Ruud de Wild voor controle naar het ziekenhuis: waarom zwijgt hij?

Ruud de Wild heeft een aantal ingewikkelde jaren achter de rug: in zijn reallifesoap met Olcay Gulsen konden we zien hoe hij omgaat met de nasleep van darmkanker. Waarom zwijgt hij nu?

Ruud de Wild © NPO

We hebben in de reallifesoap van Ruud de Wild en Olcay Gulsen uitgebreid kunnen zien hoe hij omgaat met de nasleep van darmkanker. Nog altijd moet hij periodiek controles laten uitvoeren en dat brengt veel stress met zich mee. Over zijn laatste controle heeft het grote publiek echter niets meer gehoord. En dat heeft volgens de radio-dj een reden.

Ruud zwijgt

Ruud wil niet meer beschuldigd worden van het gebruiken van zijn darmkanker voor media-aandacht. “Achteraf gesproken had ik misschien niet alles moeten delen. Dat zou ik nu wellicht anders doen. Die docu vond ik heel fijn om te maken, maar het moet geen commerciële kanker worden. Er waren mensen die dat gedurende de soap zeiden.”

Vreselijk, vindt hij dat. “Dat vond ik echt naar. Ik heb dat voor mijn gevoel nooit gedaan, maar online werd er destijds geschreven over die man met die nepkanker. Dat raakt je. Daarom heb ik besloten om niets meer op social media te delen als ik naar het ziekenhuis moet voor controles.”

Nog elk jaar

Hoe vaak moet Ruud op controle komen? “Ik heb nog steeds elk jaar controles en dat vind ik spannend genoeg. In de tussentijd probeer ik het leven te pakken. Want het is verrot kort.”

Tot slot laat hij ook nog weten mee te leven met Martijn Krabbé, die nu ook getroffen is door kanker. “Ik vind dit verschrikkelijk voor Martijn en zijn gezin. Ik wens hem het allerbeste.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Ruud de Wild interessant genoeg voor een reallifesoap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen