Hélène Hendriks ruïneert podcast Yvonne Coldeweijer: ‘Valt dood’

Hélène Hendriks zorgt voor een lelijke ritmeonderbreking in de nieuwste aflevering van de podcast van Yvonne Coldeweijer. “Zie je, het valt gelijk dood als je het over haar hebt.”

Rutger Castricum, Hélène Hendriks © Wessel de Groot, Podimo

Het is een behoorlijke misrekening van Hélène Hendriks: ze denkt dat de kritiek negeren de beste manier is om om te gaan met de opbouwende commentaren van tv-kenners als Angela de Jong en Tina Nijkamp. Haar talkshow De Oranjezondag is zó ondraaglijk saai dat haar reputatie gewoon op het spel staat: loopt dit goed af voor Hélène?

‘Hélène is priem’

Al die tegenwind is in elk geval compleet nieuw voor Hélène. Ze is ook al onder vuur genomen door Yvonne Coldeweijer, die aangeeft nooit te hebben begrepen waarom de presentatrice überhaupt zo bejubeld werd. Daar wordt ze ook naar gevraagd door haar co-host Mark Koster in de nieuwste aflevering van haar podcast De Juice Show.

Yvonne daarop: “O ja. Ja… Ik vind daar helemaal niks van en dat heb ik ook al veel eerder een keer gezegd toen zij die Televizier-Ring won. Ik begrijp dat helemaal niet. Ik vind Hélène priem. Niet leuk. Priem. Vanilla zeg maar gewoon. Ja.”

‘Iets kritischer’

Mark vindt dat Hélène verzaakt. “Nou. Het mag wel iets kritischer toch?”

Yvonne reageert daarop: “Ja, oké. Nou, die recentelijke ontwikkelingen heb ik niet gevolgd, want ik kijk dat hele program niet, maar ik hoorde dat het dus supersaai slash licht aan het worden is ofzo. Maar weet je wat zij heel goed kan? Sport. Maar dat schijnt naar de achtergrond te verdwijnen.”

‘Snel door!’

Het bespreken van het onderwerp Hélène Hendriks zorgt voor een behoorlijke ritmeonderbreking in de podcast van Yvonne. Ze roept dan ook uit: “Maar waarom hebben we het hierover? Ja, zie je, het hele onderwerp slaat ook gewoon dood als je het over haar hebt.”

Mark: “Snel door.”

Yvonne: “Ja.”

Tina kritisch

Hoe dan ook: Hélène mag het vanavond, na drie mislukte uitzendingen op rij, wéér proberen met De Oranjezondag. Oud-SBS-baas Tina Nijkamp heeft de promo’s voorbij zien komen en vindt het nu al slecht: “Wat best vreemd is, is dat in de promo net wordt gedaan alsof Rutger Castricum het ook presenteert.”

“Er wordt letterlijk gezegd: ‘De Oranjezondag met Hélène Hendriks en Rutger Castricum’. Raar. Het is geen duopresentatie. Hélène is het hoofd van deze show. Dat willen de kijkers ook.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen