Johan Derksen heeft geen spijt van kritiek op RTL

Geplaatst op ma 25 sep 2017 om 9:06

RTL 7-ster Johan Derksen heeft geen spijt van de felle kritiek die hij in Voetbal Inside heeft geuit op collega Humberto Tan en zijn programmadirecteur Erland Galjaard. Dat laat hij vandaag weten in het AD. Volgens de krant is de RTL-leiding ‘op z’n zachtst gezegd niet blij met de uitspraken’, maar daar trekt Derksen zich niets van aan. “Op het moment dat ik op welke manier dan ook een spreekverbod krijg bij RTL dan is het even goeie vrienden, maar schuif ik niet meer aan.

Derksen wil op televisie niet de Boulevard-methode hanteren, waarbij collega’s aan de lopende band de hand boven het hoofd wordt gehouden. “Ik rijd niet naar Hilversum om met de handrem erop te praten.”

De voetbalanalist vindt niet dat hij te ver is gegaan. “Ik vond niet dat ik te ver ging. We hebben een mond vol over bij mensen bij andere omroepen, bijvoorbeeld over FOX, waar ze allemaal wel een reden hebben om niet te zeggen wat ze vinden. Dan moeten wij zelf niet zo hypocriet zijn en net doen alsof er geen problemen zijn bij RTL.”

RTL ligt onder vuur vanwege lage kijkcijfers en vermeende arrogante in de top en op beeld. “Wij reageren op de onrust die er al was. Ik was het eens met de kritiek van die mevrouw van het AD. En ik heb niets tegen Humberto Tan als mens, maar ik vind hem gewoon niet zo’n fijne presentator.

Zijn contract loopt na dit seizoen af. Maakt hij zich nu geen zorgen over verlenging? “Ik wil daar sowieso nog over nadenken. Straks krijgen we weer gladde wegen. Ik weet niet of ik zin heb om over besneeuwde wegen naar Hilversum te rijden. En ach, als RTL wil stoppen, dan heb ik er ook vrede mee. Dan heb ik het twintig jaar gedaan en veel plezier gehad.”

Lees ook:
Johan Derksen slacht RTL 4 en Erland Galjaard af (zaterdag)
RTL Boulevard behandelt RTL-kritiek Johan Derksen (zondag)

Foto: RTL
19 Reacties op “Johan Derksen heeft geen spijt van kritiek op RTL”


 1. RT

  Go Johan!

 2. lvs2015

  M.a.w. Johan verkeert in een luxe positie omdat het miljoenengeld toch al binnen is.

 3. PA-V-H

  Groot gelijk Johan.

  Blijf ver weg van de RTL sekte.

 4. Willem

  Hij heeft gewoon gelijk punt. Dat vind iedereen.

 5. A.M

  Eindelijk iemand die de waarheid durft te zeggen! Johan👍!

 6. Hana

  Denk dat Erland nog heel even moet blijven
  Iets met iTV

 7. Ano

  Groot gelijk. Een keer klaar met dat fluwelen handschoentje overal. Alles maar pamperen op z’n links.

 8. Remi

  Derksen kan allemaal stoer lopen doen maar heeft niets te verliezen omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd al lang bereikt heeft en zijn koophuisje(s) afbetaald.
  Voor de meeste mensen geldt gewoon dat ze nog 30 of 40 jaar moeten werken en dus wel ‘met de handrem erop’ moeten spreken als het over hun leidinggevenden gaat.
  Verder valt me op dat niemand, maar dan ook niemand echt zelf nadenkt in de hele RTL-discussie, het enige wat ze doen is elkaar napapagaaien alsof dat incestueze gedoe alleen iets van RTL is, dan zit je dus echt met oogkleppen te kijken naar alle VARA programma’s als DWDD & Pauw.

 9. Bjorn

  Gaan volgend jaar naar Veronica toe net als Uefa voetbal en cl weer. Jdm koopt dat in december

 10. David

  Johan zou de breuk met RTL wel eens kunnen forceren op deze manier. Dan hoeft hij de andere jongens niet te zeggen dat hij wil stoppen, want de directie maakt de keuze dan voor hem.

  Ben bang dat hij wel klaar is met het programma, wat ik op zijn leeftijd overigens wel begrijp…

 11. Annoniemus

  Derksen heeft het scenario geschreven voor zijn vertrek bij Voetbal Inside , zijn kritiek is overigens zeer terecht .
  En ipv hem weg te jurken zou ik hem op de plek van Gal(bak)aard neer zetten !!!

 12. Enzo Voort

  Kritiek geven is altijd goed bedoelt, maar wat doet RTL hiermee, Galjaard?

 13. Jantje

  Er is niet erger dat dan van die oude mannen met zicht op pensioen en schaapjes op het droge die het laatste jaar de boel nog ff gaan sarren omdat ze hun toch niet kunnen maken. Zo ongelofelijk laf en oncollegiaal

  Gelijk korte mette mee maken en moven. Liefs on ontslag op staande voet zodat ze gedurende hun pensioen jaren nog jaren worden geconfronteerd met juridische procedures waar het bedrijf toch altijd de laatste adem heeft

 14. Willem

  Ja maar wie zijn Humpie en die over het paard getilde mafketel nou. Humpie heeft een levensgroot spaakgebek en heeft nooit geleerd wat lidwoorden zijn. Die andere eikel denkt dat hij aan het hoofd staat van de BBC of ARD. Gewoon een commerciel bagger zendertje van een overkoepelende nazi organisatie. Dat is de realiteit. Zou je voor zulke 2 nobody’s je woorden terug gaan nemen? Nou nee dacht ik zo en nu ga ik lekker danseeeuuu met blonde vrouw.

 15. Ron

  Helemaal eens met Johan, zoals wel zo vaak. Maar ik denk ook dat dit nog wel eens het laatste seizoen is voor hem bij VI. En niet alleen door deze RTL uitspraken, maar dat dacht ik al eerder. Het is wel mooi geweest ook als hij vertrekt, al mag hij er nog best een 1 of 2 jaar bij tekenen hoor. Gelukkig maakt hij nog uitstekende radioprogramma’s in het hele land bijna inmiddels. Dus van zijn uitstekende muzikale smaak hoeven we niets te missen.

 16. Bart

  Contract Humberto loopt ook af.

 17. dynamische dennis

  RTL zal Derksen nooit midden in het seizoen ontslaan. Dan kunnen ze op RTL7 meteen testbeeld gaan uitzenden tot aan het nieuwe seizoen, want dan stopt v/d Gijp er ook mee en kijkt er niemand meer naar dat kanaal.

 18. Neptunus

  ik zal hem echt missen, een anker op maandag en vrijdag, ik kan me niet herinneren er eentje gemist te hebben en dat gaat al jaren terug…..

 19. Kaaskijker

  Zeg je juist ‘dynamische dennis’. Omdat de overige programmering van RTL 7 maar zo zo is, hebben de heren van VI een machtige positie op 7 verkregen. Er kwamen ook wel andere voetbalprogramma’s maar die werden dan ná VI uitgezonden, ja dan schakel ik naar Nieuwsuur he. Effe het nieuws meepakken. Dinsdag en woensdag is het ruk op RTL7. Onder andere Genee’s praatprogramma ‘Wat ging er door je heen’ (of iets soortgelijks) stond verkeerd geprogrammeerd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.