Angela Groothuizen schrikt van felle kritiek op RTL

Angela Groothuizen, een van de leading ladies van RTL 4 én de leverancier van het minst bekeken programma in de huidige prime-time-programmering van de zender (Spreekrecht: 422.000 kijkers), is geschrokken van de felle kritiek op RTL. Dat heeft ze gezegd in het Telegraaf-programma Privé VNDG met Nance. Sinds de AD-column van Angela de Jong over RTL valt ineens iedereen over de zendergroep heen. “Deze week was schrikken, dat is ook zo“, geeft Groothuizen toe.

Haar programma Spreekrecht wordt vaak genoemd als één van de programma’s die niet scoort. “Dat nu iedereen zegt: ‘Jeuhoeheo’… Het is een fantastisch programma, het is een heel mooi programma.”

De programmering van RTL 4 is te zwaarmoedig, zei Bert van der Veer in het AD. Groothuizen: “En dan zeggen ze ook, gisteren las ik het, die Angela die zei: ‘Er ligt een zwarte deken over RTL.’ Ik ging gisteren eens even zappen, maar álle NPO-zenders hadden ook echt vreselijke dingen, hoor. De een na de ander, want dat is nou eenmaal hoe het leven in elkaar zit. Je vertelt over vreselijke dingen.”

Groothuizen reageert ook de kritiek op de veelvuldige RTL-promotie in RTL Late Night. “De andere kritiek is dat het over niets gaat bij RTL Late Night. Het is kritiek, het is waar dat RTL minder scoort nu, maar ik sta helemaal achter Spreekrecht. Het is een waanzinnig goedgemaakt en mooi programma, dus het is een kritiek waar je niet zoveel mee kunt.”

Mensen weten RTL iets minder te vinden, maar dat komt wel weer hoor.”

Het item in Privé VNDG kunt u bekijken op de Telegraaf-site.

Foto: Telegraaf VNDG

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen