Vreest Özcan Akyol voor zijn baantje bij NPO? ‘Wraak van Wilders’

Als het Geert Wilders daadwerkelijk lukt om te gaan regeren met BBB, NSC en VVD, dan ziet het er héél slecht uit voor de publieke omroep. Vreest Özcan Akyol al voor zijn baantje?

Özcan Akyol © RTL

Het ziet er heel somber uit voor de NPO. De kans is groter dan ooit dat er heel weinig overblijft van de publieke omroep, want de vier formerende partijen willen allemaal gaan saneren. Geert Wilders is het fanatiekst: die wil gewoon het hele bestel opheffen. En dat zou ook enorme gevolgen hebben voor veel presentatoren, waaronder Özcan Akyol.

Eus bezorgd?

Özcan presenteert allerlei programmaatjes voor de publieke omroep, waaronder De Geknipte Gast en Sterren op het Doek, maar wat blijft daar van over als de PVV langs is geweest? Leven er zorgen bij hem? “Mwah. Het staat wel symbool voor iets maatschappelijks”, aldus de schrijver, die nu al weken niet in Vandaag Inside te zien is, in VARAgids.

Ze zullen wel spijt krijgen, denkt Eus. “Die sanering is het uitvloeisel van een wraakoefening: conservatieve partijen willen nu hun gram halen op progressieve clubs. Laatstgenoemden hadden jarenlang, min of meer, een overwicht in Nederland. Wraak is nooit een goed fundament voor beleid. Veel mensen weten niet wat ze straks moeten missen.”

Conservatief

Het is geen verrassing dat Özcan tegen het saneren van de NPO is. Hij vindt de populariteit van Wilders sowieso zorgelijk. “Zij wilden heel lang de gulden terug, de koran in alle huishoudens verbieden, subsidies op kunst verbannen en ook nog 140 kilometer per uur op elke snelweg rijden.”

‘Erg rechts’, aldus Eus. “Doodeng, trouwens, deze voornemens. Wonderlijk dat een serie als De Joodse Raad zo populair was en dat er tegelijkertijd partijen zijn die met de PVV onderhandelen over een coalitie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Özcan Akyol alweer weken niet in Vandaag Inside. Is het hommeles?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen