Heeft Francis van Broekhuizen last van Samantha Steenwijk-effect?

Francis van Broekhuizen was een tijdje om de háverklap op televisie, maar zien we nu bijna nooit meer. Heeft ze last van het Samantha Steenwijk-effect? Willen ze haar nu ook niet meer?

Samantha Steenwijk en Francis van Broekhuizen © RTL, NPO

Hardlopers zijn doodlopers: als je als BN’er niet weet te doseren, dan kan het echt héél snel afgelopen zijn. Samantha Steenwijk zagen we een tijdje elke dag op televisie, maar er ontstond op een gegeven moment zó’n Samantha Steenwijk-moeheid dat geen enkele tv-maker haar meer durfde uit te nodigen. Speelt nu hetzelfde met Francis van Broekhuizen?

Francis-overkill?

Francis is ook nooit meer op televisie. “Ik heb afgelopen december nog wel een mooi programma gemaakt voor KRO-NCRV, Francis Naar Lourdes. Maar verder was het inderdaad wat rustiger, ik doe namelijk niet veel talkshows meer.”

Ja, ‘doet’ Francis dat niet meer, of wordt ze er gewoon niet meer voor gevraagd? Het showblad Weekend lijkt het laatste te denken. Die legt haar voor: “Samantha Steenwijk zag je eerst ook overal, maar sinds er in de media werd gesproken van een overkill zien we haar eigenlijk niet meer op tv. Hoe zit dat bij jou?”

Hele dag gevraagd

Dat is bij Francis heel anders, zegt ze zelf. Ze beweert nog aan de lopende band voor van alles te worden gevraagd. “Ik word heel de dag door voor van alles gevraagd. Maar ik heb de keuze gemaakt niet meer bij elke talkshow zomaar aan te schuiven, ook al vond ik het heel leuk. Ik werd een beetje moe van mezelf.”

Ah, Francis had het zelf dus ook. “Ja. Alsof ik overal verstand van heb – wat natuurlijk niet zo is. Ik zag mezelf zo vaak terug dat ik dacht: ik moet het toch wat meer bij mijn vak houden. Dus ik probeer nu veel gerichter te kiezen, dat een programma waar ik zit iets met min vak te maken heeft. Bovendien ben ik vaak aan het optreden.”

Quizzen

Fijn. We krijgen Francis dus iets meer gedoseerd te zien op televisie. “Het enige is, ik houd heel erg van quizzen, dus ik ga wel weer meedoen aan een nieuwe RTL 4-quiz. Maar Expeditie Robinson, waar ze me ook voor hebben gevraagd, dat ga ik nooit doen.”

De hoofdreden? “Ik wil niet in bikini op tv.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen