Was Hélène Hendriks een hype? ‘Het is gewoon niet zo leuk meer’

Hélène Hendriks was tot voor kort de gevierde nieuwe talkshowhost, maar na zes afleveringen van De Oranjezondag is die hosannasfeer wel gaan liggen. “Haar gunfactor gaat weg.”

Hélène Hendriks © SBS

Het is echt heel erg matig wat Hélène Hendriks nu al anderhalve maand neerzet met haar talkshow De Oranjezondag. Het programma boeit echt totaal niet, sidekick Rutger Castricum is verkeerd en de gasten stellen teleur. Alles wat de show van Hélène bij de zomer- en wintereditie zoveel complimenten opleverde, is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Gunfactor

Hélène’s vaste trucje – grapjes maken over kritiek – werkt ook niet meer. Ze krijgt nu wederom de volle laag van Angela de Jong en Tina Nijkamp, de belangrijkste vrouwelijke opiniemakers op televisiegebied. ‘Zelfs de gunfactor van Hélène Hendriks houdt een keer op’, luidt vandaag de kop van Angela’s column.

Het stoort Angela mateloos dat Hélène gisterenavond Prem Radhakishun aan haar tafel had zitten. “Halverwege de uitzending wist ik pas echt weer waarom ik hem zo vermoeiend (lees: vreselijk vervelend) vind. Hij zat te razen en tieren zoals hij dat ook altijd bij Matthijs van Nieuwkerk deed.”

Sabotage

Hélène kwam er niet of nauwelijks tussen, aldus Angela. “Soms vraag ik me weleens af of Hélène een mol achter de schermen heeft van De Oranjezondag. Het lijkt er bijna op dat iemand daar de boel saboteert. Alsof het programma niet mág slagen. En dat is zo zonde.”

SBS heeft eigenlijk goud in handen met die vrouw, vindt ze. “Maar zelfs haar gunfactor houdt een keer op als je haar tegenover onhandelbare clowns blijft zetten.”

Me, myself and I

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp wordt er moe van. “Zo gemakkelijk en vanzelf De Oranjezomer en Oranjewinter gingen, zo moeizaam blijft Oranjezondag. Hélène die zichzelf excuseert, een ten opzichte van vorige week geschrokken Rutger, een total betweterige en ‘me, myself and I’ Prem, en een naar adem happende Ben. Alleen Pieter is zichzelf.”

Ze doelt hier op Ben van de Burg en Pieter Cobelens. “Wat is hier gebeurd? En dan ook nog in dat planterige decor. Please, terug naar toen. Het kan gewoon.”

Minder kijkers

Hoe zit het met Hélène’s kijkcijfers? “Ze profiteerde niet van het wegvallen van een concurrerende talkshow op hetzelfde tijdstip (Renze op zondag) en bleef redelijk stabiel. Wel helaas zelfs een laagterecord voor De Oranjezondag en opnieuw onder de miljoen: 928 duizend kijkers.”

“Het laagterecord is niet geheel onverwacht. De tafel met gasten heeft de kijkcijfers niet omhoog getild. Vooral Prem was wel heel veel aan het woord… Echt zonde dat Hélène de Oranjezomer en -winter-vibe nog niet te pakken heeft. En echt: dat decor en die rare tafel helpen ook ECHT niet.”

Enorme val

Er dreigt nu een enorme val voor Hélène. Tot nu toe stond ze namelijk steeds na kijkcijferhit Miljoenenjacht (gisteren 1,4 miljoen kijkers), maar dat is vanaf komend weekend voorbij.

Tina: “Volgende week moet Hélène Hendriks het zonder deze pracht-instroom doen. Dan staat op die plek Code van Coppens. Zeer vreemd dat dat is bijbesteld. Het scoort niet meer dan 1/3 van Miljoenenjacht!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Hélène Hendriks beter weer terug naar het voetbal kan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen