Bridget Maasland geeft RTL-critici deels gelijk in BLVD

Geplaatst op di 26 sep 2017 om 19:38

Het duurde even, maar de massale kritiek op RTL 4 is vandaag alsnog uitgebreid behandeld in RTL Boulevard. Er werd vooral in de verdediging geschoten, al gaf showdeskundige Bridget Maasland de critici op één punt gelijk. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. RTL Boulevard kón er vanavond niet langer omheen. “We gaan het nu over onszelf hebben. Dat voelt altijd wat ongemakkelijk, maar vandaag ontkomen we er niet aan“, sprak presentator Peter van der Vorst in het laatste kwartier.

Er werd een item ingestart, waarin tv-kenner Angela de Jong, die de RTL-storm heeft veroorzaakt, aan het woord gelaten werd. Zij zei: “Het probleem is dat wat altijd een heel leuke zender was – vind ik echt – verworden is tot een zender die het alleen maar over zichzelf kan hebben en die ook heel erg uitstraalt van: kijkers, het maakt niet heel erg uit wat jullie vinden, want we doen toch wat we zelf willen.”

Linda de Mol over kritiek

Vervolgens kwam Linda de Mol aan het woord. “Het is opvallend. Ik ben het al wel een beetje gewend, want ik heb bij Talpa gezeten en daar was de kritiek nog veel harder dan die er momenteel op RTL is. Niet alles gaat goed. Ik vind ook niet alle kritiek terecht. Dat er geslapen wordt bijvoorbeeld vind ik niet terecht. Men is zich er bij RTL erg van bewust dat de tijden veranderen. Er is een ondemand-kanaal, er worden YouTube-kanalen gekocht. We zijn wel degelijk heel erg bezig met de toekomst.”

De Mol verdedigde RTL. “Er is ook heel veel nieuws geprobeerd dit seizoen en niet alles scoort. Dat is jammer. Het is net alsof je soms een keertje aan de beurt bent of zo. SBS heeft ook jaren enorm veel kritiek gehad, Talpa ook en de NPO heeft ook jaren bakken kritiek gehad over de veelverdieners en die gaan nu lekker. SBS zit een klein beetje in de lift, dus nu is blijkbaar RTL even aan de beurt. Zo zie ik het maar.”

Peter sneert naar Angela

Peter van der Vorst vindt dat mensen meer moeten letten op cijfers in de commerciële doelgroep. “Heel veel mensen hebben hun plasje al gedaan over RTL en over ons. De mediawereld verandert. Marktaandelen waren altijd al belangrijk, maar daar wordt nu vooral naar gekeken. Het is leuk dat Boulevard 800.000 of een miljoen kijkers heeft, maar het is leuker als we 25 procent marktaandeel in die doelgroep hebben. Het is een heel technische discussie.”

Bovendien wordt er veel teruggekeken, zegt hij. “Tegenwoordig, en dat is misschien toch handig voor Angela de Jong zeg ik ter verdediging: verdiep je ook even in de online cijfers. Er komen soms echt honderdduizenden kijkers na een aflevering erbij.”

Laten we met open blik en onbevooroordeeld kijken naar de column van Angela de Jong. Heeft zij ook een punt?“, vroeg Van der Vorst aan zijn collega’s.

Bridget is kritisch

Daarop zei Bridget Maasland: “Ik vind haar op één punt gelijk hebben. Maar eerst: wat ik heel vervelend vond – en John van den Heuvel zei dat hier vorige week ook al – is dat zowel Johan Derksen als Angela de Jong zich zo persoonlijk op Humberto richten. Je hoeft je collega’s niet persoonlijk af te vallen of aan te vallen, lijkt me. Dat vond ik jammer, want het ging uiteindelijk om de programma’s en wat de kijker ervan vindt.”

Dat we vernieuwend zijn, daar kan ik ook niet in meegaan. Johnny into the wild is een prachtig nieuw programma, al doet het niet wat we hadden gehoopt. Maar het programma is vernieuwend en hartstikke mooi. En er is Kroongetuige, maar dat vergelijkt Angela met Wie is de Mol. Ja, dan zou je nooit meer iets kunnen oplossen, want dan lijkt het op een ander programma.”

Waar ik wel met haar meega, is dat in heel veel programma’s dezelfde gezichten te zien zijn. Daar denk ik ook soms bij: we zijn één zender, dus je moet ook je eigen programma’s promoten, maar geef ook andere mensen een kans en laten we daar een beetje in mixen.”

RTL kan morgen van Peter R. de Vries af

Eén van die mensen niet van RTL af te slaan is, is Peter R. de Vries. Hij reageerde: “Ik zal zeggen, jongens: RTL zit voornamelijk aan jou en aan Luuk vast met langdurige dikbetaalde contracten, terwijl ze morgen van mij af kunnen. Ik heb niet eens een contract bij RTL, dus als ze van mij genoeg hebben, kan ik nog tijdens de uitzending opstappen.”

Vindt hij zelf dat hij te veel op tv is? “Jullie staan er toch ook elke dag? En Humberto is er toch ook elke dag? Jeroen Pauw toch ook?”

De kijker is ook heel hypocriet, jongens, want op het moment dat je in een programma een onbekende Nederlander zet – kijk naar Zomergasten of welk programma dan ook – dan dalen de kijkcijfers meteen.”

Bridget Maasland daarop: “Het ging mij er meer om dat als ik Boulevard heb gekeken, dat ik dan in Late Night weer dezelfde gezichten zie met hetzelfde verhaal. Dan denk ik: daarin zou je veel meer kunnen rouleren. Dat is de enige kritiek waar ik wel in mee kan.”

Luuk

Boulevard-host Luuk Ikink vindt dat De Jongs column niet moet worden gebagatelliseerd. “Angela de Jong heeft natuurlijk wel meer geschreven en vertegenwoordigt ook wel een gevoel dat bij haar leeft en ook wel bij andere kijkers. Het gaat deels ook over onszelf.”

 

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Erland Galjaard moet opstappen’ (twee weken geleden)
RTL 4 afgeslacht in AD: ‘Stuitend arrogante zender’ (donderdag)
Ook LINDAnieuws en Totaal TV kritisch over RTL 4 (donderdag)
Mediabureau adviseert RTL: ‘Ronald Molendijk eruit’ (donderdag)
Mediabureau Mindshare vindt RTL naar binnen gekeerd (vrijdag)
Fons van Westerloo: ‘Misschien moet Erland eruit’ (vrijdag)
NTR-baas Paul Römer: ‘RTL stort aan alle kanten in’ (vrijdag)
Volkskrant vindt RTL mediaflop van de week (vrijdag)
Angela Groothuizen schrikt van felle kritiek op RTL (vrijdag)
Johan Derksen slacht RTL 4 en Erland Galjaard af (zaterdag)
Shownieuws sabelt ‘stoute dandy’ Humberto Tan neer (zaterdag)
RTL Boulevard behandelt RTL-kritiek Johan Derksen (zondag)
Johan Derksen heeft geen spijt van kritiek op RTL (gisteren)
‘Ronald Molendijk, we moeten er een eind aan breien’ (gisteren)
Zwagerman: ‘RTL-probleem groter dan Galjaard en Tan’ (gisteren)
Angela de Jong: ‘Niets gehoord van Erland Galjaard’ (gisteren)
Jan Slagter-un pleit voor ontslag Johan Derksen (gisteren)
Genee weigert Radio 10: ‘Heeft hij een spreekverbod?’ (gisteren)
Beau verbaasd over RTL-kritiek: ‘Waar gaat het over?’ (gisteren)
Wilfred Genee verdedigt VI: ‘Wij houden spiegel voor’ (gisteren)
Ronald Molendijk walgt van ‘aanvallen’ op Galjaard (gisteren)
Johan Derksen kreeg ‘schandelijke mail’ vanuit RTL (gisteren)
Marianne Zwagerman: ‘RTL staat met rug naar kijker’ (vandaag)
Paul de Leeuw steunt Johan Derksen in RTL-rel (vandaag)
SBS 6 mag VI-beelden niet uitzenden van RTL (vandaag)
Albert Verlinde: ‘Je mist tegengif bij RTL’ (vandaag)
‘Emo-betoog Molendijk helpt Erland Galjaard niet’ (vandaag)
Johan Derksen proeft ergernis in wandelgangen RTL (vandaag)
Eindelijk reactie RTL: ‘We doen het beter dan vorig jaar’ (vandaag)

Foto: RTL
25 Reacties op “Bridget Maasland geeft RTL-critici deels gelijk in BLVD”


 1. Mike

  Hahaha Peter R. slaat terug naar zijn eigen kijkers.

 2. PA-V-H

  Veel bla bla bla

  Gaat om steeds maar dezelfde botox hoofden en niet alleen om de kijkcijfers.
  Kijk eens in de spiegel.

  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz welterusten

 3. Weert

  Die Peter v de Vorst is bijvoorbeeld iemand waar iedereen zich aan irriteert, weg dus met die man. En zo zijn er velen. Die breedbekkikker die overal in zit uit Rotterdam, weg met die man, die Gordon, die overal in zit,weg met die man, die vreselijke vriend van Erland als deskundige, weg die man en zo kan ik wel doorgaan.

 4. Bart

  Peter R deed een beetje ongelukkige uitspraken. Foute keuze van woorden door te zeggen dat de kijker hypocriet is. Overigens was wat hij zei totale onzin. Men kijkt ook als iets met onbekende Nederlanders is alleen wil men dat bij de televisie anders doen geloven. Zomergasten was daarmee misschien niet zo’n voorbeeld.

  Ik snap in het geval van Peter wel dat hij vaak opduikt in programma’s want hij is de beste in zijn vakgebied op televisie en heeft bijna altijd wel interessante informatie. Je ziet hem tenminste niet opduiken in allerlei spelprogramma’s en dat is waar het een beetje om draait allemaal.

 5. 123

  Was het niet zo dat RTL niet wil zeggen hoeveel leden Videoland telt?

  Verder was het idd best wel een sneue bedoening. Veel verdediging, weinig reflectie. En vooral het einde was om te janken. Peter v.d. Vorst: “Misschien zit u ook gewoon helemaal niet te wachten op deze discussie. Of als u dat wel wil, praat erover met elkaar, maar wat u vooral moet doen is RTL4 kijken. Tot morgen.” Tja…

 6. PA-V-H

  https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/377359

 7. PA-V-H

  Die Vd Korst is te dom om te schijten. Dat terugkijken gaat op voor elke zender, dus dat is echt het grootste non-argument van de laatste maand. Proficiat met je stupiditeit, Vd Korst!

  En ik weet dat je meeleest, kinderbetaster!

 8. Patrick

  Er kijkt geen hond naar videoland!

 9. Rtl kijker

  En dit is het einde van bridget maasland bij Rtl

 10. Ron

  @123: mee eens, we zijn er helemaal niets wijzer van geworden. Wat we er wel wijzer van geworden zijn is dat er weer veel gebagatelliseerd en weggewuifd werd, met name door mevrouw de Mol. En ook in dat ‘damage control’ bericht van RTL zelf wat hier op deze website al apart in een item wordt behandeld.
  Alleen Bridget bevestigde dan nog wel even waar we het met zijn alle al over eens zijn en dat is dat er teveel dezelfde BN’ers langs komen in Boulevard en dan later ook nog bij RTLLN. Maar daar had ze dan eigenlijk ook gelijk kritiek op hun eigen redactie die verantwoordelijk is voor de gasten in zowel Boulevard als RTLLN.

 11. frans

  Van de Korst heeft vlgs mij een hekel aan Trump 😂😂😂

 12. GW

  Wegrelativeren 2.0 volgens RTL-recept:

  -Populariteit is grillig en nu zijn wij qua kritiek een keer aan de beurt of zoals Peter met onverholen minachting het zei “heel veel mensen hebben hun plasje er al over gedaan”

  -F**k kijkcijfers want marktaandeel 20-49 + online kijkcijfers (soms wel honderdduizenden mensen!) overrulen alles

  -We zijn wel bezig met de toekomst want zie ons succesvolle Videoland-kanaal (haha!)

  -Floppende programma’s horen bij innovatie; niet alles kan nu eenmaal lukken

  -Het is niet erg als je continu dezelfde gezichten inzet want in het geval van Petertjuh heeft hij geen vast contract, dus waar hebben we het over?

  -Alle kritiek op RTL Late Night is onterecht want dat speelt op de man (in dit geval Humberto) en mensen hebben om de zoveel tijd een nieuwe held(in) nodig

  Heb ik nog iets gemist?

  Echt, wat een poppenkast. Een betere illustratie van ALLES wat Angela de Jong zei in haar column konden ze niet geven.

 13. Dennis

  Wat is die Yolanthe toch extreem lelijk geworden in Turkije?

 14. David

  Het is allemaal een storm in een glas water.

  Lijkt me leuk als Galjaard Johan Derksen nog tot in lengte van jaren een contract geeft zodat hij meerdere keren per week vanuit Grolloo naar Hilversum moet kachelen…

 15. Bart

  @GW Eens!

 16. Pake, Ljouwert

  @GW

  Nee, Wat een Poppenkast is van SBS.

 17. Ron

  @GW: amen! Helemaal mee eens.

 18. Appelsap

  RTL doet het altijd beter… zijn het niet de kijkcijfers dan zijn het de doelgroepen, zijn het niet de doelgroepen dan zijn het de marktaandelen, en als het dat niet is is het wel de hoeveelheid B- of C sterren die komen opdraven om te zeggen dat het goed gaat

  En wat betreft Videoland weet heel Nederland dat het mislukt is behalve RTL… en die paar die wel kijken zijn medewerkers van RTL die moeten kijken… want liever zouden ze een abonnement bij Netflix hebben

 19. Yoshi

  @GW eens!!

  Veel van RTL is absoluut goed! Maar dump die overbodige koppen:
  Luuk Ikkink, Ronald Molendijk, Peter R. de Vries, Marc van der Linden, Anna Noosjie, Miljouska Witzenhausen en programma’s als vermoord, vermist of verkracht in het buitenland.
  Vreselijke reality als Helemaal het Einde en shows met C sterren.

  Leg meer de inhoud op deskundigheid met kwalitatieve presentatoren zoals Beau van Erven Dorens op RTL Late Night. De koffietijd dames van 5 uur Live halen en alleen voor Koffietijd inzetten. Voor 5 uur Live zou ik Nance, Lucille Werner en Jochem van Gelder erop zetten.

 20. Alex

  Yoshi, Helemaal het einde is juist het voorbeeld dat mensen zonder “BN’er status” goede kijkcijfers kunnen leveren.

  Peter R is hiermee ook weer heel selectief in wat hij zegt.

 21. Anja

  Wat een vreselijke dikke kop heeft die bridget ook zeg.

 22. valerie

  Tenenkrommend om te zien hoe ze bij RTL met kritiek omgaan, en in RTL Boulevard durven ze nog eens iets echts inhoudelijks te zeggen. Alleen maar om de hete pap heen breien en dan met uitspraken komen onder het motto : “wij van WC-eend adviseren ….”

 23. Marjon

  @Anja

  Ze wordt in ieder geval wel flink ge-neukt.
  Kan van jou niet worden gezegd, molenpaard.

 24. Marjon

  @Anja
  Ze wordt in ieder geval wel flink geñěukt.
  Kan van jou niet worden gezegd, molenpaard.

 25. Annoniemus

  Bridget slaat idd geen maaltijd over !!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.