Mediabureau Mindshare vindt RTL naar binnen gekeerd

Geplaatst op vr 22 sep 2017 om 9:10

Het grote mediabureau Mindshare, dat zendtijd inkoopt voor adverteerders, vindt dat RTL Nederland te weinig openstaat voor dialoog. Dat zegt directeur Ruud de Langen vandaag in het AD. RTL 4 ligt onder vuur vanwege lage kijkcijfers. Meestal schermen tv-bazen met de opmerking dat alles in de commerciële doelgroep nog tip-top in orde is, maar dat is volgens De Langen ook niet zo. “RTL is in de eerste helft van september zelfs de grote verliezer in de belangrijke jongere doelgroep 20-49 jaar.

AD-recensent Angela de Jong heeft gisteren veel teweeggebracht met haar column over RTL 4, waarin ze de arrogantie die de zender uitstraalt benoemd. De Langen denkt dat daar wel wat in zit. “Dat zou kunnen. RTL is altijd wel de meest afstandelijke en naar binnen gekeerde zender.”

Ook voor een dialoog met vertegenwoordigers van adverteerders, zoals Mindshare, staat RTL niet open, aldus De Langen. “Waar we met andere, zoals met SBS, geregeld overleg voeren, gebeurt dat zelden met RTL. Terwijl het zeker nu goed zou zijn voor wat reflectie.”

Ik heb binnenkort wel een afspraak met de nieuwe ceo Sven Sauvé, maar programmadirecteur Erland Galjaard laat zich in gesprekken al helemaal niet zien.

Wellicht is het tijd voor vers bloed in de directie, aldus De Langen. “Ik vraag me ook af waarom je niet iemand van StukTV in de zenderleiding zet. Die gasten weten wat jongeren leuk vinden om te zien. Galjaard komt, hoe je het ook wendt of keert, uit de oude wereld.

Het AD-artikel ‘RTL moet wakker worden’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Mindshare
5 Reacties op “Mediabureau Mindshare vindt RTL naar binnen gekeerd”


 1. Steve

  ahhh daar is Ruud de Langen weer. De zelfbenoemde media expert. :D

 2. Alex

  Je kan er geen ander excuus van maken dan dat het hun eigen fout is.
  Hetzelfde zoals SBS jaren had met hun over de top programma’s (overal aftellen).

  Nu is RTL nog wat stabieler door de vooravond, maar daar kan je als zender ook niet op blijven teren.

 3. Ray

  Ja, de jongens van StukTV, want die trekken altijd zo lekker veel kijkers. En dan ook nog eens in die o zo belangrijke doelgroep van domme pubers.

 4. Ron

  Tot een groot deel mee eens, maar toen ‘de jongens van Stuk TV’ aangehaald werden was ik hem kwijt…Dat slaat natuurlijk nergens op.

 5. dr phil

  ik word hier zo moe van

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.