Angela de Jong valt Hanina Ajarai aan in eigen krant

Het wordt dit jaar gezellig op de kerstborrel van het AD. Nadat columniste Angela de Jong eerder al AD-collega Paul de Leeuw aanviel in eigen krant, is nu Hanina Ajarai aan de beurt. Dat is te lezen in de kiosk. Ajarai stond al bekend als een slechte columniste, maar kreeg de media pas écht over zich heen toen ze deze week een belachelijke column schreef over haar gevoel bij de vluchtramp MH17. Of beter gezegd: haar gebrek aan gevoel. Ze treurde niet om de 298 doden.

De Jong twijfelde of ze er überhaupt woorden aan vuil wilde maken. “Beste Hanina, ik zal je eerlijk zeggen, ik vond het een duivels dilemma. Val ik je op deze plek aan vanwege je slechte optreden donderdagavond bij Summer Night (…) of is het inderdaad beter er gewoon geen aandacht aan te besteden, zoals RTL-correspondent Olaf Koens haast smeekte aan diezelfde tafel bij Beau van Erven Dorens?

Ze besloot er tóch een column te wagen en Ajarai in haar hoedanigheid als tv-recensente drie kijktips te geven:

  1. De aankomst van de slachtoffers van MH17 op YouTube. “En laat het op je inwerken: de eindeloze rij doodskisten, Willem-Alexander die de hand van Máxima grijpt, de stoet lijkwagens, de applaudisserende menigte langs de snelweg en op viaducten.”
  2. De documentaire Rouwen en leven na de MH17 van afgelopen zondag. Daarin vertellen nabestaanden hun hartverscheurende verhaal over de horrordag 17 juli 2014.
  3. De RTL Summer Night waar ze zelf in zat. “En let op de blik in de ogen van Olaf Koens. Zet het beeld stil en kijk, hoe ongemakkelijk dat ook voelt. Die blik zegt alles.”

Beste Hanina, kun je nu nog steeds zeggen dat MH17 je niet raakt?

Lees ook:
AD-moslima treurt wel om Nouri, niet om MH17 (donderdag)
AD distantieert zich van bizarre MH17-column (donderdag)
AD-moslima zegt sorry voor belachelijke MH17-column (donderdag)
Beau, Peter en Olaf maken gehakt van AD-moslima (vrijdag)
Sywert van Lienden: ‘Hanina Ajarai heeft laag EQ’ (vrijdag)

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via de AD-site.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen