Jan Slagter-un pleit voor ontslag Johan Derksen

Omroep MAX-baas Jan Slagter pleit voor Noord-Koreaanse praktijken in Hilversum. Hij vindt dat RTL 7-ster Johan Derksen moet worden ontslagen vanwege zijn kritiek op RTL. Dat heeft hij gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Slagter vindt het schandalig wat Derksen heeft gedaan. “Ja, ik zou denk ik wel stoppen met deze meneer. Ja, echt wel. Ik vind dit echt niet kunnen. Wat Johan Derksen doet kan absoluut niet. Meneer Derksen is echt aan het bashen en probeert mensen onderuit te halen.”

Derksen uitte in Voetbal Inside kritiek op de RTL-programmering, op collega Humberto Tan en op programmadirecteur Erland Galjaard. “Het is een voetbalprogramma, dus het hoeft helemaal niet over de programma’s van RTL te gaan“, vindt Slagter.

Het is tv-ster-onwaardig, vindt Slagter. “Dat een presentator van RTL daar zijn eigen zender aan het afkraken is en aan het bashen is en Humberto Tan aan het bashen is… Vanuit alle gelederen is men bezig om deze man kapot te maken.”

RTL bashen op RTL kán gewoon niet, meent hij. “Paul de Leeuw zei ooit: ‘Ik word neergeschoten in mijn eigen clubhuis.’ Dat is wat hier ook gebeurt. Deze man zou bij mij echt niet meer aan de bak komen. Echt niet. Ik vind het niet kunnen. Je mag die kritiek hebben, maar wees dan ook een vent en stap naar Erland toe en zeg wat je vindt.”

Ontslaan, aldus Slagter. “Ik vind dat Derksen zichzelf in deze belachelijk heeft gemaakt. Dit is stemmingsmakerij. Daar is hij heel goed in. Deze meneer heeft zijn schaapjes op het drogen, want hij heeft inmiddels al zijn derde huis gekocht van het geld van RTL. Ik vind dat het niet kan. Als ik RTL zou zijn, dan zou ik daar echt wel korte metten mee maken.

En heeft hij nog een advies voor Galjaard? “Ik hoop wel dat Erland een keer een goed interview geeft in het AD of welke krant dan ook, want het is daar crisis en het gaat allemaal niet meer zo goed.”

Het is niet bekend waarom Slagter zo fel reageert op Derksen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen