Ook LINDAnieuws en Totaal TV kritisch over RTL 4

RTL 4 heeft het zwaar te verduren. Naast de felle AD-column van Angela de Jong over de arrogantie die de zender volgens haar uitstraalt, komen ook nieuwssite LINDAnieuws en het tv-magazine Totaal TV kritisch uit de hoek. Zo is er volgens LINDAnieuws ‘steeds meer kritiek op RTL’. “Hoewel RTL voorheen door velen werd gezien als een fijne zender met onderhoudend entertainment, zwelt de kritiek de laatste tijd aan. Kijkcijfers dalen, en ook op programma’s is commentaar“, aldus de nieuwssite.

LINDAnieuws citeert de pittige uitspraken van Angela de Jong en die zijn volgens de nieuwssite niet ongefundeerd. “Dat wordt ondersteund door de kijkcijfers. Die lopen terug. Een goed voorbeeld is RTL Late Night, dat voorheen concurreerde met het programma Pauw, maar nu vaak minder dan een half miljoen kijkers trekt. Ter vergelijking: Pauw trok gisteren 774.000 kijkers, tegenover 456.000 kijkers voor RTL Late Night.

Ook haar kritiek dat RTL van alles kopieert, klopt volgens LINDAnieuws wel. “Dat commentaar komt vaker voorbij. Vooral bij het nieuwe programma Kroongetuige, zien kijkers veel gelijkenissen met het NPO-programma Wie is de Mol?. The Big Music Quiz wordt vergeleken met zowel De Top 2000 Quiz (NTR) als Ik Hou van Holland (RTL).

Totaal TV denkt dat RTL 4 een moeilijke periode tegemoet gaat. “RTL 4 is al jarenlang de grootste commerciële tv-zender van Nederland. Toch lijkt het succes af te vlakken. In de eerste weken van het nieuwe tv-seizoen weet de kijker RTL 4 minder vaak te vinden.

Het blad ziet de kijkcijfers afvlakken. “De kijkers kiezen niet alleen op prime time, maar ook laat op de avond vaker voor de publieke tv-zender NPO 1 en in mindere mate voor SBS6.

Er is ook nog altijd een probleem op de late avond, aldus Totaal TV. “De gunfactor voor Humberto Tan en zijn programma RTL Late Night is op dit moment minder dan in de afgelopen twee jaar.

Mediajournalist Maarten Hafkamp van Adformatie concludeert: “RTL(4) ligt aardig onder vuur in de media deze week.

Dat is volgens hem wel terecht. “Kijkcijfers zijn vooral doordeweeks vrij dramatisch.

Lees ook: RTL 4 afgeslacht in AD: ‘Stuitend arrogante zender’ (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen