Johan Derksen slacht RTL 4 en Erland Galjaard af

Johan Derksen heeft zijn werkgever RTL en zijn programmabaas Erland Galjaard gisteren flink te kakken gezet in de RTL 7-talkshow Voetbal Inside. Hij sprak onverbloemd zijn steun uit voor de RTL-haatcolumn van AD-columniste Angela de Jong. Dat was te zien in het praatprogramma. Derksen: “Die juffrouw van het AD – Angela de Jong, ja – heeft een werkelijk vernietigende column geschreven over het niveau van de programma’s van RTL en daar was geen speld tussen te krijgen.

Naar aanleiding van die column ging Derksen eens een avondje zitten voor RTL 4 om te kijken of ze gelijk heeft. “Dan moet je ook eens even gaan kijken hoe het eruitziet en dan denk ik: ja, ik begrijp waarom die mevrouw dat geschreven heeft. Het is verschrikkelijk.”

Het is inderdaad één grote egoparade van BN’ers, aldus Derksen. “Ik zit net tv te kijken en zie dat vanavond op RTL 4 Humberto met Nick & Simon komt. Dan ga ik nog liever naakt zwemmen in het bos. En ik heb die muziekquiz van Humberto gezien. Die mevrouw schreef dat Humberto niet echt is. Nou, dat klopt: alles is gemaakt aan die man. En al die bekende Nederlanders die er aanschuiven, zijn met hetzelfde sop overgoten en zitten zich ook aan te stellen. Het zijn volwassen mensen die zich gedragen als kleuters.

Dat Derksen geen fan is van Humberto Tan is geen geheim. “Humberto heeft een hekel aan mij, omdat ik hem niet écht vind als presentator. Ik vind hem een prima collega, een heel leuke man in de kantine. Vroeger kwam ik hem vaak tegen. Humberto is echt een hartstikke leuke collega, maar ik moet altijd zweten en ik krijg jeuk als hij presenteren gaat.

Net als veel andere critici deelt Derksen zijn ergernis over RTL Boulevard-muziekdeskundige Ronald Molendijk, de beste vriend van Erland Galjaard. Derksen: “Het meest schrijnende wat ik deze week heb gezien is dat ik me al een week zit te ergeren aan een geweldige lul bij Boulevard en dan lees ik in de krant dat hij daar zit omdat het een boezemvriend is van de directeur van RTL 4. Als dat de reden is…

René van der Gijp vindt Molendijk ook een arrogante kwast: “Een pedante lul, ja. Ha ha ha! Waarom zit die man daar?

Toen kwam Erland Galjaard zelf aan de beurt bij Derksen. “Weet je wat ik nog het ergste vind? Dit zijn mediabedrijven, hè. En als er prijzen uitgedeeld worden, dan hollen ze over elkaar heen om de prijzen in ontvangst te nemen. En als de directeur van RTL 4 één keer kritiek krijgt in het AD, dan geeft hij geen commentaar, want dan is meneer op zijn teentjes getrapt. Dan denk ik: o, wat onvolwassen voor iemand die een mediabedrijf runt.”

De opmerkingen van Derksen werden door zijn tafelgenoten met verbazing aangehoord. “Hebben jullie je contract al getekend?“, vroeg Jan Boskamp zich af. Genee: “Dat zit ik me ook af te vragen waar dit naar toe gaat! Hebben wij een andere aanbieding ofzo? Ha ha ha.”

De aanval van Johan Derksen op RTL kunt u bekijken via RTL XL (vanaf 13.45).

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Erland Galjaard moet opstappen’ (vorige week)
RTL 4 afgeslacht in AD: ‘Stuitend arrogante zender’ (eergisteren)
Ook LINDAnieuws en Totaal TV kritisch over RTL 4 (eergisteren)
Mediabureau adviseert RTL: ‘Ronald Molendijk eruit’ (eergisteren)
Mediabureau Mindshare vindt RTL naar binnen gekeerd (gisteren)
Fons van Westerloo: ‘Misschien moet Erland eruit’ (gisteren)
NTR-baas Paul Römer: ‘RTL stort aan alle kanten in’ (gisteren)
Volkskrant vindt RTL mediaflop van de week (gisteren)
Angela Groothuizen schrikt van felle kritiek op RTL (gisteren)

Foto: RTL 7

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen