Shownieuws sabelt ‘stoute dandy’ Humberto Tan neer

Geplaatst op za 23 sep 2017 om 10:30

Het SBS 6-programma Shownieuws heeft gisterenavond laat Humberto Tan neergesabeld. Hij werd in de showrubriek neergezet als een ‘stoute dandy’ met een imagoprobleem. Dat was te zien op de tv-zender. De kijkcijfers van concurrent RTL 4 dalen en een van de redenen zou het imagoprobleem van boegbeeld Humberto Tan zijn. “Zijn vermeende affaire met Dionne Stax zou zijn populariteit dusdanig in gevaar brengen dat zijn werk er mogelijk steeds meer onder te lijden heeft.

Tv-recensente Angela de Jong van het AD sprak deze week haar gevoel uit voer de presentator: Tan heeft de sympathiefactor verloren, zou eigenlijk een stapje terug moeten doen, maar wordt door de zender nog op handen gedragen. “Honderden kijkers zijn het roerend eens met de televisierecensente“, aldus Shownieuws.

Shownieuws liet imagodeskundige Zabeth van Veen aan het woord. Zij denkt dat Tan inmiddels niet meer zo goed past bij een familiezender. “Een stoute dandy is niet echt een leuk imago als je een gezin aan je wil blijven verbinden.”

Tan is het slachtoffer geworden van de publieke opinie, weet ze. “Als je een publieke functie hebt is het vaak zo dat alles fantastisch gaat en iedereen je leuk vindt en dan gebeurt er iets en ineens dondert zo’n kaartenhuis in elkaar.”

Naast zijn tv-werk schnabbelt Tan er flink op los, maar dat kan volgens Van Veen ook wel eens gaan veranderen. “Als je je als sponsor verbindt aan iemand, waarvan je vindt dat die het imago heeft van huisvader, dan horen daar bepaalde producten bij. Bij een stoute dandy passen weer andere producten. Het kan zijn dat het imago verandert. Dan heb je de kans dat je niet meer goed bij elkaar past en dat je afscheid van elkaar neemt.”

Het enige interview wat Tan heeft gegeven over zijn affaire en de gevolgen daarvan stond in de Wendy, waar hij op bijna alle foto’s poseerde met een ontbloot bovenlichaam. “Die blootfoto’s begrijp ik niet. Als je dan wordt beticht van vreemdgaan, dan zou ik niet half ontbloot in het blad gaan.”

Santegoeds

Evert Santegoeds, Privé-baas en showdeskundige in Shownieuws, is het daar roerend mee eens. “Misschien had hij dat interview niet moeten doen. En dan niet alleen om de foto’s, maar ook om de inhoud. Wat hij in de Wendy gedaan heeft, is eigenlijk een beetje uithuilen bij boezemvriendin Wendy van Dijk.

Santegoeds was niet onder de indruk van het Wendy-interview. “Daar zat hij een lulverhaal de wereld in te helpen dat er fotografen achter zijn kinderen aan zaten. Dat was totaal niet het geval. Er is inderdaad in garages geloerd op Dionne Stax en Humberto Tan, want daar hielden zij zich op. Daar zijn die fotografen mee bezig geweest, maar verder helemaal niets.”

Het Wendy-interview ging nergens over, aldus Santegoeds. “Het ging totaal niet over de crisis, maar over hoe zielig hij was. En Wendy zal daar begripvol bij hebben zitten knikken, maar het heeft hem totaal niet verder geholpen.”

Zijn imagoprobleem en de dalende kijkcijfers van RTL Late Night hebben volgens hem met elkaar te maken. “De kijkcijfers zijn inderdaad ingestort sinds deze affaire speelt. Het valt samen met het feit dat de hele zender wat onder druk staat.

Wat Humberto nu moet doen? Hij redeneert steeds dat hij moet stilzitten als hij geschoren wordt. Als je naar hem kijkt, dan zie je dat hij weet hoe dat werkt.”

Foto: SBS
29 Reacties op “Shownieuws sabelt ‘stoute dandy’ Humberto Tan neer”


 1. B

  Puur speculatie.

 2. Sander

  De kijkcijfers van RTL 4 daar kunnen ze bij SBS6 alleen maar van dromen.

 3. Enzo Voort

  Van een zinkend schip zie je het boegbeeld meestal het laatst.

 4. D. Been

  Ja, voer de presentator eens.

 5. mark2

  Ik vond dat ze met veel dingen gelijk hadden. Dat interview in de Wendy sloeg echt nergens op. De foto’s minder. Dat met die sponsoring is algemeen bekend..

 6. jdj2050

  Het collectieve stilzwijgen bij RTL over de affaire van Tan heeft hem zijn imago gekost. Niet de affaire zelf.

 7. Pieter

  Het doel van SBS is niet om te concurreren tegen over RTL
  Hun eerste prioriteit is het leveren van kwaliteit, dat is de inzet van het SBS beleid

 8. Pieter

  @sander –kan SBS alleen maar van dromen— – deze was voor jou bedoeld

 9. Appelsap

  Zijn kijkcijfers waren gister hoger dan vorige week…

 10. Yoshi

  Evert, waar was SBS op de vrijdagavond?

  In iedergeval niet in de top 10 van kijkcijfers.

 11. Meneer van Beheer

  Wat een gelul; hoe kun je een leugen (de vermeende relatie) nu uit de wereld helpen. Als je erover begint menen al die bosjes gluurder, met Evert Santegoeds voorop, dat er wel iets waar van moet zijn.

 12. Meneer van Beheer

  Wat een gezeur; hoe kun je een leugen (de vermeende relatie) nu uit de wereld helpen. Als je erover begint menen al die bosjes gluurder, met Evert Santegoeds voorop, dat er wel iets waar van moet zijn.

 13. erfgooier

  Ook in zijn nieuwe muziekquiz programma komt hij als uitslover over met zijn zogenaamde dansjes. Het programma zelf is ook niks door de, voor velen, onbekende muziekitems. Den dat niet veel jeugd hier naar zal kijken.
  Ook weer allemaal z.g. BN-ers in de panels. Die zie je overal opdraven.
  Het mes erin!!!

 14. Vrede

  Negeert Boulevard alle ophef over rtl weer net zoals de Tan-gate?

 15. De telefoniste

  Vooruit dan, even een complottheorietje:

  De leugen (de vermeende relatie) is door Humberto en zijn RTL zelf de wereld in geholpen om aandacht te genereren. Goed of slecht, er wordt over je gepraat. Je bent ‘relevant’. The talk of the town. En dat BLIJF je (zo blijkt ook hier) zolang je de leugen in stand houdt (door te zwijgen of, wanneer je wel iets zegt, te spreken in voorbedachte soundbites). Gevolg: een geweldige publiciteitsgolf, iedereen buitelt over elkaar heen en heeft een mening over je, terecht of niet. Dát is de bedoeling. Die lagere kijkcijfers nemen ze eventjes voor lief. Dat trekt wel weer aan. Het publiek is immers kort van memorie; die maakt zich volgende maand weer druk om een ander. Bovendien, Humberto woont (volgens de laatste berichten) ‘inmiddels weer thuis bij zijn Ineke’ en kan straks in een alles onthullend interview tijdens Linda’s zomerweken 2018 de vermoorde onschuld spelen: de affaire was één grote hoax, Humberto en Ineke zaten gewoon even in een dipje, Dionne is gewoon een goede vriendin maar oh foei, wat de media daar wel niet van hebben gemaakt en oh foei wat het publiek zomaar voor waar heeft aangenomen en een onschuldig iemand onterecht heeft veroordeeld. ‘Wat hebben wij BN-ers het toch moeilijk’.

  Zomaar even een theorietje…

 16. Gtr

  @vrede
  Volgens mij is vooral iedereen hier er erg in geinteressserd maar kan de gemiddelde Nederlander dit weinig schelen.
  Echt een makers dingetje

 17. Sukk0l

  Ze rüsten hier niet totdat er werkelijk niets meer over is van RTL, Galjaard en Tan. *grijpt nog wat popcorn*

 18. rara

  Wel of geen affaire Tan is history,en daarmee ook rtl late night.

 19. Lorre

  Hahaha Shownieuws, het programma dat inmiddels al meer dan een jaar gehalveerd is in kijkcijfers!
  Over imago problemen gesproken!

 20. Lijpe Linda

  Als twee mensen een discussie voeren aan tafel bij late night, gaat Humbertooo een dom grapje maken inplaats van gewoon zijn smoel te houden

 21. 砂漠のキツネ

  Onzin dan zou z’n nieuwe programma op de vrijdag een flop zijn.

 22. Bart

  砂漠のキツネ Dat is het ook. Gaat niet lang meer duren voor Humberto bij RTL.

 23. Reminiscent83

  Het is hélemaal voorbij voor Humberto.
  Dansuuh op de vrijdagavond helpt niet meer …

  Wat-ie nu nog niet weet, maar wat-ie misschien langzaamaan gaat beseffen,
  is dat hij van onze Hollandse vrouwen moet afblijven …

  … Dat vingerhoedje ‘sperm’ dat ie deelde met Dionne gaat Humberto z’n carrière kosten …

  Mensen pikken het niet …

 24. Freek

  Nou, ik zou zijn pik weleens willen voelen hoor !

 25. Claudia

  Tan is niet te verstaan en hij is gewoon niet meer de moeite waard. Vervang deze zeurpiet voor een leuke frisse Hollandse man.

 26. Eddy

  @ Freek, leuk.

 27. Boeiend allemaal

  De enige remedie is dat je hem moet vervangen door iemand die wel voor Z warte Piet is.

 28. anom

  Humberto Tan, heeft dit over zichzelf afgeroepen teveel kijk mij eens dansen naar de pijpen van het Nederlandse Publiek. Hij had niet in de gaten dat hij alleen maar gedoogd werd en dan praten we nog niet eens over de hypocriete Nederlandse pers. Het was uiteindelijk dus weer een Nederlands blondje wanneer niet? die hem de das omdeed.
  Humberto Tan is inderdaad vreemdgegaan en hij is een publiek figuur en ook nog eens donker dus dat wordt meteen uitgemeten in de pers. Dat was natuurlijk meteen voer voor de mensen die toch al geen buitenlander op televisie wilden zien. Het bijzondere is alleen dat de volgende publieke figuren:
  Bram Moszkowicz
  Ruben Nicolai
  Victor Reinier
  Tijl Beckand
  John Ewbank etc. zo kan ik nog wel even doorgaan hetzelfde gemeen hebben met Humberto Tan, maar zoals verwacht niet meteen aan de publieke schandpaal worden genageld voor vreemdgaan. Gesproken over dubbele hypocrieten standaarden. Waar blijft Dionne Stax trouwens in dit verhaal? oh ja, die is natuurlijk alleen maar een willoos slachtoffer in deze hele situatie.
  Die zal later vast net als een heleboel andere RTL-presentatrices/soapsterren later wel een of andere rijke zakenman aan de haak slaan en dan is het publiek dit vergeten. Dan kunnen ze bij het blad QUOTE weer een top 10 maken van alleen maar buitenlandse vrouwen, die zogenaamde golddiggers zijn.
  Als er binnen de media wordt gesproken over dezelfde gezichten die men ziet op de RTL-omroep en de gunfactor gaat het alleen over Humberto Tan.
  Waar zijn alle reacties over een Wendy van Dijk, een Chantal Jansen een Gordon,
  een Linda de Mol. Dit zijn toch ook mensen die in hun eentje 4 verschillende programma`s presenteren, andere mensen krijgen hierdoor toch ook geen kansen.
  De hele heisa en de kijkcijfers van Late Night hebben niets te maken met het persoontje Humberto Tan maar puur met racisme van de Media en het Nederlandse Publiek en met Humberto heb ik geen medeleven dit had hij kunnen weten.

 29. Ash

  Waarvan akte (Anom)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.