‘Emo-betoog Molendijk helpt Erland Galjaard niet’

Humberto Tan ligt al maanden onder vuur, maar één ding kunnen critici hem niet verwijten en dat is een gebrek aan incasseringsvermogen. Over zijn affaire met Dionne Stax zweeg hij geruime tijd en hij gaf vooral zichzelf de schuld voor de ingestorte kijkcijfers van RTL Late Night. Hoe anders ligt dat bij collega Ronald Molendijk. Sinds orkaan Angela liggen hij en zijn beste vriend Erland Galjaard onder vuur. En nog geen week later schreeuwt hij zijn ongenoegen van de daken.

Molendijk kwam gisterenavond met een lang, ietwat dramatisch betoog op Instagram. Over hoe hij is opgegroeid in Rotterdam-Zuid (‘in allesomvattende liefde’) en over zijn ontzettend reactieve karakter. Hij wil zich echter niet ‘verlagen’ tot het niveau van mensen die kritiek hebben op RTL en daarom blijft zijn inhoudelijke reactie uit. Wel trakteerde hij al zijn volgers op een foto waarin hij en Galjaard elkaar omhelzen. Het leidde tot applaus van Wendy van Dijk, de vrouw van Galjaard.

Dit is niet handig, zegt mediakenner Ton F. van Dijk, tot 2007 de zenderbaas van NPO 1. Hij hoopt dat Erland Galjaard zijn wijsheid gebruikt en niet in zelfmedelijden naar buiten treedt.

Omroep MAX-baas Jan Slagter adviseert Galjaard om zijn criticaster Johan Derksen te ontslaan, maar dat is volgens Van Dijk geen goed idee. “Gelukkig is Erland Galjaard slimmer dan dat. Want als je jarenlang toestaat dat iedereen door Derksen belachelijk wordt gemaakt, moet je stil zitten als jezelf geschoren wordt.

In die zin is het voor Erland te hopen, dat hij niet teveel spontane steunbetuigingen krijgt van zijn vrienden op Facebook, zoals vandaag van vriend Ronald Molendijk die hem op een foto bijna huilend om de hals vliegt.”

Het beste kan hij zich niet teveel aantrekken van het monster en kalm analyseren waar het fout gaat met zijn zenders. Om rustig in te grijpen en de orde te herstellen.”

Want laten we wel wezen: Galjaard is niet voor niets ‘de zoon van’ en net iets te slim om zich nu als hapje te laten opdienen door Johan Derksen.”

Het opiniestuk ‘RTL’s Erland Galjaard: smakelijk hapje voor Johan Derksen?’ kunt u lezen op F-site.nl.

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam Zuid, opgegroeid in allesomvattende liefde, met de straat als mijn speelveld. Als iemand mij aanvalt, verbaal of fysiek zegt, schreeuwt, dicteert alles in mij dat ik moet aanvallen, harder, heftiger, terugslaan. Ingesleten gedrag dat op diezelfde Rotterdamse straat er in is gestampt. Ouder, wijzer, heb ik de afgelopen week tijdens de belachelijke aanvallen die er op mijn vriend Erland Galjaard ‘ in de media ‘ werden uitgevoerd mijn onderlip kapot gebeten. Kapot gebeten om vooral niet de tegenaanval te lanceren. Bij een aantal van die aanvallen werd als klap op de vuurpijl ook de vriendschap tussen mij en Erland ingezet om hem maar te kunnen raken. Onder de gordel, respectloos en van ieder level van journalistieke integriteit ontdaan. Ik wil en ga niet mee, ik verlaag me niet, ik gooi niet met dezelfde modder, ik onderdruk de wil om uit te halen, om recht te zetten wat recht gezet moet worden. Wat ik wel doe is deze foto posten, zo ziet VRIENDSCHAP eruit. Oprecht, door dik en dun, in donker en het felste licht, twee vrienden! Dank je wel @erland.galjaard voor het simpele feit dat je mijn vriend bent en dat ik jouw vriend mag zijn! #nietsaantoetevoegen #eigenlijkwelmaardatdoeikniet #lastig

Een bericht gedeeld door Ronald Molendijk (@ronaldmolendijk) op

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Erland Galjaard moet opstappen’ (twee weken geleden)
RTL 4 afgeslacht in AD: ‘Stuitend arrogante zender’ (donderdag)
Ook LINDAnieuws en Totaal TV kritisch over RTL 4 (donderdag)
Mediabureau adviseert RTL: ‘Ronald Molendijk eruit’ (donderdag)
Mediabureau Mindshare vindt RTL naar binnen gekeerd (vrijdag)
Fons van Westerloo: ‘Misschien moet Erland eruit’ (vrijdag)
NTR-baas Paul Römer: ‘RTL stort aan alle kanten in’ (vrijdag)
Volkskrant vindt RTL mediaflop van de week (vrijdag)
Angela Groothuizen schrikt van felle kritiek op RTL (vrijdag)
Johan Derksen slacht RTL 4 en Erland Galjaard af (zaterdag)
Shownieuws sabelt ‘stoute dandy’ Humberto Tan neer (zaterdag)
RTL Boulevard behandelt RTL-kritiek Johan Derksen (zondag)
Johan Derksen heeft geen spijt van kritiek op RTL (gisteren)
‘Ronald Molendijk, we moeten er een eind aan breien’ (gisteren)
Zwagerman: ‘RTL-probleem groter dan Galjaard en Tan’ (gisteren)
Angela de Jong: ‘Niets gehoord van Erland Galjaard’ (gisteren)
Jan Slagter-un pleit voor ontslag Johan Derksen (gisteren)
Genee weigert Radio 10: ‘Heeft hij een spreekverbod?’ (gisteren)
Beau verbaasd over RTL-kritiek: ‘Waar gaat het over?’ (gisteren)
Wilfred Genee verdedigt VI: ‘Wij houden spiegel voor’ (gisteren)
Ronald Molendijk walgt van ‘aanvallen’ op Galjaard (gisteren)
Johan Derksen kreeg ‘schandelijke mail’ vanuit RTL (gisteren)
Marianne Zwagerman: ‘RTL staat met rug naar kijker’ (vandaag)
Paul de Leeuw steunt Johan Derksen in RTL-rel (vandaag)
SBS 6 mag VI-beelden niet uitzenden van RTL (vandaag)
Albert Verlinde: ‘Je mist tegengif bij RTL’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen