Johan Derksen: ‘Net of John de Mol die gedragscursus gaat doen!’

Johan Derksen vindt het lachwekkend dat Talpa hem maant om een nieuwe verplichte gedragscursus te volgen. “Ik kan me niet voorstellen dat John de Mol het invult”, zegt hij.

John de Mol en Johan Derksen © SBS

Sinds alle schandalen in de omroepwereld, moet iedereen in Hilversum allerlei cursussen en trajecten volgen zodat ze leren hoe ze zich normaal moeten gedragen. Talpa, het bedrijf waar Peter Gillis werkt, probeert zichzelf wit te wassen door ook een verplichte cursus voor te schotelen aan al zijn werknemers. Het is een of ander online dingetje.

Johan weigert

Talpa laat weten dat ‘alle collega’s, ongeacht contractvorm en functie, de e-learning volgen’. Als de werknemers dat niet doen, dan krijgen ze straf. “Het is belangrijk voor ons dat iedereen binnen ons netwerk deze training doorloopt, en we zetten ons actief in om dit te bevorderen.”

Johan Derksen, een van de belangrijkste gezichten van Talpa, heeft er echter geen zin in. “Ik heb in de eerste plaats geen cursus ontvangen. Ik heb voor mezelf uitgemaakt: ik ben 75 jaar, ik zit 55 jaar in dit mediavak, ik ben als jongste bediende begonnen en heb als hoofdredacteur te maken gehad met een ongewenste-intimiteiten-commissie.”

‘Val me niet lastig’

De tv-ster vervolgt: “Ik heb in de Ondernemingsraad gezeten, ik ben gestopt als creatief directeur en ben nu Talpa-ster… Ik wil niet lastiggevallen worden door jongelui die dit bedenken of dit eisen met lullige examentjes. Als de directie nou slim is, dan vergeten ze mij dat ding door te sturen, want als dit een prestigezaak wordt, daar heeft niemand wat aan.”

Wat een onzin allemaal, foetert Johan. “Het is natuurlijk niet zo dat ik aan die gekkigheid mee wil doen”, zegt hij in Vandaag Inside, waarna het publiek hem een luid applaus geeft. “Als ik 55 jaar ongeschonden in de mediawereld rondloop, dan hoef ik op mijn 75ste niet meer een examen te doen hoor.”

Uitzonderingspositie

Net of de grote baas die cursus doet, aldus Johan. “Bij Talpa werken heel veel mensen en die moeten dat allemaal doen, en ik wil geen uitzonderingspositie, maar laat ze mij nou gewoon vergeten te mailen, dan zijn we eruit. Het salaris wel, maar het examen niet. Ik kan me niet voorstellen dat John de Mol het invult. Dat denk ik niet, nee.”

“Als je het niet doet, dan zouden ze me twee maanden op non-actief kunnen stellen zonder salaris. Mijn vrouw zegt: ‘Dan zijn we lekker gezellig de zomer door.’”

X

Een bericht op X:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat John de Mol zelf de gedragscursus van Talpa gaat doen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen