Genee weigert Radio 10: ‘Heeft hij een spreekverbod?’

Geplaatst op ma 25 sep 2017 om 12:57

Wilfred Genee gaat normaal gesproken geen interview uit de weg, maar vanochtend heeft hij een gesprek met de showbizz-ochtendshow van Radio 10 geweigerd. Dat vertelde dj Lex Gaarthuis op de radio. Gaarthuis is hoogst verbaasd. “Wilfred durft een gesprek met mij, over zijn nominatie voor de beste presentator award bij de Televizierring verkiezing, niet aan omdat hij bang is dat ik hoe dan ook zal beginnen over de kritiek van Derksen op RTL“, aldus de presentator.

Het valt hem behoorlijk tegen van Genee. “Een beetje zwak, want Wilfred staat zelf toch ook bekend als een interviewer die doorvraagt en ook vervelende vragen niet uit de weg gaat.

De radioster is teleurgesteld in Genee. “Hij heeft laten weten het niet aan te durven. Schijterig, je kunt toch dan gewoon tegen mij zeggen dat je daar geen commentaar op geeft?

Het komt op mij over alsof hij een spreekverbod opgelegd heeft gekregen, wat ik me niet kan voorstellen.”

Het AD schreef vanmorgen dat de RTL-top niet blij is met de uitspraken die zijn gedaan in Voetbal Inside. Daarop liet Derksen weten geen spijt te hebben van zijn kritiek.

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Erland Galjaard moet opstappen’ (twee weken geleden)
RTL 4 afgeslacht in AD: ‘Stuitend arrogante zender’ (donderdag)
Ook LINDAnieuws en Totaal TV kritisch over RTL 4 (donderdag)
Mediabureau adviseert RTL: ‘Ronald Molendijk eruit’ (donderdag)
Mediabureau Mindshare vindt RTL naar binnen gekeerd (vrijdag)
Fons van Westerloo: ‘Misschien moet Erland eruit’ (vrijdag)
NTR-baas Paul Römer: ‘RTL stort aan alle kanten in’ (vrijdag)
Volkskrant vindt RTL mediaflop van de week (vrijdag)
Angela Groothuizen schrikt van felle kritiek op RTL (vrijdag)
Johan Derksen slacht RTL 4 en Erland Galjaard af (zaterdag)
Shownieuws sabelt ‘stoute dandy’ Humberto Tan neer (zaterdag)
RTL Boulevard behandelt RTL-kritiek Johan Derksen (zondag)
Johan Derksen heeft geen spijt van kritiek op RTL (vandaag)
‘Ronald Molendijk, we moeten er een eind aan breien’ (vandaag)
Zwagerman: ‘RTL-probleem groter dan Galjaard en Tan’ (vandaag)
Angela de Jong: ‘Niets gehoord van Erland Galjaard’ (vandaag)
Jan Slagter-un pleit voor ontslag Johan Derksen (vandaag)

Foto: RTL Boulevard
21 Reacties op “Genee weigert Radio 10: ‘Heeft hij een spreekverbod?’”


 1. David

  Wilfred is 50, die heeft nog belangen bij een goede verstandhouding met RTL. Voor derksen maakt het allemaal niet meer uit. Die kan helemaal losgaan en doet dat dus ook.

  Wilfred probeert mogelijk te redden wat er te redden valt… Hij moet nog 20 jaar door straks zonder Derksen… Scheiden hun wegen nu langzaam aan?

 2. Jantje

  Natuurlijk. Geen enkel bedrijf accepteert zoiets en dat weten de VI kijkertjes ook. Gaat je hele bedrijf aan kapot aan dit soort mensen. Je bent loyaal of je dondert op. Genee is makkelijk inwisselbaar

 3. Tim20 MJ

  Ik denk dat de heren Gijp, Genee en Derksen van John de Mol een ontzettend lucratief aanbod hebben gekregen. Zodoende stuurt met name Derksen – die echt totaal niets te verliezen heeft – aan op een akkefietje met RTL. Galjaard is immers inderdaad arrogant genoeg om de stekker uit VI te zetten als straf. De heren verzorgen dan voor Veronica nog een jaar of 2, 3 een voetbalpraatprogramma, kunnen daar ook ingezet worden bij de Champions League en NL-elftal (en wellicht in de toekomst ook de Eredivisie) en als Johan dan met pensioen gaat, heeft Wilfred een vaste baan als het sport- en voetbalgezicht van SBS/Veronica.

 4. Tim20 MJ

  te trekken*

 5. David

  @Tim20 MJ

  Nog niet eens zo ver gezocht denk ik….

 6. Alex

  RTL heeft inderdaad meer te verliezen als je mannen van VI.

 7. jdj2050

  Wilfred stelt zich dus kwetsbaar op en geeft eerlijk aan waarom hij niet meewerkt en krijgt vervolgens een mes in zijn rug.

 8. PA-V-H

  De RTL sekte krijgt bizarre vormen

  Brrrrrr

 9. Robert

  Misschien had Genee gewoon geen zin in die Gaarthuis op de vroege ochtend, kan het me voorstellen ook nog.

 10. b

  @Tim20 MJ Mooi verwoord en ik denk dat het grotendeels ook zo zal gaan want al weet RTL dit dan nog zijn ze te arrogant om de al lopende trein te stoppen.

 11. Ron

  Ik weet niet of ze op een vertrek aan zitten te sturen. Ze zijn altijd vrij loyaal aan RTL 7 en diens zenderbaas Marco Louwerens geweest. Weet niet of ze dit op het spel gaan zetten.

 12. Evert Bronkhorst

  hij zat gewoon wel op NPO Radio2 bij Gijs 2.0

 13. Bart

  @David Wilfred hoeft helemaal niets te redden. Hij kan zo aan de slag bij SBS (Veronica), FOX, KPN, Ziggo, Eurosport enz.

 14. Ano

  Wat een gel u l weer. Genee zat gewoon in de uitzending van Niek op Radio Veronica vanochtend en daar hadden ze het over Derksen zn uitspraken.

 15. Bart

  @Ron Misschien verhuist die wel mee ;)

 16. Kaaskijker

  Ik zo s’morgensvroeg ook niet voor Lex Gaarthuis opnemen. Is Wilfred Genee vast zijn jonge gezin in de kleren aan het trekken of mee op de fiets.

 17. Neptunus

  Johan Derksen heeft altijd al kritiek gehad op de RTL zenders, ook op RTL7.
  moet toch ook kunnen? moet hij dan Oemberto Tan gaan zitten verdedigen terwijl iedereen ziet dat die er niks meer van bakt??

 18. anonymous

  Genee was gewon op de radio hoor.
  Mediacourant ziet spoken

 19. Erik

  Staat er nou echt ‘radioster’??? Come on zeg………

 20. Erland van Dijk

  NEEN.

 21. Ome Willem

  Zonder VI kan je RTL7 opheffen. Derksen begrijpt dat.VI zou je trouwens zo voor de CL op Veronica kunnen uitzenden. De maandag maakt niets uit, want bij RTL hebben ze ook nauwelijks beelden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.