Niet Molendijk, maar RTL-baas stuurde woeste VI-mail

Geplaatst op vr 29 sep 2017 om 10:20

De woeste e-mail die Johan Derksen en Voetbal Inside ontvingen na afloop van de uitzending van vorige week vrijdag is afkomstig van een RTL-directeur. Dat heeft Wilfred Genee zojuist gezegd op Radio Veronica. Derksen vond de mail zó schandelijk dat hij hem geheim hield ‘omdat die man dan voor de rest van zijn leven geen leven gehad zou hebben’. De mail was een reactie op de uitspraken die Derksen in de show deed over RTL, tv-directeur Erland Galjaard en zijn beste vriend Ronald Molendijk.

Molendijk kwam maandag – vlak voor de uitzending van Voetbal Inside – met een emotioneel betoog op Instagram. Het verhaal was een tikkie hysterisch, dus veel mensen zagen hem aan voor de schrijver van de ‘schandelijke’ e-mail. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Het gaat om een RTL-directeur.

Genee werd vanochtend op Radio Veronica gevraagd of de RTL-top hem al heeft gefeliciteerd met zijn nominatie voor de Zilveren Televizier-Ster. “Tot op heden heb ik daar niets van vernomen, eerlijk gezegd. Ik heb niks gehoord. Het is ook pas woensdag gebeurd die nominatie, dus ik mag aannemen dat de bloemen en felicitaties onderweg zijn. Het is prachtig dat ik genomineerd ben, ik ben er heel blij mee.”

Maar de directie heeft dus niets laten weten? “Ik heb niets van de directie gehoord. Mijn collega’s wel, die waren heel blij, maar de directie heeft inderdaad niets laten horen. Maar daar kijk ik ook niet helemaal van op na het mailtje vorige week van onze directeur midden in de nacht, dus in dat opzicht is het ook niet heel verrassend.”

Bedoelt hij het mailtje waar Johan Derksen het over had in Voetbal Inside? “Ha ha. Ja, datzelfde mailtje inderdaad.”

Wat stond er in dat mailtje? “Laten we het erop houden dat als ik dat als werknemer zou roepen dat ik op staande voet zou worden ontslagen en dat het niet heel inspirerend werkt om ons werk te doen zoals we het nu doen.”

Genee wilde er verder niet over doorgaan. Wordt het niet eens tijd om met de top om tafel te gaan? “Ja, maar dat is lastig als je niet met zijn allen om tafel kan komen. Dan is het heel lastig natuurlijk.”

De RTL 7-ster heeft geen naam genoemd, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het gaat om zijn directe baas, RTL 7-directeur Marco Louwerens. Hij staat bekend om zijn gemoedelijke band met de mannen van VI.

Het ligt meer voor de hand dat het gaat om Erland Galjaard, al heeft Genee daar geen uitspraken over gedaan.

Tv-recensente Angela de Jong van het AD vertelde deze week dat de rtv-redactie van het AD weleens boze reacties krijgt van Galjaard.

Het gesprek met een aangeslagen Wilfred Genee kunt u hier terugluisteren.

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Erland Galjaard moet opstappen’ (twee weken geleden)
RTL 4 afgeslacht in AD: ‘Stuitend arrogante zender’ (vorige week)
Ook LINDAnieuws en Totaal TV kritisch over RTL 4 (vorige week)
Mediabureau adviseert RTL: ‘Ronald Molendijk eruit’ (vorige week)
Mediabureau Mindshare vindt RTL naar binnen gekeerd (vorige week)
Fons van Westerloo: ‘Misschien moet Erland eruit’ (vorige week)
NTR-baas Paul Römer: ‘RTL stort aan alle kanten in’ (vorige week)
Volkskrant vindt RTL mediaflop van de week (vorige week)
Angela Groothuizen schrikt van felle kritiek op RTL (vorige week)
Johan Derksen slacht RTL 4 en Erland Galjaard af (vorige week)
Shownieuws sabelt ‘stoute dandy’ Humberto Tan neer (vorige week)
RTL Boulevard behandelt RTL-kritiek Johan Derksen (vorige week)
Johan Derksen heeft geen spijt van kritiek op RTL (maandag)
‘Ronald Molendijk, we moeten er een eind aan breien’ (maandag)
Zwagerman: ‘RTL-probleem groter dan Galjaard en Tan’ (maandag)
Angela de Jong: ‘Niets gehoord van Erland Galjaard’ (maandag)
Jan Slagter-un pleit voor ontslag Johan Derksen (maandag)
Genee weigert Radio 10: ‘Heeft hij een spreekverbod?’ (maandag)
Beau verbaasd over RTL-kritiek: ‘Waar gaat het over?’ (maandag)
Wilfred Genee verdedigt VI: ‘Wij houden spiegel voor’ (maandag)
Ronald Molendijk walgt van ‘aanvallen’ op Galjaard (maandag)
Johan Derksen kreeg ‘schandelijke mail’ vanuit RTL (maandag)
Marianne Zwagerman: ‘RTL staat met rug naar kijker’ (dinsdag)
Paul de Leeuw steunt Johan Derksen in RTL-rel (dinsdag)
SBS 6 mag VI-beelden niet uitzenden van RTL (dinsdag)
Albert Verlinde: ‘Je mist tegengif bij RTL’ (dinsdag)
‘Emo-betoog Molendijk helpt Erland Galjaard niet’ (dinsdag)
Johan Derksen proeft ergernis in wandelgangen RTL (dinsdag)
Eindelijk reactie RTL: ‘We doen het beter dan vorig jaar’ (dinsdag)
Bridget Maasland geeft RTL-critici deels gelijk in BLVD (dinsdag)
Peter R. de Vries vindt Johan Derksen een Judas (woensdag)
Lucky TV helpt tv-zender in nood: ‘Stem af op RTL’ (woensdag)
‘Erland Galjaard moet naar Giel de Winter luisteren’ (woensdag)
Luuk verdedigt verlaat Boulevard-verslag over RTL-rel (woensdag)
NRC kijkt hele avond RTL: ‘Er is werk aan de winkel’ (woensdag)
Ruud de Langen: ‘RTL-top kan net zo goed MAX leiden’ (donderdag)

Foto: RTL
45 Reacties op “Niet Molendijk, maar RTL-baas stuurde woeste VI-mail”


 1. RT

  Wat een loser die Galjaard. Nou, Wendy kom er maar in!

 2. Mike

  WOW dan heeft Erland Galjaard zich wel HEEL erg laten kennen. Hij komt wel altijd een beetje haatdragend over in de media, maar had hem toch wel iets zakelijker en professioneler ingeschat.

  Het is maar goed dat Wilfred dit zegt, want anders had Ronald Molendijk voor niets een nog slechter imago gekregen, want nu dacht iedereen dat hij die mail had gestuurd.

 3. Moby

  Kap toch eens.

 4. Jan

  Johan Derksen is toch zo voor transparantie? Waarom deelt hij dan niet die e-mail met zijn fanbase. Ik vind dat echt raar dat hij dit opeens weer tegenhoudt. Ik dacht dat hij voor niemand bang was.

 5. Jaap

  Dus het is echt een Erland Galbak

 6. mark2

  Ik zou wel lachen als die mail openbaar wordt en van galjaard blijkt te zijn.. De man van normen en waarden…

 7. marije

  waarom vraagt die dj niet door of het over erland galjaard gaat?

 8. Anonymous

  @Jan, de mail openbaar maken betekent ontslag voor Erland en voor Derksen. Dat is einde VI. Bovendien is dit het allerdomste wat je kan doen. Als Johan geen nieuw contract krijgt bij RTL gooit hij de mail wel openbaar.

 9. Jan

  @ Anonymous. Hoezo ontslag voor Derksen? Hij is als journalist gewoon kritisch en onafhankelijk. Kennelijk heeft Galjaard zich dus te veel laten gaan in die mail. Alleen ontslag voor Galjaard lijkt mij. Het zou ook goed zijn voor RTL als mensen zich daar veilig en onafhankelijk kunnen wanen en dat Boulevard en RTLLN ook wat kritischer durven te worden.

 10. Pretext

  Jan, hij is voor niemand bang. Maar ik denk ook niet dat Johan Derksen het op z’n geweten wil krijgen wanneer Erland Galjaard zelfmoord zou kunnen plegen omtent deze mail..

 11. Robert

  Wendy banjert nu stampvoetend door de kamer, wat moet ik nu doen, ik moet wel met een reactie komen, we wachten vanmiddag even af.
  Kom op meid, je kan het, kom op met een reactie, anders in ieder geval even een foto met van mijn part je kinderen, zet er een tekst onder van ik leef ook mee met het vergeten kind, alsjeblieft red je man.

 12. Jan

  @ Pretext. Nou volgens mij overdrijf je nu een beetje met je zelfmoord. Iedereen die bij de tv werkt is wel een beetje geharnast hoor. Belachelijke reactie.

 13. Pieter

  welke krant biedt straks 100.000 euro voor de mail?

 14. Hein

  Johan heeft in al die jaren genoeg verdiend, snapt niet waar hij bang voor is. Man ga rentenieren.

 15. David

  Whaha. Van Galjaard had ik het niet verwacht.
  Ben benieuwd naar de inhoud van die mail!

 16. Jan

  Het AD heeft het over Marco Louwerens: https://www.ad.nl/show/derksen-kreeg-schandelijke-mail-van-directie-rtl~a9ac3ec4/

  Maar waarom zou Marco Louwerens er zo emotioneel in zitten? Het ging helemaal niet over hem. Hij krijgt vaak zelfs complimentjes in VI.

 17. Dick

  @Moby Waarom moet het van jou kappen dan? Wat kan jou het als kijker schelen? Blijf gewoon kijken naar alle mooie programma’s die RTL uitzend. Dat blijven ze heus wel doen. Rommel of geen rommel achter de schermen.

 18. NH

  Morgen Youp in de krant.

  Dat zal smullen zijn.

 19. Bart

  @anonymous Johan is helemaal niet bang voor zijn baan. Ook René en Wilfred niet. Zij staan in deze veel sterker dan die RTL directeur. Helemaal met die e-mail op zak. In het ergste geval worden ze ontslagen. Nou en? Betekend dat het einde van VI? Nee natuurlijk niet. Andere zenders staan in de rij om dit drietal binnen te halen. Het mooiste zou zijn FOX in combinatie met SBS/Veronica. Ook kan nog Ziggo Sport en KPN presenteert. De voetbalrechten die RTL nu nog heeft verhuizen na het einde van het contract ook wel die kant op. Tevens bied het garantie om naast VI meer andere programma’s te doen. Voor VI trio is onslagen worden tijdens of na dit seizoen het beste wat hen kan overkomen.

 20. Panda

  Dat het Erland zou zijn is voor zover ik kan opmaken uit het gebeuren een aanname. Misschien is het toch Louwerens. Of Sven Sauve, een commercieel directeur, Scholten… Ze hebben nogal wat directeuren daar.

 21. Groenig

  Tan zit vanavond in DWDD om over de teleurstellende kijkcijfers te praten.

 22. Meneer Kaktus

  Heeft-ie eindelijk weer eens een fatsoenlijk aantal kijkers.

 23. pom

  lieve goed en hemel.
  bn ers roddel bij de krant en in de televisie wereld. waarom schrijven jullie niet over de NEP beller, waar verhaal. 1/1 paginas verkopen voor 2500 euro full colour en daarna de adverteerderssss nep bellen met ik heb uw advertentie gezien, kunt u informatie sturen, informatie ging rechtstreeks de prullenbak in…..dit verhaal heb ik op papier…..een email van johan staat al een week in de publiciteit….wie wil mijn email lezen….als ik niet voor 15.00 uur reageer gaat de krant zonder dralen informatie over mij naar cid sturen…chantage!!! Angela de jong reageer.

 24. anonymous

  Mail is niet van Erland maar van Marco Louwerens.

 25. Ron

  Als het echt Galjaard betreft, Louwerens lijkt me sterk die is 2 handen op 3 buiken met de heren, dan is het nog erger dan we al dachten gesteld met deze proleet. Zit een hoop stress bij dat mannetje blijkbaar en gaat dat dan van zich af schreeuwen in een mailtje blijkbaar.

 26. Kijker

  @pom 11:13

  Ben ik de enige hier die helemaal niks van je verhaal / reactie begrijpt?

 27. Meneer Kaktus

  @Ron

  Die stress is dit weekend na een paar gram Colombiaanse suiker zo verdwenen.

 28. Floris de Hypocriet

  Rtl stumpers die niet thuis horen bij ons op het hockey-veld directeurtje.

 29. andre

  AD schrijft: ” Het zou gaan om RTL7-directeur Marco Louwerens. Dat bevestigen bronnen aan deze site. “

 30. Regina

  Johan zei nog dat hij dronken was, maar het zal stoned geweest zijn zo stoned als een garnaal. Wat zit daar allemaal in die directie van dat rtl voor onbekwame nietskunners?!

 31. Henny Huisman

  Marco lijkt me sterk, hij trad een aantal keer op en leek goed en volwassen om te gaan met de VIheren. Gijp was lovend over z’n losse handelswijze mbt optredens op andere zenders. En met Derksen/genee kon ie ook goed overweg.

 32. BEUK DE BOOM

  Het zou Marco Louwerens best kunnen zijn. Dat is iemand die tussen Galjaard en de VI-jongens instaat. Gedraagt Derksen zich niet in de ogen van Galjaard, dan krijgt Marco op zijn kop omdat hij Derksen niet in toom kan houden.

  Bij commentaar van Derksen op Galjaard, staat simpel gezegd Marco’s baan op de tocht. Met andere woorden: Marco heeft een motief om Derksen met een pissig mailtje tot de orde te roepen.

 33. Ingrid

  Is vast de grote vriend van Galjaard ….Thijs Römer…..
  Hij komt altijd tevoorschijn als Galjaard wordt aangevallen,dus zal het niet verbazen dat het Thijs is…..de cryptische omschrijving van Derksen past wel bij Thijs 🍷

 34. Anonymous

  Volgens mij was die Louwerens laatst nog in het nieuws vanwege een promotie weet niet precies wat voor promotie meer maar ging dacht ik om meer verantwoordelijkheid ook bij RtL 5. Dus zijn baan wordt ermee ook in gevaar gebracht dus misschien is hij het wel hij heeft een motief.

 35. Ingrid

  Thijs is creatief directeur van RTL….. dus een creatieve brief past hem goed 😄😄😄😄😄😄

 36. klara

  Belachelijk hoe dit uit de hand loopt en dat is allemaal gestart met Angela de Jong verslaggeefster va AD . De directie moet zo snel mogelijk om de tafel met de heren .
  Naar mijn idee geven de directeuren de overlast bij RTL ,die moeten dus weg !!
  Dan komen er ook weer nieuwe ideeen .Lijkt me goed voor RTL .

 37. Ron

  Ach wie de mail ook verzonden heeft, het kan net zo goed een andere directeur van RTL zijn die boven Galjaard en Louwerens staat natuurlijk. De directie is groter dan die twee alleen.

 38. Ingrid

  De RTL directie is allang de controle kwijt. Kwijt omdat vriendjes politiek hoogtij viert en de directie met een troebele blik naar elkaar kijkt. Het onafhankelijke functioneren van Galjaard is in het geding.

 39. zo maar

  Al die mensen boven gaan eerst los over Ronald, blijf het niet te zijn, dan wordt de suggestie gewekt dat het Erland is en nu weer dat het Louterend is…Feit is dat niemand het weet, dus hou op met dat speculeren en meningen hebben over iets dat je niet weet. Iemand die zijn excuses komt aanbieden aan Ronald voor alle verkeerde veronderstellingen?

 40. Fox Mulder

  De email zal binnenkort in z’n geheel te lezen zijn op http://www.ViLeaks.nl

 41. oja

  durf er een goede fles op te wedden dat Erland het was. Ken eerdere identieke voorbeelden. Dus niet eerste keer. Ach ja, nodig dan mensen op je kantoor uit. En ga in dialoog. Dit is niet de manier om te communiceren in dit soort gevallen.

 42. Appelsap

  Dronken mensen doen gekke dingen… en als je dan directeur bent word het nog gekker blijkbaar…

 43. Voetbal Inside fan

  Wanneer je die Marco Louwerens zo in de ogen kijkt, is het best mogelijk dat hij eerst wat heeft gesnoven of gedronken voordat hij d betreffende e-mail heeft geschreven. Blijkbaar wordt de druk binnen de RTL directie wegens wanprestatie te groot en een in het nauw gedreven schaap maakt rare sprongen.

 44. Henny Huisman

  @Voetbal Inside fan
  Volgens mij waren de kritieken vooral gericht op RTL4, Marcootje is zenderbaas van RTL 5 en 7. Toch apart mocht hij het zijn.

 45. Lies

  Die Molendijk met zijn mafia knuffel met Erland op insta.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.