Angela de Jong: ‘Erland Galjaard moet opstappen’

Programmadirecteur Erland Galjaard moet opstappen bij RTL Nederland, zodat er een frisse wind kan gaan waaien bij de zendergroep. Dat heeft tv-recensente Angela de Jong van het AD gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Galjaard was jarenlang de bejubelde man bij RTL, maar zijn meest recente programmeringen scoren waardeloos. Het is tijd dat de man van Wendy van Dijk het veld ruimt, vindt De Jong. “Dat idee heb ik wel dat er een frisse wind doorheen mag.

Nieuw bloed kan RTL 4 redden, denkt De Jong. “Erland Galjaard zit er al heel erg lang en af en toe kan het best wel verfrissend zijn om weer eens iemand anders daar neer te zetten.

RTL 4 wordt nu al op meerdere tijdslots gepasseerd door de kleinere concurrent SBS 6. “SBS zit in de lift. Het onmogelijke is eigenlijk gebeurd: ze gaan best wel goed op dit moment. Ze hebben een vrij sterke programmering met programma’s die herkenbaar SBS zijn, zoals Steenrijk Straatarm. Daar zitten gewone mensen in die van leven wisselen met rijke mensen. Dat vond ik echt weer typisch SBS.”

Daarentegen vergaat het RTL niet best: doordeweeks scoren alle programma’s op prime time onder de miljoengrens. “RTL vernieuwt niet zo heel erg de laatste jaren, vind ik. Ze borduren heel erg voort op alles wat ze al hadden. Wat ik heel erg merk – ik heb het zelf nog niet zo heel erg – is dat heel veel mensen die talloze BN’ers in al die shows zat zijn. Avond aan avond is wel ergens een BN’er-koppel of een heel blik BN’ers.”

SBS 6 bewijst dat gewone mensen ook scoren, aldus De Jong. “Als je nu weer ziet dat SBS scoort met gewone mensen en gewone televisie, bijvoorbeeld het programma van Frank Visser

Als SBS slim is en John de Mol het succes uitbouwt en kijkt naar de kijker – en dus niet met rare talentenjachten komt, dan kan SBS echt nog wel een slag maken. Bij RTL is het denk ik tijd voor een frisse wind in de leiding.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen