‘Redactieraad AD niet blij met Hanina Ajarai’

De redactieraad van het AD is niet blij met columniste Hanina Ajarai, die deze week veel ophef veroorzaakte met haar column over haar emoties bij MH17. Dat blijkt uit een uitgelekte mail van Merel Middelburg, secretaris van de redactieraad van het AD, die in handen is gekomen van GeenStijl. Middelburg is ‘not amused’ over de MH17-column. “Collega’s, de redactieraad heeft met verbazing kennisgenomen van de column van Hanina Ajarai in de krant van afgelopen donderdag.”

Ze vervolgt: “We betreuren de ontstane ophef en vinden dat de gang van zaken veel vragen oproept. Mede ingegeven door de heftige reacties van nabestaanden vinden wij dat we hierover in gesprek moeten met, bij absentie van Frank Poorthuis en Hans Nijenhuis, plaatsvervangend hoofdredactie Jan ’t Hart.”

De redactieraad laat het er niet bij zitten. “Volgende week zullen wij eerst als raad bijeenkomen waarna eventuele verdere stappen worden genomen.”

GeenStijl duidt het als volgt: “Lees: ze vragen zich af waarom die talentloze mevrouw met dat hoofddoekje überhaupt een column in de keurig kwaliteitskrant met de hooggewaardeerde vis- en koffietest heeft.

De MH17-column riep veel emoties op, omdat Ajarai liet weten dat ze niet heeft getreurd om de honderden slachtoffers, waaronder bijna 200 Nederlanders.

’t Hart distantieerde zich eerder al van de column: “Het is mijn mening niet, zeker niet. Ook niet van de krant.

Lees ook:
AD-moslima treurt wel om Nouri, niet om MH17 (donderdag)
AD distantieert zich van bizarre MH17-column (donderdag)
AD-moslima zegt sorry voor belachelijke MH17-column (donderdag)
Beau, Peter en Olaf maken gehakt van AD-moslima (vrijdag)
Sywert van Lienden: ‘Hanina Ajarai heeft laag EQ’ (vrijdag)
Angela de Jong valt Hanina Ajarai aan in eigen krant (zaterdag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen