als het AD staat, nemen mensen het over en krijgt het een soort sneeuwbaleffect. Dan wordt het een soort waarheid.”

Joling

Vervolgens kwam Joling aan het woord. “Dat weet ik zeker dat dat zo is. Het geldt niet alleen voor Angela, maar ook voor andere journalisten, dat ze soms te veel podium krijgen, omdat ze zelf ook wel heel graag bekend willen worden. Dat zie je met sommige andere recensenten ook. Van: je schrijft voor een krant, maar je wil eigenlijk ook heel graag op televisie, wat wil je nou eigenlijk zien? Misschien krijg je doordat je veel op televisie bent te veel podium. Dan vind ik wel dat je heel veel macht hebt, ja.”

De Jong: “Het podium wordt me ook geboden. Ik nodig mezelf hier niet uit en ook niet in andere programma’s.”

Joling: “Maar je kunt ook nee zeggen, hè. Dat je zegt: ik blijf puur bij de krant, ik ben recensente, dit stukje doe ik. Maar je vindt het ook wel heel leuk om een beetje in de picture te zijn en op televisie te komen.”

De Jong: “Dat weet ik niet. Ik vind het leuk om over mijn vak te praten en ik verschuil me niet. Als ik met iemand een discussie aan moet op televisie over iets wat ik heb geschreven, dan doe ik dat en dan doe ik dat met verve en als ik word uitgenodigd om over mijn werk te praten, dan doe ik dat ook.”

Joling: “
Dat is duidelijk, toch?

Trijntje

Toevallig zat ook zangeres Trijntje Oosterhuis aan tafel, jurylid in de vrijdag door De Jong afgeslachte show DanceSing. “Nee, ik heb het niet gelezen. Ik heb er wel over gehoord natuurlijk. Ik moet je eerlijk zeggen. We zijn net begonnen en ik zit niet in de sfeer van: oooh, SBS moet kijkcijfers! Ik ben er helemaal niet mee bezig. Ik heb ook gehoord dat de kijkcijfers eigenlijk heel goed waren.

Dan tegen De Jong: “Schrijf jij eigenlijk ook wat je leuk vindt aan dingen of wat je inspireert? Dat weet ik niet, want ik lees het nooit. Of is het alleen wat je niet goed vindt?

De Jong: “Ik denk dat 80 procent van de columns gaat over wat ik heel leuk vind en wat mensen terug moeten kijken.”

Oosterhuis: “Ga je elke week kijken? En als je echt denkt dat het leuk en goed is, laat je het dan ook weten?

Lees ook: Angela de Jong: ‘SBS 6 probeert mij terug te pakken’ (vanochtend)

Foto: KRO-NCRV
42 Reacties op “Gerard Joling tegen Angela: ‘Je wil graag op tv, hè?’”


 1. Linda82

  het was pijnlijke tv. de steken onder water waren niet te tellen..

 2. Zaterdag

  Angela de jong is een boerzoektvrouw botox leugenaar.

 3. Bart

  De kop suggereert iets wat helemaal niet zo was. Gerard heeft Angela helemaal geen sneer. Was het zelfs een beetje eens met haar. Gerard had ook kritiek maar heeft een aantal keer aangegeven dat hij dit algemeen bedoelde en niet specifiek over Angela.

 4. Darius

  En dat zegt Joling?

 5. kees de Vries

  Angela is Top!

 6. robb

  Het komt er op neer dat iedereen het gedeeltelijk met Gorden eens waren .

 7. Bart tv man

  Gerard is een clown. En dat is positief bedoeld. Hij geeft power aan een gesprek. Licht hysterisch. Maar zoveel prettiger als tafelgast dan Gordon. En meneer ziet er met al zijn Botox, tanden en zonnebank veel gezonder uit dan die volgevreten dikke cok e head van een Gordon die gewoon 10 jaar jonger is maar met 1 voet in de kist lijkt te staan.

 8. Curryworst

  Gordon was bij DWDD om DanceSing te promoten en en passant had hij het over de financiën van Joling en uitte hij kritiek op de columns van Angela de Jong.
  Dus lekker gemakzuchtig nodigt Jinek Joling en Angela uit en ook nog een jurylid van DanceSing Trijntje Oosterhuis. Die het dus gedrieën over Gordon gingen hebben. Dus zo is het cirkeltje weer rond.
  Na de bevalling maakt La Jinek er zich wel gemakkelijk van af met haar gastenlijst.

 9. aammehoela

  Gordon is een jankerd en dat heeft Angela goed gezien.

 10. Rob

  Trijntje O. – best een aardig zangeresje heeft blijkbaar tegenwoordig ook al overal verstand van: van tv-programma’s, van het Songfestival, van NL talent etc.
  Ze trok alle clichés uit de kast om het wanstaltige DanceSing te promoten.
  Aandoenlijk.

 11. Greta

  Tvgeil die Angela

 12. piet

  Angela teveel op TV? Vergeet hij zichzelf die kattenjankerd.

 13. ome H

  Angela schrijft rake stukjes en daar houden veel mensen van en daarom wordt ze ook gevraagd. En ja, ik denk wel dat ze graag op de buis komt. Van mij mag ze wel eens nee zeggen. Maar dat zouden er meer moeten doen …..

 14. Klaasje

  De pot verwijt de ketel……
  Jinek begint wel n beetje n Boulevard op de late avond te worden. Het “sjieke” bij het programna is ver te zoeken. Het is dat de burgemeester er was om nog n beetje normaal het programma te beginnen, al werd dat al snel teniet gedaan door die vreselijke Jair.
  Waar zijn de spraakmakende gasten en waarom wordt het echte nieuws niet meer behandeld. Zij is overgegaan ook op shownieuws.
  De oude Jinek is er nog niet. Waar Jeroen Pauw met zn armen over elkaar relaxed achterover leunen zittend in zn stoel een gesprek voerde zit Eva krampachtig op haar blaadje te kijken welke vraag ze nog niet stellen
  Maar goed….met dit soort onderwerpen komt ze wel in de Mediacourant..

 15. Joost

  Ik snap eigenlijk ook niet waarom ze op tv moet komen…… het gaat steeds meer over deze persoon ipv de inhoud van die stukjes.

 16. Henk

  Gerard verliest zo de gunfactor. Hij komt zelf heel graag op tv en er zijn meer columnisten die af en toe op tv komen. Draaf niet zo door en laat een ander in zijn/haar waarde. De kijker/lezer beslist zelf wie gelijk heeft of de moeite waard is om naar te kijken/luisteren.

 17. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela de Jong heeft gewoon gelijk. Kan zij er iets aan doen dat ze steeds gevraagd wordt om een praatje te houden in één of andere talkshow? Het zichzelf versterkende effect daarvan is evident, ook de trouwe kijkertjes die het AD niet (kunnen) lezen nemen dankzij Gordon cs kennis van haar epistels.

  En wie is er nou vaak op tv? Dat is toch zeker Joling met z’n bruine kop en z’n gewatteerde jas: een loterij, een brillenwinkel, een incontinentiemerk, een supermarkt…

 18. werner

  Gerard is entertainer en hoort op tv , Angela niet

 19. Klaasje

  Niet = moet

 20. Joop

  Ik vond Joling niet sneren en Angela geeft goeie recensies zowel positief en waar nodig een eerlijke negatieve. Mag Angela wel.

 21. Remi

  Was een geweldige Jinek, eerlijk is eerlijk.
  … een beetje “MediaCourant” wel, maar leuke televisie !

  Gerard Joling altijd +1.

  Ook gaaf … de maker van “Joardy Film” aan tafel.
  Had ik nooit van gehoord, maar wat zijn die filmpjes supervet !!
  Jiskefet 2.0 zogezegd … geniaal.
  Ik zit die filmpjes de hele ochtend al te bekijken !!

  https://www.youtube.com/channel/UClqtgKBywNwxvnOND_RjghA

  … En dan die hobbezak aan tafel …
  De hobbezak die ons land vertegenwoordigde op ‘t Songfestival.
  (Zero points ;)
  3.5 maanden toendertijd, moeten we nu vernemen.
  …Ze was er met haar aandacht niet helemaal bij … ;)

  Nee, ze had de column van Angela de Jong niet gelezen.
  … en het vreemde is … ze wist wél waar de column over ging ;)
  Ze had de column niet gelezen maar ze was het er volstrekt mee oneens.

  … Altijd weer vermakelijk …
  mensjes die een column zogenaamd niet gelezen hebben.

 22. Katty

  Ik ben heel blij met Angela .zij zegt wat ik denk .en kan het lekker op
  TV en recht in hun gezicht zeggen .😁dikke pluim voor Angela .

 23. liefkleinhertje

  Die Angela de Jong is te vriendelijk het is namelijk een grote puinzooi dat gedoe met die talentenjachten.
  Om over die juryleden maar te zwijgen die zijn de zieligheid allang voorbij.

 24. Corrie K.

  Ik miste de sneer naar Trump deze keer.

 25. Geronimo

  Over talentenjachten heb ik een duidelijke mening: dat is zo jaren ’50. Check de Andere Tijden van laatst ;). Over Vissenoog kan ik duidelijk zijn: iemand die de cr im in el e fa m ili e Cli nt on adoreert kan ik met de beste wil van de wereld niet serieus nemen.

 26. Solange

  Nou die sneer komt wel weer hoor. de fanatieke Clinton Fan die de foto van het echtpaar op dr nachtkastje heeft staan zal heus wel weer sneren uitdelen …..ze kan het niet laten …….

 27. Solange

  Remi heeft helemaal gelijk die hobbezak aan tafel denkt ook dat ze God is….geen 1 column gelezen van Angela maar wel een oordeel vellen….

 28. danny

  Die Trijntje heeft zich zo laten kennen bij Jinek LOL. Wat een afgang.

 29. tom

  1,25 Miljoen mensen kijken Jinek!

  schot in de roos!

  Wat zal John zich bedondert voelen want zijn 3 nieuwe titels scoren gezamenlijk
  niet eens zoveel.
  Wanneer biedt hij Jinek een job aan : want voor max K€ 180 zal zijn het niet blijven doen haar markt waarde is denk ik ook zo’n 1,25 Miljoen Euro (ivg AV : 900.000 € voor < 200.000 kijkers)

 30. Bart

  Lachen die twee homo’s die zelf druk zijn met het zoeken naar podium en aandacht. Ze projecteren hun eigen shit op Angela.

  Angela zit midden in de roos en dat kunnen die twee homo’s niet hebben.

 31. Anna

  Schele Trijntje moeten we niet te serieus nemen, dat geldt ook voor donkerbruine zuipschuit en botox truus Geer en zieke leugenaar Goor. Die rotkoppen zie je constant op tv.

 32. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  Ik krijg altijd een gezonde erectie als ik Angela zie op TV.

 33. Bjorn

  Top aflevering van Jinek.

 34. Lies

  Laat deze dame gewoon haar vak uitoefenen. Dat doet ze prima. Een uitgesproken mening, ze verwoordt wat een groot deel van de kijkers denkt.
  Het bevestigt alleen maar het feit dat Gordon niet kan incasseren. Gerard idem dito.

 35. Weg Ermee

  Ik ben helemaal klaar met die wanstaltige ego trip talkshows!…
  Vreselijk.
  En met o.a. types als de bovenstaande onnozele Anna en Bart op deze roddelsite.

 36. Simon

  Angela zat wel een beetje te zeuren over dat er meer beloofd was. Ja dat doet reclame altijd natuurlijk anders kijkt er niemand! En de kijkcijfers zijn lang niet slecht voor SBS 6. Een review over een eerste uitzending zegt helemaal niks.

 37. anoniem

  Beide BN-ers zijn geen verrijking van ons medialandschap.. :-)

 38. Bjorn

  Gerard Joling was het met haar eens. Beetje uit zijn context getrokken door mediaourant. Zeker niet gekeken.

 39. Erik2

  Geer en Goor zijn vreselijke aanstellers en Angela is een wijze vrouw die deze nepperds op de juiste wijze de maat neemt.

 40. Willy Wonka

  Angela zegt waar het op staat een vakvrouw met verstand van zaken. Geer en Goor zijn slechts buisvulling geworden om een makkelijke doelgroep te bedienen. Daar prikt ze doorheen en terecht. Sbs en rtl brengen alleen maar bagger blij dat er iemand opstaat die dat is ventileert.

 41. anoniem

  angela

  ik had je gewaarschuwd

  al te veel is ongezond

  kotsen ga je straks ook op je zelf

  nu het volk

  straks je kinderen

  je man ook

  dus hou nu op en rot op

 42. Danny

  Waarom zou zij macht hebben….omdat zij over tv in een krant schrijft? Ik betwijfel of de jeugd überhaupt weet wie zij is en als dat zo is niks van haar mening zullen aantrekken! Sowieso zijn recensenten een apart fenomeen … ik vorm mijn eigen mening wel daar heb ik geen recensent voor nodig! Overtrokken allemaal dat gedoe met haar, als niemand aandacht geeft aan haar column is ze zo weer verdwenen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.