AD-moslima treurt wel om Nouri, niet om MH17

Geplaatst op do 20 jul 2017 om 9:09

AD-moslima Hanina Ajarai heeft wél getreurd om de hersenschade van Ajax-voetballer Abdelhak Nouri, maar niet om de 298 dodelijke slachtoffers van de crash van MH17. Dat laat ze vandaag weten in de krant. De columniste lag niet wakker van MH17. “Op emotioneel niveau doet het mij niets. Helemaal niets. Ik heb geen seconde getreurd om de slachtoffers, ik ben niet geïnteresseerd in het onderzoek en de rechtszaak en ik sla de meeste berichtgeving over de MH17 over“, zo laat ze weten.

De ontwerper van het MH17-monument kreeg dit weekeinde veel media-aandacht. “Niet boeiend. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het zielig voor de nabestaanden en ik had gewild dat de ramp niet was gebeurd maar het raakt bij mij geen snaar.”

De ineenstorting van Abdelhak Nouri wel“, vervolgt ze. “Ik geef geen snars om voetbal, ik had voor die fatale dag in Oostenrijk nog nooit van hem gehoord. Toch heb ik sindsdien intens meegeleefd, ik heb gehuild bij het zien van filmpjes waarin zijn familie treurt en bij de beelden van de massale en hartverwarmende steunbetuigingen.”

Verder bidt ze ook tot God voor totale genezing van Nouri. “Ik begrijp er zelf ook niks van. Waarom rouw ik wel om Nouri en niet om MH17? Is het omdat Nouri moslim is? Een Marokkaanse Nederlander net als ik? Omdat het mijn broertje had kunnen zijn? En Nouri’s moeder mijn moeder had kunnen zijn?

Het is niet duidelijk waarom Ajarai wil uitdragen dat ze geen gevoel heeft bij de MH17-doden. “Deze bekentenis is niet bedoeld om te provoceren of iemand te kwetsen, ook al kan ik de scheldkanonnades die zullen volgen op deze column wel vast uittekenen.”

Ik werd gisteren gewoon plots getroffen door het verschil in hoe deze twee gebeurtenissen binnenkomen bij mij en ben oprecht benieuwd naar de oorzaken hiervan“, zegt ze in haar stukje.

Ajarai deed afgelopen december mee aan De Slimste Mens. Ze viel na één aflevering af.

Foto: KRO-NCRV, Slimste Mens
127 Reacties op “AD-moslima treurt wel om Nouri, niet om MH17”


 1. Remi

  Ja beste mensen, we hebben wat binnengehaald hier …

 2. Imade

  Dan paspoort afpakken en uitzetten!

 3. Janet

  Zo onnodig deze uitspraken

 4. Joost

  Kansloos wijf. Alleen Sjoerd Mossou en Ozkan Akyol zijn de moeite waard in die krant.

 5. Venom

  @Janet

  De uitspraken van Ajarai of die van Remi en Imade?

 6. Pierke

  Discriminatie?

 7. Don

  Ik net zo en ik ben een doodgewone autochtone Hollander! Treuren om iets waar ik geen (emotionele) binding mee heb ken ik niet.

 8. shrink

  Volstrekt oninteressante gedachtespinsels van deze dame. Maar daarin grossiert het AD helaas (zie ook de tv-columns bijvoorbeeld). Hoe dan ook, ze graaft hiermee haar eigen columnistengraf want MH17, daar moet je afblijven.

 9. Wolter

  Wel eerlijk van haar. Bij mij is het net andersom, de ziekte van Nouri doet mij niks.

 10. Pjotter

  Op de brandstapel!

 11. Arie

  Ja en? Mag ze toch zeggen, als er 8000 moslims worden vermoord die beschermd hadden moeten worden door onze vechtersbazen dan lopen zij de polanaise met een blikje bier. Niemand in Nederland die interesse toont of de enorme lafheid van deze narren veroordeeld. Keiharde realiteit. Ik heb ook niets met Nouri, ik heb ook niets met MH weet ik veel, ik heb ook niets met het Midden Oosten. En al die schijnheilige hufters die zeggen van wel liegen dat zij barsten en zijn gewoon een stel schapen die gestoorde BN’ers nadoen. Lekker interessant. Als je gvd op straat ligt stappen juist die gutmenschen over je heen. Dan geven zij niet thuis. Heel de wereld en media is een scnijnheilige pestpokke zooitje.

 12. animo

  Zo is het leven wel ik vond alle bij heel erg je staat er bij stil dat is het dan en vergeet je het weer .

 13. Rik

  En daarom horen deze mensen hier niet meneer Rutte!

 14. 100% Pro-Fiscadel

  Fiscadel zei het zelf al: enge en onbetrouwbare mensen zijn het, die moslims. Die niet in Nederland thuishoren!

 15. Rutger

  Al heb je deze gevoelens, houd ze lekker voor jezelf. Aandachtshoer.

 16. aammehoela

  Onbegrijpelijk deze gedachtegang. Je kunt natuurlijk niet bij iedere ramp stilstaan, een vliegtuigramp op een ander continent neem je vaak voor kennisgeving aan, maar in dit geval moet je het als mens wel raken. Het was geen ongeluk maar een aanslag door Russische separisten. Dat maakt al een verschil en dan blijken er veel landgenoten in te zitten. Dat raakt je echt wel. Niet voor niets lag ons bedrijf even stil toen het eerste vliegtuig landde in Eindhoven en wij in de kantine daar naar konden kijken. Wat Nouri betreft, ook heel erg, net zo erg als iedere andere jonge Nederlander die voortijdig overlijdt of blijvende hersenschade overhoudt.

 17. Style

  Het komt hard over. Je kunt je inderdaad niet alle ellende gaan aantrekken.

 18. Anja

  Ik hou het op gebrek aan intelligentie.

 19. Mike

  De formulering stoort me ook enorm. Hiermee stoot ze zoveel nabestaanden voor het hoofd. En wat is de toegevoegde waarde van deze column? Het toont alleen weer eens aan dat het voor sommige mensen verdomd lastig is om zich in het gevoelsleven en het verdriet van anderen te verplaatsen. Ik hoop dat ze haar de laan uitsturen.

 20. jdj2050

  Het is nu eenmaal niet de slimste mens en ze doet haar best dit keer op keer te bewijzen.

 21. natas

  Wat een verschrikkelijke, walgelijke vrouw. Schande AD, ga je schamen om deze vrouw een platform te geven! Bah.

 22. M

  Dus deze vrouw heeft geen vrijheid van meningsuiting? Of geldt dat alleen voor meningen waar je het mee eens bent?

 23. snuifje

  Het ergste is nog dat het AD deze enge mevrouw een podium geeft. Als wij 1 spotprentje maken over de Islam wordt je op de dodenlijst geplaatst en zijn er moraalridders die dergelijke tekeningetjes eigenlijk ook wel te ver vinden gaan. Maar dit moet allemaal kunnen hoor!

  WALGELIJK

 24. Eerst Regen Later Opklaringen

  Die stukjes hier op MC zijn ook altijd wel lachen, hè. Ook dit AD/moslima-stukje: staat er dat de AD-moslima wel treurt om het ene en niet om het andere (dat kan, dat mag, persoonlijk zou ik het alleen niet zo etaleren) en dan eindigt de schrijver van dit stukje met de zin “Ajarai deed afgelopen december mee aan De Slimste Mens. Ze viel na één aflevering af.”

  Moeten MC-stukjes voldoen aan een minimum van het aantal letters en leestekens ofzo en kwam de schrijver nét te kort dat ‘ie die laatste zin er dan maar bij bedacht? Ongelooflijk.

 25. M

  @Eerst Regen Later Opklaringen

  Hetzevorming werkt uitstekend op deze site, voor het aantal clicks en het aantal reacties. Ik denk dat dáár de stukjes aan moeten voldoen.

 26. A.M

  Je kunt nu eenmaal niet alles zeggen wat je denkt!

 27. Herman

  @M Je hebt gelijk. Als je zegt dat de dood van prinses Diana je bijvoorbeeld niets doet, dat je daar persoonlijk niets bij voelt (afgezien van sneu voor de nabestaanden), kunnen mensen je wel aanvliegen. Maar waarom zou ik meer bij haar dood moeten voelen dan bij iemand anders die overlijdt door een ongeluk en kinderen achterlaat? Laat mensen toch gewoon voelen wat ze voelen in plaats van dat ze gedwongen worden jouw gevoel te delen.

 28. Herman

  @A.M Ik denk dat juist columnisten moeten kunnen zeggen wat ze denken, en niet politiek correct moeten zijn.

 29. Keever

  @Arie

  Volgens mij loop je een beetje achter. Dutchbat was steun beloofd door o.a. de VS en het VK. Op het moment dat Nederland deze steun nodig hadden was deze belofte al ingetrokken, zonder het aan de Nederlanders te melden. Die waren zonder het te weten bij voorbaat al kansloos. Als je het dan toch over “enorme lafheid van deze narren” wilt hebben, misschien is die term beter van toepassing op landen die hun beloofde steun intrekken zonder het door te geven.

 30. M

  @A.M Zeg je dat tegen bepaalde reaguurders hierboven? ;-)

 31. School

  @snuifje

  Sinds wanneer is ‘islam’ met een hoofdletter?

 32. Nouri moe

  En ik treur geen minuut over een jongen die toevallig leuk tegen een balletje kon trappen. Honderden mensen in een vliegtuig dood…..moedwillig uit de lucht geschoten, mens ga je schamen.

 33. JM

  Dat gedoe rondom die Nouri neemt hele enge vormen aan. De meeste mensen hadden nog nooit van hem, maar plots blijkt het een 2e Johan Cruijff?
  De beste jongen leeft nog, maar men doet alsof hij dood is; er worden plekken naar hem vernoemd, als ware het een legende.
  Hysterisch gedoe, beetje hype…

 34. @JM

  Exact, en honderden vermoorde mensen op weg naar een vakantiebestemming daar treurt mevr niet over. Ze zegt t zelf al: waarschijnlijk omdat daar (weinig tot geen) moslims bij zaten

 35. JasperV

  En die mevrouw is columniste bij het AD? Ze vergeet dat haar broertje ook in dat vliegtuig had kunnen zitten en haar moeder ook, en dan?

 36. X

  Ruim 60% van de bevolking in Maleisië is moslim.
  Ik las haar columns vaak met plezier maar dit slaat werkelijk nérgens op. Bah walgelijk mens.

 37. Bejo

  Wat een achterlijk figuur…en dat volk komt met bussen tegelijk ons land binnen. Het wordt steeds gekker…

 38. Herman

  Ik heb net de column gelezen, en vind die eigenlijk vooral eerlijk en kwetsbaar – een soort publiek zelfonderzoek.

  Dat leidt hier natuurlijk tot veroordelingen en aanvallen. Tja. Dit is MC. Op GS is het ongetwijfeld nog erger.

 39. X

  @Herman:Ze moet dit voor zich houden. Zo krijg je alleen maar méér moslimhaat. Dat hebben we al genoeg.

 40. M

  @X Ik ben het niet met je eens. Als je de column leest, blijkt dat het niets te maken heeft met haar geloof. Dit koppelen aan haar geloof is juist een voorbeeld van stigmatisering.
  En dat moslimcolumnisten hun mening niet zouden mogen uiten uit vrees voor moslimhaat, gaat tegen de vrijheid van pers en meningsuiting in. Waarom zouden zij politiek correcter moeten zijn dan andere columnisten?

 41. GBJ VAN DAALEN

  ze is helaas niet wijzer, haar vrienden lopen ook 100 jaar achter, het is nou eenmaal een achterlijke cultuur en veel rifbergstof doet er geen goed aan!

 42. Yvonne

  Columniste?Ze wordt betaald?Nare column, dit heeft niets met eerlijkheid te maken maar met empathie.Daar ontbreekt het aan en niet alleen bij haar.

 43. Antrax

  Gooi haar maar onder een IS tank.

 44. pis pot

  ik zou wel een kamertje met douche willen bouwen voor haar en haar familie!

 45. Freek

  De grap is is dat wat ze hier doet de ‘blanke Nederlander’ altijd wordt verweten.
  Met het verschil dat iedere Nederlander wel wat bij Nouri voelt. Vriend en vijand of Feyenoordsupporter. Omdat het ‘onze’ Nouri is in Nederland.
  Daar moet deze ‘dame’ eens goed over nadenken.
  Misschien ligt het probleem wel bij haarzelf…

 46. Marc

  Dom haatdragend mens ,en nog dommer nederlanders die het wel begrijpen!
  elimineren zou ik zeggen!!

 47. M

  @Freek Dan is de werkelijke grap misschien wel dat ze meer op de blanke Nederlander lijkt dan de meesten willen zien. :-O

  Heb je overigens de column gelezen?

 48. Enzo Voort

  Wat hebben die haatdragende gastarbeiders ons door de jaren heen eigenlijk gebracht, anders dan hun eigen ‘cultuur’ in stand houden?

 49. KIP

  Zij is duidelijk het voorbeeld van de bubbel waarin we leven. Drie jaar geleden had ze dit nooit gezegd, maar de hysterie van het moment is voorbij en we beseffen dat we niks met hen (MH17-slachtoffers)delen. Nu is Nouri opeens ieders broer, neefje of zoon en over drie mnd. zegt iedereen : ” Wie is Nouri.” Ze geeft 2 voorbeelden van de hysterie weer, maar kan het niet benoemen. Daarom is ze de column niet waard.

 50. M

  Om 11.20 wordt hier gezegd dat ik geëlimineerd moet worden. Ik ben toch zo benieuwd hoeveel mensen hier verontwaardigd op reageren die zo verontwaardigd zijn over de AD-column.

 51. Herman

  @M Het was te verwachten.

 52. X

  @M: Ik heb niks tegen moslims, elk geloof met extreme aanhangers wel. Maar omdat we in Nederland al zoveel moslimhaters hebben lijkt me dit geen bijdrage leveren aan meer tolerantie.

 53. echtwaar

  Er lijkt toch iets goed mis in die Islam gedachtenwereld.
  De buitenwereld interesseert ze blijkbaar geen snars bahalve als het ‘eigen volk’ geraakt wordt. Bizar, en waarom zou ik me dan zorgen maken om de Islam wereld, vraag ik me zo langzemerhand af?

 54. E. Hartsma

  Als Nouri in het vliegtuig had gezeten had ze zich dan wel kunnen inleven?

 55. School

  @echtwaar

  Sinds wanneer wordt ‘islam’ met een hoofdletter geschreven?

 56. M

  @X Tolerantie is toch ook tolerant zijn voor meningen waar je het niet mee eens bent? Hoe tolerant is het als zij zich niet mag uiten?

 57. Jee

  @M Je mag ze best uit maar dat hoeft niet altijd. Soms kun je ook gewoon je mond houden en lekker buiten in de zon gaan zitten.

 58. Momo

  @M

  Heb jij Freek’s comment wel gelezen? Dat kan de grap niet zijn, want hij legt net uit dat de blanke Nederlander wel wat voelt bij Nouri.

 59. X

  M: Van mij mag het hoor. Vind het alleen koren op de molen van PVV-aanhangers. En dan bereik je het tegenovergestelde.

 60. Roger

  @M

  De vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen. Zij kan haar ongezouten mening geven en wij kunnen onze mening daarover weer geven.

 61. Walter

  Walgelijk zeg.

  Ik moet ook eerlijk toegeven: Mosul, Syrië en de oorlogen in Midden-Oosten interesseert me ook geen ene r**t. Kloof tussen Het Westen en Midden-Oosten denk ik…

 62. M

  @Jee Absoluut! En je mag ook het tegenovergestelde doen (wel je mening geven) – dat is zo fijn aan dit land!
  @Momo Net als zij, zoals ze schrijft in haar column.
  @X De PVV-aanhang heeft haar frame toch al: daar hoef je helemaal niets meer voor te zeggen of te verzwijgen.
  @Roger Absoluut! Wat vind je ervan dat ik om die van mij geëlimineerd moet worden? Valt dat onder vrijheid van meningsuiting?

 63. Blije Kip.

  Waarom worden er dit soort idi-ote berichten geplaatst ?

  Is het al niet erg genoeg dat wij met dat dom-me volk opgescheept zitten?

 64. KIP

  Jammer dat iedereen over de is lam en theedoek begint . Het is namelijk een standaard column .In de VIVA, VROUW,Libelle staan er duizenden verhalen van in :’Ik huil niet om papa,ben ik raar”, en een ander : “Ik vergeet dat ik ooit weduwe ben geweest,sinds ik een nieuwe relatie heb.Moet ik mij schuldig voelen.”
  Door Nouri te nemen als voorbeeld zet ze het op scherp , maar vervang Nouri door de kat van de buren en je hebt een uitgekauwd Libelle onderwerp .

 65. shrink

  @ echtwaar: waarom veralgemeen je de gedachten van deze mevrouw gelijk tot “Islam gedachtewereld”? Ik weet niet tot welke groep jij behoort, maar het is toch ontzettend raar om bijvoorbeeld de gedachten van een witte racistische zuurpruim van middelbare leeftijd ook op jou te projecteren, als jij ook een witte man of vrouw van middelbare leeftijd was?

 66. Venom

  Blije kip doet zijn naam nooit eer aan. Altijd chagrijnig dat kreng.

 67. Crusaders

  En iedereen doet weer precies waar het MC om gaat. Massaal kl¡kken en reageren, want er staat moslima in de titel.

 68. jevon

  WIE VAN DE BOVENSTAANDE REAGEERDERS HEEFT DE MOEITE GENOMEN OM HET HELE ARTIKEL OP AD.NL TE LEZEN.

 69. X

  Ik.

 70. west

  @Jevon Volgens mij niemand, want goed lezen kunnen de meeste niet !

 71. Momo

  @M

  Ik geloof dat jij een beetje dom bent. De blanke Nederlander voelde wat bij Nouri EN MH17. Dit mens voelde alleen emotie bij Nouri. Niet vergelijkbaar dus.

 72. Arie

  Het AD – ooit mijn favoriete krant – wordt steeds meer een moslimkrant.

  Jammer.
  Heb ook medelijden met al die telefoon enqueteurs, die mij maar blijnven vragen om abonnee te worden.

  Ik liever niet meer dus.

 73. Marly van der velden Lover

  @jevon

  Rot op met je hoofdletters, waus!

 74. Roger

  @M

  Op emotioneel niveau doet het mij niets. Mag toch?

 75. M

  @Momo Jij denkt dat ik een beetje dom ben. Mag hoor. :-)

 76. M

  Mag hoor, Roger. Op een ander niveau doet het je wel iets?

 77. Ted

  Als iemand in de kop al wordt gereduceerd tot AD-moslima, weet je al uit welke hoek de wind waait. Angela de Jong zal hier nooit in de kop worden aangekondigd als AD-ex-hervormde.

 78. Roger

  @M

  Tja, geen idee. Op wat voor niveau doet de MH17-ramp Hanina Ajarai wel iets?

 79. M

  @Roger Ik ga er niet over wat haar wel of niet iets doet en op welk niveau, maar jij toch wel over jouzelf?

 80. Mark

  Als Nouri de pijp uitgaat hang ik de vlag buiten.

 81. Roger

  @M

  Dus je weet niet of het haar iets doet op een ander niveau? Waarom vraag je je dat niet af?

 82. Foofur

  @Mark

  Goed zo. Dan weten we je te vinden.

 83. alladoun

  @Mark
  DePijp? Hij woont toch in West

 84. Momo

  @M

  Gelukkig maar. Je vindt het zelf dus ook wel?

 85. M

  @Momo Nee.

 86. Rene

  Waarom weer zo provoceren, altijd als er iets moois gebeurd in Nederland waar we weer eens met elkaar hand aan hand staan moet er weer iemand zijn die die dat alles met een veeg van tafel kan flikkeren. En toch jammer dat het altijd weer te maken het met een religie. Jammer jammer jammer.

 87. Keever

  @Rene

  Ben jij nu niet degene die er een religieding van maakt?

 88. Sven L.

  Bizarre gedachtes. Ook bizar dat het gepubliceerd werd.

 89. Rene

  @Keever

  Als dat zo zou zijn had ik er zelf wel een collum over geschreven. Ik geef geen reactie om er een ding van te maken. Het gaat me er puur om dat ze zegt dat het mischien komt omdat nouri net als haar moslim is, en mij gaat het erom dat dat niks uit zou moeten maken welke afkomst of religie je hebt. Want zou ze wel getreurd hebben als alle inzittende van de mh17 wel moslim waren? Dat is mijn hele punt.

 90. Vlaming

  @ Rene
  Er zaten ook (maleisische) moslims in vlucht MH17 hoor.

 91. Keever

  Ach, inderdaad. Dat deel was me even ontschoten. Sowieso een vreemd stuk, al moet ik zeggen dat ik het origineel niet gelezen heb.

 92. Ted

  @Rene Ze zegt dat als het puur het geloof zou zijn, hoe dat dan zou kunnen verklaren dat ze intens meeleefde met de ouders van Savannah en Romy? En waarom doen die talloze berichten over slachtoffers van aanslagen in moslimlanden haar dan niet zo veel?

  Dus ze geeft juist aan dat het waarschijnlijk niets te maken heeft met haar geloof of afkomst.

  Maar jij trekt het er hier weer bij. Om jouw oorspronkelijke vraag te herhalen: Waarom weer zo provoceren?

 93. ...

  @Vlaming
  @Rene
  Sterker nog: de hele bemanning was maleisisch (dus moslim)….

 94. Rene

  Mijn fout, dan heb ik dit stuk anders geïnterpreteerd dan ik zou willen. Mijn excuses. Jullie hebben een punt.

 95. A van

  Ik ga de vlag uit hangen als er een vliegtuig moslims de lucht uit geschoten wordt. maar wel rouwen om zo;n homo boy. zit wat los daar boven.

 96. Jee

  @M Heb je dan echt niets beters te doen dan de hele dag op deze site te zitten?

 97. Oh

  Jee, verveel je je?

 98. Arie

  Kever 10.23 GELUL. 4 weken daarvoor hadden de Engelsen nog keihard gevochten tegen die Serven. Steun beloofd, eikels waren deze namaak soldaten, alhoewel het waren mietjes. Heb je gvd 1 keer een kans om als soldaat een heldendood te sterven lopen zij feest te vieren terwijl er 8000 werden vermoord dat is de realiteit. En dat afschuiven en janken naderhand over steun en dat zik niet de goede kleur veters hadden om te vechten is zielig en misselijk makend. Vroeger kreeg je bij weigering om te vechten de doodstraf. Heel dat achterlijke Nederlandse laffe kut leger afschaffen.

 99. Huib

  Arie, ze hadden de Nederlanders luchtsteun beloofd. Maar toen puntje bij paaltje kwam hebben ze die neit gegeven. Doe eerst eens onderzoek voordat je komt blaten, mietje. En hoezo is dat gel*l als de Engelsen 4 weken ervoor nog gevochten hadden? Dit is echt een onderbouwing van likmevestje!

  Bewijs à la Arie:
  Hey Arie, vandaag zendt Jinek niet uit.
  GEL*L. Jinek wordt al 4 weken keihard uitgezonden.

 100. Domina

  @ Arie

  Een paar moslims meer of minder; who cares?

 101. Domina

  Ik ben maar een trol. (Muziek van Ben Cramer er zelf bij bedenken.)

 102. floyd P

  oleurrr op wijf, pas je aan hier in Nederland, koop normale kleren, als wij, en praat normaa; als EEN mens met een hart, die je niet schijnt te hebben

 103. Ab

  Niemand heeft het meer over die aidsonderzoekers die niet meer hun werk kunnen voortzetten. Een enorm verlies voor de wetenschap en de patiënten. Tragisch, het blijft bij wijzen en muggenziften.

 104. Gup

  Weer zo’n racistische lummel die geen normale zin kan typen.

 105. Domina

  @ Gup

  De pinguïn op bijgaande foto is de echte racist.

 106. Arie

  Nee lulhannes Huib het waren lafaards en als jij er verstand van hebt lees je het dossier en kun je lezen dat de Britten zonder luchtsteun ook in staat waren om de Serven tegen te houden. En dan krijg gvd geen luchtsteun dan hoor je nog te vechten en wat van die Slavische speknekken te pakken en bewaar je je laatse kogel voor jezelf dan ben je soldaat, het waren laffe mietjes die moeten leven met 8000 vermoorde mensen op hun geweten, als zij dat al hebben. Oh ja ze hadden ook geen onderzeeboten ja dan kunnen we niet vechten, rot op gek.

 107. Arie

  Inderdaad Domina dat was de gedachte van ‘onze jongens’. Hadden bij terugkomst de doodstraf moeten krijgen. Geldtbtevens voor het politiek tuig wat hierachter zat. 8000 vermoorde m3nsen ze zouden bij mij iedere nacht terugkomen. Je bent gvd soldaat dan vecht je tot de dood anders moet je bij de media gaan werken.

 108. H.

  Handige ‘zet’ Hanina – nu heb je veel bereikt! “Iedereen” moet alles kunnen zeggen! Maar… wat bereik je ermee??

 109. Maggoos

  Je spoort echt niet als je als Moslim-Nederlander helemaal niets voelt voor de MH17 aanslag. Soms moet je gewoon je mond leren te houden en niet telkens op te gooien dat zij alleen ‘eerlijk’ is. Het diepste in haar haart laat ze nu uiteindelijk zien; Haar haat tegen het Westen. En zo zijn er meer van deze geïntegreerde moslims.

 110. Hoe dan?

  @Maggoos Iemand die intens meeleeft met de ouders van Savannah en Romy zie jij als iemand die het Westen haat?

 111. Pawi

  Moslims zijn laf, durven niks alleen, maar als ze met soortgenoten zijn, lopen ze midden op straat, en kijken je minderwaardig aan.

  Die lui kunnen zich niet een normaal kleden, allemaal kringloop kopvodden.

 112. Pawi

  Ik heb een nieuw woord uitgevonden Kringloopkopvod.

 113. Momo

  @M

  Aha, dus je begrijpt het nog steeds niet. Misschien wel meer dan een beetje dom?

 114. HubertDePubert

  Ik heb de column even gelezen en vind hem wel interessant. Ze constateert gewoon iets bij haarzelf. Ik lees het niet als aantootgevend of beledigend.

  tactvol ? mwa…

  maar ja, de mediacourant posse kan weer los gaan ….

 115. Otto Groeneveld

  Nou Pawi 16.16, voorlopig kan ik maar 1 laffe groep opnoemen en dat is toch echt Dutchbat, het Nederlandse leger. Wat Arie schrijft is voor veel misschien hard maar het niet durven vechten en daardoor ruim 8000 mensen laten vermoorden is iets erger, om even een understatement te gebruiken.

 116. Hannibal

  Omdat ze aanhanger is van de Islam en als je geen moslim bent dan tel je niet, daar wringt de sandaal. Ik heb gesproken.

 117. Arnoud Tempelman

  Heeft niks met geloof of politieke overtuiging te maken, en alles met gebrek aan empathie. Is bekende persoonlijkheidstoornis die psychopaten oplevert. Dat zijn mensen die geweldadiger kunnen zijn. Is soms best handig, voor commando’s enzo. Niet voor columnisten.

 118. School

  @Hannibal

  Sinds wanneer is ‘islam’ met een hoofdletter?

 119. Domina

  @ Arie

  Het is een prima gedachte!

 120. gtstfites

  Ontsla haar gewoon.

 121. Domina

  Ik ben de nieuwe debiel van MC!

 122. anoniem

  Moslima’s met een beetje fatsoen, gaan natuurlijk niet voor het AD schrijven.. :-)

 123. Elsa

  Ook ik sta er niet echt bij stil. Vind het zielig, maar verder raakt het me niet echt. Maar net als A heb ik ook zo een gevoel van OMG…laat Nouri het maken…hopelijk komt hij er weer bovenop. Terwijl ik ook nog nooit van hem gehoord heb.
  Niemand kan voor jou bepalen hoe jij je voelt, maar er even stil bij blijven staan en het uiten is geen crime. You go girl, respect voor je eerlijkheid.

 124. anoniem

  @Elsa: Ik heb me er toendertijd een beetje in verdiept. En het met een passagiersvliegtuig ten ondergaan, kun je niemand toewensen.

  Als schrijfster in een een bekend dagblad, is het niet zo slim om geheel voorbij te gaan aan dit leed. En dit neem ik haar dit een beetje kwalijk.

  Daarnaast zijn ceremonies en onze nationale rouw, misschien een schrale troost voor dit persoonlijke leed. Omdat onze leiders ons niet altijd vertegenwoordigen.

 125. vden Bosch

  En nog erger is de reactie van het AD: Het AD distantieert zich van de bizarre MH17-column van AD-moslima Hanina Ajarai. Haar mening over de vliegramp is niet de mening van de krant. Dat zegt adjunct-hoofdredacteur Jan ‘t Hart tegen Omroep West. Ajarai krijgt in het AD van vandaag ruim baan om te roepen dat alle MH17-doden bij haar geen emoties oproepen, maar de hersenbeschadiging van Ajax-voetballer Nouri wel. “Het is mijn mening niet, zeker niet. Ook niet van de krant“, zo laat ‘t Hart weten in een reactie.

  Ik zeg opdoeken die krant!

 126. MC

  Het is maar een mening

 127. Jan

  Dit mag zij vinden en zeggen.
  Maar vervolgens moet ze er niet van op staan te kijken dat er reacties komen.

  Zij weet natuurlijk heel goed wat ze doet door juist MH17 aan te halen.
  Dit is pure provocatie en degenen die daadwerkelijk verdriet hebben van MH17 moeten zich niet gek laten maken, maar deze provocatie met een glimlach naast zich neerleggen. Want juist dat is wat wij moeten uitdragen, namelijk het vermogen om te incasseren. Daar kunnen lieden zoals deze columniste nog veel van leren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.