Rutger Castricum krijgt knietje van Meiland-biograaf: ‘Domme knul’

Rutger Castricum wordt echt keihard aangevallen door oud-collega Jan Dijkgraaf. De biograaf van de Meilandjes noemt de presentator een ‘domme jongen’. “Hij zit alleen maar te hinniken.”

Rutger Castricum en Jan Dijkgraaf © SBS

De massale kritiek op de talkshowverschijningen van Rutger Castricum – hij is volgens critici veel te nadrukkelijk aanwezig in de show van Hélène Hendriks – is opvallend. Hij is ook snoeihard aangevallen door René van der Gijp, maar dat zal vanavond wel worden weggelachen in Vandaag Inside. Daar zit Rutger vanavond namelijk ook weer aan tafel.

Hinnikende Rutger

Alsof Rutger nog niet genoeg gebasht is, krijgt hij nu ook Meiland-biograaf Jan Dijkgraaf over zich heen. “Ik vond Rutger fantastisch toen hij die filmpjes maakte voor GeenStijl en Powned. Uniek in zijn genre. Rutger is daarna wel heel erg in zichzelf gaan geloven, een beetje te veel denk ik”, zegt hij in de Nieuwe Revu.

Rutger heeft nog wel wat leuke docuseries gemaakt, vindt Jan, maar: “Hij straalt in alles uit dat hij best wel een domme jongen is. Een toevoeging aan de talkshowtafels vind ik hem niet. Je kunt ook gewoon een bandje kopen met een lachzak, dan hoef je Rutger niet in te huren. Hij zit vaak alleen maar te hinniken, vooral om zijn eigen grappen.”

Geen fan

Nee, Jan ziet Rutger niet graag op televisie. “Ik ben geen fan van hem. Ik heb zeven weken bij Powned op de redactie gezeten, ik zie wel waar hij goed in is. Maar ik vind hem volledig ongeschikt als vaste tafelgast of sidekick in talkshows. Een lege huls die heel overdreven zit te lachen.”

En eentje die naar de goedkeuring van Johan Derksen hengelt, meent Jan. “Bij Vandaag Inside zie je hem telkens naar de zijkant kijken of zijn antwoorden wel in de smaak vallen bij meneer Derksen. Als je daarop gaat letten, is het een gênante vertoning.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen