Johan Derksen slacht RTL 4 en Erland Galjaard af

Geplaatst op za 23 sep 2017 om 9:00

Johan Derksen heeft zijn werkgever RTL en zijn programmabaas Erland Galjaard gisteren flink te kakken gezet in de RTL 7-talkshow Voetbal Inside. Hij sprak onverbloemd zijn steun uit voor de RTL-haatcolumn van AD-columniste Angela de Jong. Dat was te zien in het praatprogramma. Derksen: “Die juffrouw van het AD – Angela de Jong, ja – heeft een werkelijk vernietigende column geschreven over het niveau van de programma’s van RTL en daar was geen speld tussen te krijgen.

Naar aanleiding van die column ging Derksen eens een avondje zitten voor RTL 4 om te kijken of ze gelijk heeft. “Dan moet je ook eens even gaan kijken hoe het eruitziet en dan denk ik: ja, ik begrijp waarom die mevrouw dat geschreven heeft. Het is verschrikkelijk.”

Het is inderdaad één grote egoparade van BN’ers, aldus Derksen. “Ik zit net tv te kijken en zie dat vanavond op RTL 4 Humberto met Nick & Simon komt. Dan ga ik nog liever naakt zwemmen in het bos. En ik heb die muziekquiz van Humberto gezien. Die mevrouw schreef dat Humberto niet echt is. Nou, dat klopt: alles is gemaakt aan die man. En al die bekende Nederlanders die er aanschuiven, zijn met hetzelfde sop overgoten en zitten zich ook aan te stellen. Het zijn volwassen mensen die zich gedragen als kleuters.

Dat Derksen geen fan is van Humberto Tan is geen geheim. “Humberto heeft een hekel aan mij, omdat ik hem niet écht vind als presentator. Ik vind hem een prima collega, een heel leuke man in de kantine. Vroeger kwam ik hem vaak tegen. Humberto is echt een hartstikke leuke collega, maar ik moet altijd zweten en ik krijg jeuk als hij presenteren gaat.

Net als veel andere critici deelt Derksen zijn ergernis over RTL Boulevard-muziekdeskundige Ronald Molendijk, de beste vriend van Erland Galjaard. Derksen: “Het meest schrijnende wat ik deze week heb gezien is dat ik me al een week zit te ergeren aan een geweldige lul bij Boulevard en dan lees ik in de krant dat hij daar zit omdat het een boezemvriend is van de directeur van RTL 4. Als dat de reden is…

René van der Gijp vindt Molendijk ook een arrogante kwast: “Een pedante lul, ja. Ha ha ha! Waarom zit die man daar?

Toen kwam Erland Galjaard zelf aan de beurt bij Derksen. “Weet je wat ik nog het ergste vind? Dit zijn mediabedrijven, hè. En als er prijzen uitgedeeld worden, dan hollen ze over elkaar heen om de prijzen in ontvangst te nemen. En als de directeur van RTL 4 één keer kritiek krijgt in het AD, dan geeft hij geen commentaar, want dan is meneer op zijn teentjes getrapt. Dan denk ik: o, wat onvolwassen voor iemand die een mediabedrijf runt.”

De opmerkingen van Derksen werden door zijn tafelgenoten met verbazing aangehoord. “Hebben jullie je contract al getekend?“, vroeg Jan Boskamp zich af. Genee: “Dat zit ik me ook af te vragen waar dit naar toe gaat! Hebben wij een andere aanbieding ofzo? Ha ha ha.”

De aanval van Johan Derksen op RTL kunt u bekijken via RTL XL (vanaf 13.45).

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Erland Galjaard moet opstappen’ (vorige week)
RTL 4 afgeslacht in AD: ‘Stuitend arrogante zender’ (eergisteren)
Ook LINDAnieuws en Totaal TV kritisch over RTL 4 (eergisteren)
Mediabureau adviseert RTL: ‘Ronald Molendijk eruit’ (eergisteren)
Mediabureau Mindshare vindt RTL naar binnen gekeerd (gisteren)
Fons van Westerloo: ‘Misschien moet Erland eruit’ (gisteren)
NTR-baas Paul Römer: ‘RTL stort aan alle kanten in’ (gisteren)
Volkskrant vindt RTL mediaflop van de week (gisteren)
Angela Groothuizen schrikt van felle kritiek op RTL (gisteren)

Foto: RTL 7
40 Reacties op “Johan Derksen slacht RTL 4 en Erland Galjaard af”


 1. Connie Kreukboven

  Geweldig!

 2. RT

  Ik was eerst ook benieuwd naar de muziekquiz. Maar wat is dat slecht zeg. Nep-BNN’ers met neppubliek. Dat moet je niet willen.

 3. Pieter

  Nou meneer Derksen ,dan moet u ook niet meer voor RTL werken en iedere maand de vele duizende euro`s ontvangen
  Ook al gaat het niet goed met RTL NEDERLAND zo ga je niet met je Wergever om

  gewoon een stunt om kijkers te trekken , vind ik heel laag in deze situatie waar RTL zich in bevind

 4. hannah

  En weer Ronald Molendijk ! Die kan altijd !

 5. frans

  Die Bridget….wat een nep per is dat…Vlgs mij is die niet van deze wereld

 6. Laurens

  @RT;
  Eens, het is echt een Amerikaanse avond op RTL4. (I know, TBM komt uit Frankrijk)
  Little Big Stars zit vol met verschrikkelijke kinderen die vol zijn van zichzelf. Het merendeel van de kinderen komt ook uit het buitenland, omdat er hier niet voldoende kinderen zijn.

  TBM heeft inderdaad mensen ingehuurd om hip te dansen.

  Erland zou toch moeten weten dat dit niet aanslaat! NL wil kneuterigheid!

 7. Mieke

  Wat een top vent Derksen gewoon de waarheid zoals zoveel burgers denken en massaal afhaken dit is echte televisie de rest is allemaal nep en zonder enige inhoud

 8. Laurens

  Die Genee met zn opmerking over een ander aanbod, haha!
  Hij weet dat hij bij de Mol zo welkom is, zeker nu SBS helemaal van hem is.

 9. Tim20 MJ

  Het leukste was nog dat Gijp later aan Genee vroeg “op welke zender is de knvb beker? Veronica? Ja das goeie tv!”. Erg geestig

 10. Yoshi

  Gooi aub deze mensen bij RTL eruit:
  Humberto Tan, Ruben Nicolai, Anna Noosjie, Miljouska Witzenhausen, Peter R, Ronald Molendijk.

  Deze zijn of over hun houdbaarheidsdatum bij de zender heen of zijn geen enkele toevoeging of zoals Nicolai beter op hun plek bij de NPO.

  Zet Beau op Late Night en Lucille Werner op 5uurLive.
  Marieke Elsinga op de plek van Beau in Boulevard.

  Weg met alle emo tv over mensen die vermist, vermoord of verkracht zijn. Er is al zoveel ellende. Kom weer met wat goede series en geen uitgemolken programma’s van Chantal blijft slapen, help mijn man is klusser of mijn lelijke lijf.

 11. Pieter

  @RT Hoe wou u dan het publiek aanwerven? Het is al moeilijk genoeg , als ik de verhalen die ik hoor en mag geloven, om publiek aan te werven voor programma`s
  Bij hele grote shows kan je geen 150 mensen hebben misschien dat er bij geprojecteerd wordt zou kunnen ? Dat het daarom niet geloofwaardig overkomt
  Bij andere programmas worden ook wel eens geluiden bijgevoegd fluiten joelen
  terwijl als je goed kijkt iedereen zijn mond houd.
  Denk dat in de toekomst het groene scherm het publiek zal vervangen, of dat er al mondjesmaat gebruik van wordt gemaakt! Hoe dan ook nep of echt publiek zal er altijd zijn !

 12. Pieter

  @ Yoshy
  kom zelf dan eens met een aantrekkelijke avond programmering voor 2017/ 18
  Wat FLIPPO kan ,kan jij ook er is schrijfruimte zat ruimte op deze site !

 13. Fox Mulder

  Top show! De deur naar Veronica staat inmiddels open.

 14. De toren op, de kelder in

  @RT

  BNN’ers bestaan niet meer, lamzak!

 15. A.Zijn

  Ik vond het briljant. Je moet het ook niet allemaal te serieus nemen. En altijd de media te woord dtaan i goede en slechte tijden, daar had hij een punt.

 16. Steve

  Erland runt het bedrijf niet.

 17. HalloJumbo

  Nu we RTL aanpakken, mogen we DWDD ook wel weer aanpakken, uit dat licht.

 18. Henk

  Prachtig, RTL is inderdaad een poppenkast geworden met steeds dezelfde gezichten, steeds hetzelfde onechte en kinderachtige gegein en het arrogante idee dat de kijkers het allemaal geweldig vinden. Mooi dat dit nu eindelijk wordt doorgeprikt.

 19. ano@niem.nl

  Waar is de tijd van een goede series als Baantjer gebleven op de vrijdagavond?
  Waar zijn de goede comedies als Het Zonnetje en Vrienden voor het leven.
  Wanneer zien we Wedden Dat? terug op de zaterdag of de Honeymoon Quiz?

  RTL had best een goede programmering 15 jaar terug. Goede series, onderhoudende shows en een spelletje op de vooravond.

  Nu is het kommer en kwel. Op de late avond Humberto trek ik niet meer. Ik zap tegenwoordig wel of ga naar bed. Bij Humberto ziet of een zielig verhaal of een RTL-vip dit zijn programma moet promoten of een zanger of zangeres die er al zo vaak is geweest.

 20. Richard Groenenheuvel

  Ronald Molendijk pedante lul

 21. frans

  Merkwaardig eigenlijk, Boulevard duikt op de actualiteiten, hier staat de media vol van en daar hoor je ze niet over. Zou het komen omdat ze weten dat het waar is

 22. Ron

  Mooie TV, en spijker op de kop. Alleen maar een bevestiging wat we met zijn alle denken. Derksen wind er ook geen doekjes om. Al die hypocriete lui bij RTL die maar politiek correct zijn. Eindelijk iemand binnen de gelederen die het op live TV durft te zeggen.

 23. ron

  Dus in je contract staat dat je geen dingen mag zeggen over RTL. Erland Galjaard of programma’s.
  Dat is vreemd maar ok, dan moeten ze balen laten zien en de heren van VI ontslaan maar dat doen ze niet want dan hebben ze helemaal geen kijkers meer.

 24. Henk

  Ronald Molendijk op tv is natuurlijk sowieso onbegrijpelijk, wat een zelfingenomen zak zeg.

 25. jdj2050

  Het mooie van VI dat ze altijd onverbloemd hun mening geven zonder aanziens des persoons. Wilfred die dan zegt nounou zodat de anderen daar nog eens overheen kunnen gaan. Super programma!

 26. OmTeGieren

  Derksen is een voorbeeld hoe iedereen moet zijn. Hij gaat nu gewoon met pensioen en boeken schrijven

 27. henk

  Krijg een beetje zure maag van die Molendijk.
  Met zichzelf ingenomen kwast,bah !

 28. GW

  Applaus voor Derksen! ‘Tis wel grappig en sneu tegelijk dat uitgerekend dit fragment niet terug te bekijken valt via Youtube. En het is wederom een zwaktebod van RTL Boulevard om het gesprek van de dag, waar ze ditmaal zelf het onderwerp van zijn, te negeren. Eerst het Humberto Tan-gedoe negeren, positieve praatjes voor Spinnin Records-baas (vriend van Ronald Molendijk) Eelko van Kooten en nu dit weer. Zwak.

 29. Marly van der Velden Lover

  Molendijk zijn we zat! net als Peter R , Goedele liekens, Fatima melo, Jan jaap vd wall, die boswachter en Tan

 30. Doe

  Derksen heeft het ook over geloofwaardigheid,is Derksen nu alweer vergeten dat hij als PR man voor Munsterman optrad en zich daarmee al zijn geloofwaardigheid al inleverde.

 31. Maradonny

  Als SBS slim is nemen ze Voetbal Inside over van RTL7. Dat gaat op vrijdagavond hoger scoren dan de huidige programmering van SBS.

 32. Arie

  Commerciele tv is binnenkort voorbij, teveel reclame, kijkers haken af, en dat ego gedoe, van natuurlijk rtl4, die naam komt iedere vijf minuten voorbij, daarnaast een lelijk logo.

  Ze apen de Tros in vroegere jaren na, die kon er ook wat van, liedje op de radio, hoort je de naam Tros voorbij komen.

  Veronica kon er toen ook wat van, maar dat was toen een miljoenen omroep, vraag me af waar al dat geld gebleven is.

 33. anoniem

  Johan Derksen, komt op mij over als een oude, verzuurde grijsaard.
  Die het misschien niet helemaal meer op een rijtje heeft…

 34. TopShow

  Derksen for president!
  Alleen wordt in het MC stukje hierboven niet vermeld dat Johan erbij vertelde dat het met smaak te maken heeft.
  En RTL4 is nou eenmaal niet zijn smaak is …..
  “Maar als ze ons op RTL4 willen hebben, Wilfred, nou dan doen we dat, hahaha!
  Heerlijke satire en zelfspot!!!
  Gelukkig kan dat bij RTL7.
  Sjappoo!

 35. Net Niet

  @Maradonny,

  SBS en sport(talkshow), laat me niet lachen, hahahaha
  SBS heeft nu eenmaal een imago probleem.
  SBS staat bekend en is en blijft een te dikke (huis)vrouwen met leggings zender.

 36. Ano

  Deceogen glazen ingooien en in eigen nest pissen. Die zitten volgend seizoen op Veronica.

 37. Marry Hens

  In de historie van de Nederlandse televisie is het nog niet voorgekomen dat een 100% onbenul als Ronald Molendijk zijn mening kan verkondigen. Daar moet een documentaire van worden gemaakt om mensen met een soortgelijke afwijking een hart onder de riem te steken met als titel: “kansloos maar toch in beeld”.

 38. Richard Groenenheuvel

  Hahahahaha Harry!! Je hebt zo gelijk

 39. klara

  Helaas heeft Johan Derksen gelijk !!!

 40. Huppelepup

  Bij RTL XL gewoon terug te zien – de moeite waard!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.