Volkskrant vindt RTL mediaflop van de week

Geplaatst op vr 22 sep 2017 om 16:17

De gifbeker is nog niet leeg voor RTL. De zendergroep wordt gemeen hard aangevallen sinds de kritische AD-column van Angela de Jong. En ook de Volkskrant doet nu een duit in het zakje. Die roept RTL vandaag uit tot mediaflop van de week. “RTL is het spoor bijster“, luidt het. De Volkskrant wijst erop dat de kijker niet heel warm loopt voor RTL’s nieuwe paradepaardjes Spreekrecht, Kroongetuige en The Story of My Life. “Het gaat niet heel lekker met RTL“, aldus het dagblad.

Net als andere media noemt ook de Volkskrant de BN’er-parade bij RTL als een grote ergernis van kijkers. De krant spreekt van “het circuit van RTL-gezichten dat voortdurend in de eigen programmering terugkeert, in RTL Boulevard, RTL Late Night en Expeditie Robinson.”

Volgens de Volkskrant trekt RTL zich helemaal niets aan van de kritiek. Hij neemt als voorbeeld de Boulevard van woensdag: toen was er een interview over de RTL-show The Story of My Life en items over RTL-gezichten Marieke Elsinga en Fiona Hering. “Toppunt van de RTL-kruisbestuiving was een nieuwtje over Robert ten Brink.”

De krant doelt op het item waarbij Ten Brink in zijn All You Need-caravan werd verrast met een nieuw driejarig contract. “Met Erland Galjaard, zeg maar de God van RTL, keek Ten Brink naar een filmpje van Erland Galjaard, die hem het heuglijke nieuws vertelde. Daarna volgde een warme omhelzing.

Dankbaar tekende Ten Brink het contract, zonder te lezen. Weer een prachtige aflevering van de RTL-soap Personeelszaken.”

RTL laat weten op dit moment niet op de kritiek te willen reageren. Als je geschoren wordt, moet je stilzitten, lijkt het devies van de zender.

In de media wordt her en der gerept over het ‘RTL 4-probleem’, maar het kan ook zo zijn dat de volgende prime-time-line-up van RTL 4 wél als vanouds scoort en de storm weer gaat liggen. Hoe dan ook lijkt het wél handig als de zender wat doet met de massale kritiek op de egoparade in RTL Boulevard.

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Erland Galjaard moet opstappen’ (vorige week)
RTL 4 afgeslacht in AD: ‘Stuitend arrogante zender’ (gisteren)
Ook LINDAnieuws en Totaal TV kritisch over RTL 4 (gisteren)
Mediabureau adviseert RTL: ‘Ronald Molendijk eruit’ (gisteren)
Mediabureau Mindshare vindt RTL naar binnen gekeerd (vandaag)
Fons van Westerloo: ‘Misschien moet Erland eruit’ (vandaag)
NTR-baas Paul Römer: ‘RTL stort aan alle kanten in’ (vandaag)

Foto: RTL
27 Reacties op “Volkskrant vindt RTL mediaflop van de week”


 1. CEES

  Tjonge jonge zeg. Is er geen belangrijk nieuws? Nu weten wij het allemaal wel MC

 2. Jan

  Cees, het zou toch raar zijn als MC niet meldt wat er allemaal gebeurt in de media? Daar gaat deze hele site over. Als dit over SBS was gegaan had je het waarschijnlijk leuk gevonden.

 3. Paul

  RTL4 is vastgeroest in haar eigen succes. Er werd jarenlang een goede koers gevaren maar er is niet vernieuwd. Om te vernieuwen moet je het durven om met nieuwe prestatoren en met nieuwe producenten te gaan werken. En natuurlijk het lef hebben om eens een ander genre programma aan te durven.

 4. Niek

  Schrijven deze kranten ook wel eens over hoe de oplage van hun eigen krant de afgelopen 15 jaar met zo’n 45% gedaald is?

 5. Annet

  Ik durf te bezweren dat RTL 4 altijd nog veel meer 20-49’ers weet te boeien dan de zwaarbejaarde Volkskrant.

 6. Tom

  Fons van Westerloo heeft samen met Bart in ’t Hout de zender indertijd in de goede richting op geduuwd, met nieuwe formats en (toen noch) frisse ideeen. Nu heeft Galjaard (opgeleid door Bart in ’t Hout en als hij wil heel kundig) geen zin meer en Sven Sauve heeft geen idee. SS gaat volgend jaar druk reorganiseren omdat dat het enige is waarmee hij zijn bonus kan veiligstellen. En daar gaat het om de bonus..

 7. Richard Groenenheuvel

  Sven Sauve is een allemansvriend, durft geen knopen door te hakken, is vriendjes en vriendinnetjes met iedereen. Is een slappe wind voor dit cruciale moment voor Rtl. Hij zou een kerel zijn als hij bv: Humberto per direct van zijn Rtl late night afhaald en bij Rtl boulevard, Manon, Ronald, enz als deskundige niet meer laat aanschuiven. En met de directie en aandeelhouders Galjaard de laan uit stuurt.

 8. Pipo

  Valt er dan helemaal niks te zeggen over Galjaard? Jawel, we hebben Wendy van Dijk al even niet gezien op tv

  YAYYYY

 9. echtwaar

  Wat RTL doet heet zelfbevrediging

 10. Pipo

  Nee, want dat is nog lekker en gezond

  RTL niet

 11. Remi

  Volkskrant de krant van bejaard links Nederland
  De oplage is de afgelopen 10 jaar gehalveerd en die gaan nu heel object schrijven over een zender die het een maand iets minder doet.

 12. erfgooier

  Gooi een heleboel BN-ers eruit i.p.v. in allerlei programma’s (spelletjes enz.) te laten opdraven.
  VERNIEUWEN!!!!!

 13. Fred

  Dan heeft RTL nog 3 programmas en Ronald Molendijk want dat is geen BNér. Dat is gewoon het vriendje van Erland

 14. Erland G.

  Deze site heeft duidelijk een SBS-agenda.

 15. Enzo Voort

  RTL heeft een erg hoog “Wij van WC-eend gehalte”, alleen al daarom is veel gedoemd te mislukken.

 16. Bart

  @Niek Dat met die kranten is zeker gebeurd. Mensen lezen minder kranten doordat er internet kwam en iedereen nu op zijn mobile het nieuws kan lezen. Met tv kijken gebeurd dat nu ook alleen gaat dit hele gedoe rond RTL daar natuurlijk niet over. Dit gaat over de vriendjespolitiek en schijt hebben aan de kijker. De arrogantie van de macht. RTL (Erland) stelt zich boven alles en iedereen. Het gaat niet om de goede programma’s, presentatoren en om de kijker. De kijker begint dat door te krijgen. Het is schandalig wat voor goedkope troep er de buis op wordt geslingerd. Dan gaat dit alleen nog maar over RTL4. 5,7 en 8 is helemaal om te huilen. Als je met de vele middelen die je hebt niet met betere programeringen kan komen dan ben je simpel weg niet geschikt. Nooit geweest ook.

 17. Rtl is einde in zicht

  Ook de kwaliteitskrant , de Volkskrant , heeft gewoon een prima analyse gegeven van de incestueuze geldgraaiers van Erland en ega.

  Luxemburg moet de stekker uit deze incestueuze graaiende vriendenclub trekken.

 18. Remi

  Sorry hoor maar ik heb het mis de volkskrant is een kwaliteitskrant. Het niveau van de hoogwaardige artikelen begrijp ik niet vandaar mijn eerdere ractie. Mijn niveau is boulevard en en shownieuws dat bepaald mijn visie op de wereld.

 19. X

  Remi als je toch dure woorden wil gebruiken: het is
  ABJECT. Stumper.

 20. Famke

  @Richard Groenenheuvel: Sven Sauve is helemaal geen allemansvriend. Meer dan de helft van de RTL werknemers heeft een gruwlijke hekel aan deze man. Wil bijvoorbeeld de gratis koffie afschaffen, maar vindt het wel nodig om bij zichzelf een keuken uit de gesponsoorde spullen loods te laten installeren. Weet inmiddels heel RTL en is hier het gesprek van de dag. Sauve heeft mooie praatjes, maar is een slang. Habets heeft hem op deze plek gezet om de rommel die Habets gemaakt heeft even binnen RTL te houden, maar na een jaar of wat kan Habets dan zeggen: oh Sauve, wat heb jij er een puinzooi van gemaakt. Probleem Bert Habets is dan probleem Sauve geworden en Sauve kan spullen pakken en Habets blijft de gevierde jongen. Wat Erland betreft kan iedereen de boom in. Is nooit op kantoor en heeft een incapabel knaapje hier rondlopen die zijn opdrachtjes mag uitvoeren. Komt helaas nooit meer goed met RTL.

 21. Niek

  @Bart Ik weet dat dat een grote factor is geweest, het internet. Maar de Volkskrant bijvoorbeeld speelt ook geen grote rol op het internet. Ze gebruiken het internet ook iets te makkelijk als een reden, zodat ze vooral niet kritisch naar hunzelf hoeven te kijken. RTL bereikt met tv, VOD, internet en evenementen dagelijks nog steeds miljoenen mensen, dat kan de Volkskrant niet zeggen. Ik vind het altijd een beetje makkelijk, de recensies en analyses. Iedereen weet altijd precies wat er mis is zodra het slecht gaat met een zender. Tuurlijk heeft RTL een probleem, en de kritiek is deels terecht, maar ook beetje makkelijk.

 22. Vrede

  Expeditie Robinson rtl-gezichten? Flauw,die plukken ze overal vandaan. Behalve die Marieke moet ik al gaan denken wie nog meer(ook omdat ik sommige BN’ers amper tot niet ken)

 23. Annoniemus

  Die Erland en trawanten dachten het voor elkaar te hebben en lekker op hun gemakkie al coke snuivend RTL 4 te kunnen leiden , maar dat blijkt een grote misvatting !
  Tijd voor de grote schoonmaak in de RTL top , Erland en slippendragers direct ontslaan en mensen er in met hersens die nog niet aangetast zijn !!!

 24. Bart

  @Niek Ook wel eens met wat je zegt. We zullen zien of het zin heeft. Het lijkt me dat ze toch wel iets moeten doen met de kritiek.

 25. ano@niem.nl

  Het gekke is ook dat men drie of vier jaar terug al verzon voor de doelgroep 20 -50 jaar te werken. Dan ben je echt al je zender onderuit aan het werken.RTL was vanaf het prille begin voor jong en oud.

 26. Net Niet

  De media flop van het jaar is “De Volkskrant”

 27. Weert

  een als eerste die Ten Brink weg, wat een flauwe man is dat, vreselijk/

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.