AD distantieert zich van bizarre MH17-column

Het AD distantieert zich van de bizarre MH17-column van AD-moslima Hanina Ajarai. Haar mening over de vliegramp is niet de mening van de krant. Dat zegt adjunct-hoofdredacteur Jan ’t Hart tegen Omroep West. Ajarai krijgt in het AD van vandaag ruim baan om te roepen dat alle MH17-doden bij haar geen emoties oproepen, maar de hersenbeschadiging van Ajax-voetballer Nouri wel. “Het is mijn mening niet, zeker niet. Ook niet van de krant“, zo laat ’t Hart weten in een reactie.

’t Hart heeft wél emoties bij MH17. “We hebben als krant juist altijd veel compassie getoond met de slachtoffers en nabestaanden. Dat zullen we blijven doen. Maar Hanina is een columnist en zij beschrijft hier haar persoonlijke worsteling. Het is niet mijn worsteling, maar die van haar.”

Een van de MH17-nabestaanden heeft al laten weten het AD op te zeggen. ’t Hart: “Nabestaanden kunnen zeker met mij bellen. Ik zal hen dan zeggen dat het geen standpunt is van de krant, maar een persoonlijke worsteling van de columnist. Dat mag, het is een vrij land.”

Hij heeft de column voor publicatie nog gelezen. “We hebben meer columnisten en we hebben vaker dit soort reacties. Dat is het wezen van een dagblad. Maar wij zijn er ook heel erg voor dat mensen, zeker columnisten, gewag doen van hun persoonlijke worsteling. Dingen verbieden zit niet in ons DNA.”

Lees ook: AD-moslima treurt wel om Nouri, niet om MH17 (vandaag)

Foto: AD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen