Jeroen Pauw gaf ook interviewles aan Hélène Hendriks

Jeroen Pauw schnabbelt flink bij als interviewprofessor. Niet alleen heeft hij Eva Jinek grootgemaaktJohnny de Mol getraind en Rutger Castricum opgevoed, ook Hélène Hendriks is dit jaar naar hem toe gestuurd. Dat vertelt ze in gesprek met het AD. Hendriks debuteerde eerder dit jaar als talkshowhost in Café Hendriks & Genee. “Ik had bijvoorbeeld niet veel ervaring met politici. Zij zijn toch anders getraind dan de meeste mensen. Daar moet je goed mee overweg kunnen“, legt ze uit.

Op de vraag met wie ze daarover gepraat heeft, antwoordt ze: “Met Jeroen Pauw, die een bedrijfje heeft dat daarin gespecialiseerd is. Dan keken we interviews terug en namen we ze door. Op die manier probeer ik dan technieken bij te leren.”

Met Wilfred Genee heeft Hendriks ook een sterinterviewer naast zich zitten. Leren doe je in de praktijk, zegt hij. “We hebben allebei geen journalistieke opleiding, maar mijn voordeel is dat ik tijdens mijn studie lang bij een lokale omroep heb gewerkt en al elf jaar BNR radio doe.

Hendriks voelt zich in het tweede seizoen, dat zondag van start ging, een stuk zekerder. Wat doet ze anders? “Nog meer de actualiteit volgen en sparren over interviewtechnieken.

Al met al weet Pauw zijn bescheiden NPO-salaris dus flink aan te vullen met zijn masterclasses. “Ik voer wel gesprekjes met mensen uit de tv-wereld en begeleid hen ook wel, maar het werkt het beste als ik geen namen noem. Eva, niet ik, heeft er ooit voor gekozen in de openbaarheid te brengen dat ik haar ‘mentor’ was. Een term die ik ook niet gekozen heb“, zei hij er eerder over.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen