Hélène Hendriks: ‘Joost Klein moet Songfestival boycotten? Onzin!’

Hélène Hendriks vindt het belachelijk dat Joost Klein door sommige BN’er-types als Najib Amhali en Nasrdin Dchar wordt opgeroepen om niet naar het Eurovisie Songfestival te gaan. “Onzin!”

Joost Klein en Hélène Hendriks © Ruud Janssen, SBS

Najib Amhali en Nasrdin Dchar hebben samen met onder anderen Ramsey Nasr en Tofik Dibi een brief geschreven waarin ze Joost Klein oproepen om last minute af te zien van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. Zij vinden dat hij niet mee moet doen aan een liedjesfestijn waar ook Israël aan meedoet. Dit vanwege hun oorlog met Hamas.

‘Schei uit!’

SBS 6-ster Hélène Hendriks vindt dit echt nergens over gaan. “Ik vind het echt complete onzin. Kijk, natuurlijk snap ik de situatie en het protesteren snap ik allemaal, alleen om nou tegen Joost Klein te zeggen: ‘Wij willen eigenlijk dat jij zegt dat je niet naar het Songfestival gaat’… Kom op, schei uit!”, zegt ze in Vandaag Inside.

Laten we met z’n allen vooral achter Joost gaan staan, aldus de presentatrice. “Hij moet gewoon die cup meenemen! Anders kom je dadelijk ook met de Olympische sporters, van: ‘Ja, jij mag dadelijk niet naar de Olympische Spelen!’”

Overleden vader

Bart Ettekoven, de showkenner van Shownieuws, vindt de briefschrijvers onbehoorlijk. “Ze halen zijn overleden vader aan in die brief. Opvallend genoeg: als als we dan de briefschrijvers vandaag proberen te contacten, dan geven ze geen van allen thuis. Dan verwijzen ze allemaal naar de brief, maar niemand wil wat toelichten. Dat vind ik jammer.”

Actrice Nienke ’s Gravemade schrijft op X: “De schoudervullingen van Joost Klein mogen dan enorm zijn, ze hoeven niet de verantwoordelijkheid te dragen voor de wandaden van Israël. Het is bovendien het verleggen van aandacht, want als Klein geen gehoor geeft aan het verzoek niet mee te doen, is híj de kwade genius.”

Jong broekie

Johan Derksen vindt dat er te veel druk op Joost gelegd wordt. “Onze voetballers hebben we ooit proberen te bewegen tot principiële uitspraken en daden, maar dat kun je vergeten. Dat kun je van zo’n jong broekie uit Friesland toch niet verlangen dat hij niet gaat? Ik heb het idee dat die cabaretiers dat meer doen om zichzelf te profileren dan om de zaak.”

Mr. Songfestival Cornald Maas op X: “Hoe groot het leed in Gaza ook is: deze oproep is gemakzuchtig. Je maakt niet een kunstenaar als Joost Klein tot mikpunt in een politiek steekspel. En je misbruikt al helemaal niet de levensles van zijn overleden vader – die apolitiek is en niet letterlijk over grenzen gaat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen