AD-moslima treurt wel om Nouri, niet om MH17

AD-moslima Hanina Ajarai heeft wél getreurd om de hersenschade van Ajax-voetballer Abdelhak Nouri, maar niet om de 298 dodelijke slachtoffers van de crash van MH17. Dat laat ze vandaag weten in de krant. De columniste lag niet wakker van MH17. “Op emotioneel niveau doet het mij niets. Helemaal niets. Ik heb geen seconde getreurd om de slachtoffers, ik ben niet geïnteresseerd in het onderzoek en de rechtszaak en ik sla de meeste berichtgeving over de MH17 over“, zo laat ze weten.

De ontwerper van het MH17-monument kreeg dit weekeinde veel media-aandacht. “Niet boeiend. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het zielig voor de nabestaanden en ik had gewild dat de ramp niet was gebeurd maar het raakt bij mij geen snaar.”

De ineenstorting van Abdelhak Nouri wel“, vervolgt ze. “Ik geef geen snars om voetbal, ik had voor die fatale dag in Oostenrijk nog nooit van hem gehoord. Toch heb ik sindsdien intens meegeleefd, ik heb gehuild bij het zien van filmpjes waarin zijn familie treurt en bij de beelden van de massale en hartverwarmende steunbetuigingen.”

Verder bidt ze ook tot God voor totale genezing van Nouri. “Ik begrijp er zelf ook niks van. Waarom rouw ik wel om Nouri en niet om MH17? Is het omdat Nouri moslim is? Een Marokkaanse Nederlander net als ik? Omdat het mijn broertje had kunnen zijn? En Nouri’s moeder mijn moeder had kunnen zijn?

Het is niet duidelijk waarom Ajarai wil uitdragen dat ze geen gevoel heeft bij de MH17-doden. “Deze bekentenis is niet bedoeld om te provoceren of iemand te kwetsen, ook al kan ik de scheldkanonnades die zullen volgen op deze column wel vast uittekenen.”

Ik werd gisteren gewoon plots getroffen door het verschil in hoe deze twee gebeurtenissen binnenkomen bij mij en ben oprecht benieuwd naar de oorzaken hiervan“, zegt ze in haar stukje.

Ajarai deed afgelopen december mee aan De Slimste Mens. Ze viel na één aflevering af.

Foto: KRO-NCRV, Slimste Mens

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen