Sywert van Lienden: ‘Hanina Ajarai heeft laag EQ’

Sywert van Lienden, bekend als politiek deskundige van De Wereld Draait Door, is door het tv-optreden van Hanina Ajarai bij RTL Summer Night milder gestemd over haar bizarre MH17-column in het AD. Dat laat hij weten op Twitter. Van Lienden wist tot nu toe niet dat ze emotioneel beperkt is, laat hij weten. “Fragment net gezien, stemt mij milder: zie iemand met een laag EQ – ze heeft duidelijk moeite met empathie en inlevingsvermogen in anderen“, zegt de politiek deskundige.

Hij vindt het wel steeds kwalijker worden dat het AD haar niet tegen zichzelf in bescherming neemt. “Raadsel wordt wel groter waarom een grote krant iemand over persoonlijke ditjes en datjes laat schrijven als diegene emotioneel op slot zit.

Al met al leeft Van Lienden vooral mee met Ajarai. “Het stukje is niet al te snugger (nul argumenten). Maar de reflectie erop toont pas echt de emotionele leegte wat mij betreft.

De bekende ondernemer Erik de Vlieger gaat nog een stukje verder. “Twee fragmenten nog eens goed gekeken. Wees niet zo hard voor haar. Het is een geestelijk gehandicapt meisje”, oordeelt hij.

Columnist Jan Roos noemt AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis ‘de pooier van Hanina Ajarai’.

Lees ook:
AD-moslima treurt wel om Nouri, niet om MH17 (gisteren)
AD distantieert zich van bizarre MH17-column (gisteren)
AD-moslima zegt sorry voor belachelijke MH17-column (gisteren)
Beau, Peter en Olaf maken gehakt van AD-moslima (vandaag)

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen