Rutger Castricum muisstil na kritiek: ‘Praat nog 9 procent van de tijd’

Rutger Castricum houdt zich behoorlijk gedeisd na de felle kritiek op zijn overheersende rol in de talkshow van Hélène Hendriks. “Hij praat nu nog maar 9 procent van de tijd.”

Rutger Castricum © SBS

De televisiekijker is Rutger Castricum ontzettend zat. Het is een behoorlijke misstap geweest om hem te bombarderen tot vaste sidekick in de talkshow van Hélène Hendriks; veel mensen denken dat ze er beter aan had gedaan om Jack van Gelder uit te kiezen. Hoe dan ook: Rutger luistert wel naar de kritiek dat hij te nadrukkelijk aanwezig zou zijn.

9 procent Rutger

Rutger was gisterenavond opeens een stuk minder aan het woord in De Oranjezondag, blijkt uit statistieken van VI-expert Victor Vlam op X. “Er zijn nu veel klachten dat het Hélène niet is gelukt Prem in de hand te houden bij De Oranjezondag. Hoe dominant was hij? En was Rutger wederom te aanwezig? Dit is de spreektijdverdeling.”

Prem was met 29 procent van de tijd het meest aan het woord, gevolgd door Hélène (24 procent), Pieter Cobelens (13 procent), Ben van der Burg (13 procent) en als laatste… Rutger Castricum met 9 procent. Hij heeft zich echt helemaal teruggetrokken.

Koerscorrectie

Prem heeft ‘extreem veel’ spreektijd opgeëist, concludeert Victor. “Hij sprak net zoveel als Johan Derksen doorgaans spreekt bij Vandaag Inside, maar met als belangrijk verschil dat Prem niet de ster is van De Oranjezondag. Dit laat zien dat het Hélène totaal niet is gelukt om Prem in de hand te houden.”

Hij vervolgt: “Rutger heeft na de kritiek op zijn te grote aanwezigheid, een koerscorrectie doorgevoerd. Vorige week sprak hij 14 procent van de tijd, nu 9 procent. Hij heeft het minst gesproken van alle studiogasten. Het komt neer op iets meer dan 4 minuten. Dat is echt ongekend weinig.”

Verder met Jack

Victor vindt dat Rutger terug moet naar 0 procent. Hij moet ingewisseld worden, zegt hij in de podcast De Communicado’s. “Ik moet je eerlijk zeggen: ik denk dat ik Jack van Gelder toch wel terug zou vragen als in ieder geval één van de vaste sidekicks. En hoe je dan Rutger in de relatie houdt, dat moet je nog maar even bekijken.”

Co-host Lars Duursma denkt dat de kijker Rutger ook weg wil hebben. “Ik zag echt iets van 100 reacties op het programma. En volgens mij waren 98 daarvan negatief over Rutger.”

Heel stil

Voor nu is Rutger in elk geval stil geworden. Heel stil, valt ook kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp op. Zij stelt dat Rutger ‘geschrokken’ is.

En Angela de Jong? Die merkt op dat Rutger ‘van de weeromstuit zijn mond hield’.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Rutger Castricum niet beter gewoon wat uitzendingen overslaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen