Hélène Hendriks begrijpt kritiek op Rutger: ‘Had anders gekund’

Hélène Hendriks begrijpt de kritiek die is losgebarsten op haar vaste sidekick Rutger Castricum. “Hij voelde na de uitzending zelf ook aan dat het ook net even wat anders had gekund.”

Rutger Castricum en Hélène Hendriks © Wessel de Groot

Niet doseren is een levensgroot risico in de mediawereld: we hebben Rutger Castricum nu zó vaak voorgeschoteld gekregen dat de kijker het even hélemaal zat is. He-le-maal zat. Hij is door de Hélène Hendriks-talkshow De Oranjezondag gebombardeerd tot vaste sidekick en is in die rol véél te nadrukkelijk aanwezig. Echt overheersend.

Rutger reageert

Het stoort veel mensen ook dat Rutger afgelopen weekend zo ontzettend tekeerging tegen tafelgast Mona Keijzer, omdat haar partij fors wil bezuinigen op de publieke omroep. En dan kom je natuurlijk aan Jan Slagter junior. Rutger vindt dat verschrikkelijk en ging helemaal los op Mona. De SBS 6-kijkers zijn er klaar mee en zelfs de sterren van VI.

Met name René van der Gijp is kritisch en dat is ook Rutger niet ontgaan. Hij reageert bij De Telegraaf: “Ik vind de adviezen van René helemaal niet zo verkeerd hoor. Het is het programma van Hélène en dat moet zeker ook zo blijven. Zij draagt het, mij wordt gevraagd wat scherpte en wat lachen mee te brengen.”

Discussie op inhoud

Wel staat Rutger er nog steeds achter dat hij Mona zo hard heeft aangepakt. Dat noemt hij een ‘discussie op de inhoud’. En al die kritiek op social media? Die zegt Rutger niet te lezen. “En het is ook nooit goed natuurlijk. Dan ben ik weer te druk, dan weer te aanwezig. Of te veel op de achtergrond. Dan lach ik weer te veel.”

Gaat hij in de zomer nou ook elke dag naast Hélène zitten in de talkshow De Oranjezomer? “Ik wil wel graag op vakantie eigenlijk. Ik zal er wel zijn, maar hoe vaak en wanneer is nog niet duidelijk.”

Wat zegt Hélène?

Wat vindt Hélène Hendriks er nou van? Zij wordt compleet overschaduwd door haar sidekick en lijkt de kritiek wel te snappen. “Hij voelde na de uitzending zelf ook aan dat het ook net even wat anders had gekund.”

“Het is altijd goed om kritiek aan te nemen en daar iets mee te doen als het nodig is of ons verder helpt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen