Dennis Schouten: ‘Gordon gebruikt suïcidepoging voor aandacht’

Dennis Schouten, de presentator van RoddelPraat die vroegtijdig wil stoppen met leven, denkt dat Gordon alleen maar voor de aandacht roept dat hij niet meer verder wilde leven. “Ik ken hem.”

Gordon en Dennis Schouten © NPO, YouTube

Gordon zegt dat hij na zijn afgebroken verloving wilde stoppen met leven en daartoe ook pogingen heeft ondernomen. Een schreeuw om aandacht, zegt Dennis Schouten, die naar eigen zeggen wél echt een einde aan zijn leven wil maken. “Als je echt van jezelf af wilt, kun je dat in één keer doen slagen”, zegt hij in gesprek met de Weekend.

Niet goed wijs

Zijn die pogingen van Gordon dan gelogen? Is dat onzin? “Ik ken Gordon, dus daar kan ik me over uitspreken. Die man is gewoon niet goed wijs. Die bedenkt en roept alles om maar aandacht te krijgen.”

Het is gewoon een aansteller, aldus de presentator. “Als een reactie hem tegenvalt, waaronder de reacties op die zelfmoordpogingen, vliegt hij weer terug naar Dubai en later bedenkt hij weer iets om voor terug naar Nederland te komen. Zoals een album. Valt dat wederom tegen, dan gaat hij weer weg.”

Slechte naam

Dennis wil het taboe op het verbreken van je leven verminderen. “Suïcide heeft een enorm slechte naam, want het is vreselijk en het ergste wat iemand kan doen en overkomen.”

Hij vervolgt: “Maar als mensen dat gaan gebruiken voor een schreeuw om aandacht, in plaats van om een goed gesprek op gang te krijgen of een einde aan zichzelf te maken, maakt dat de naam nóg slechter. En daar stoor ik me aan. In het geval van Gordon is dat heel erg aan de orde.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon zegde zijn hele theatertournee af. Zou hij wel de kleine zaal van Almere kunnen vullen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen