Ruud de Wilds imago ligt aan gort: ‘Wie wil een depri dj horen?!’

De kijkers van de Ruud & Olcay-soap hebben de ooit zo gevreesde radiomaker Ruud de Wild leren kennen als een fragiele, emotionele man. Maar past dat imago hem wel? “Het ligt aan gort!”

Olcay Gulsen en Ruud de Wild © NPO

Na die enorm flauwe Ruud & Olcay-soap is de 54-jarige radio-dj Ruud de Wild keihard gedumpt door Olcay Gulsen. Volgens kwade tongen vindt ze hem een beetje zijig geworden. Het zou mediacriticus Victor Vlam niets verbazen: hij vindt dat Ruud zich echt veel te fragiel en kwetsbaar heeft opgesteld in die soapserie.

Mallemoer

Victor vindt dat het imago van Ruud wel een oppepper kan gebruiken. “In onze tijd was Ruud de Wild een hele stoere radio-dj, maar dat is hij tegenwoordig niet meer. Door die reallifesoap die hij heeft gedaan met Olcay, die heel slecht bekeken is, is zijn hele imago volledig aan gort. Het is echt een drama”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Die breuk met Olcay verraadt veel, aldus Victor. “De speculatie is toch een beetje op internet dat zij hem gedumpt heeft, omdat hij een hoopje misère is. En om heel eerlijk te zijn: dat is wat het product is van deze reallifesoap. Zijn hele imago is naar de mallemoer, want in de soap zat één scène die cruciaal is gebleken.”

Paniekaanval

Welke scène? “De scène waarin hij achter het stuur van de auto een soort van paniekaanval had. En ja, dat was al gênant, maar dat werd ook nog eens heel uitgebreid nagedaan door Wilfred Genee in Vandaag Inside, waardoor die hele scène gewoon alles domineerde. Dat werd gewoon zo beeldbepalend.”

Hij vervolgt: “En het probleem is gewoon dat als je aan Ruud de Wild en zijn imago denkt, wat zie je dan voor je? Dan zie je een man in tranen die depressief is, die aan het klagen is over dingen. En dat is toch niet wat je wil.”

Problematisch

Het huidige imago van Ruud is volgens Victor ronduit problematisch. “Ik bedoel: denk gewoon even na. Als jij aan iemand denkt die depressief is en die aan het huilen is, heb jij dan zin om naar ‘De Wild in de Middag’ te luisteren op NPO Radio 2? Ik heb geen idee of hij depressief is, maar zo komt hij wel over, want hij heeft die kant veel te veel laten zien.”

Hij vervolgt: “Dat is ook een soort van ijdelheid, van: je gooit alles maar op het scherm, maar in dit geval was dat denk ik niet zo verstandig van hem. Het punt is gewoon: ik denk dus van hij moet van dat imago af. Als ik zijn manager was, zou ik hem gewoon adviseren: Ruud, ga weer iets stoers doen.”

Bak hete pepers

Misschien kan Ruud weer een tijdje de shockjock uit gaan hangen, aldus Victor. “Ga gewoon echt even iets doen wat bewondering afdwingt. Spring uit een vliegtuig, eet een hele bak hete pepers helemaal leeg of onderwerp een minister aan een spervuur van vragen in je radioshow.”

Het moet iets spectaculairs zijn, adviseert hij. “Doe iets waardoor mensen in Nederland gaan zeggen van: ‘Oh, die Ruud de Wild, die durft’. Dat heeft hij nodig…”

Podcast

De nieuwste aflevering van De Communicado’s, een soort Op1 maar dan over BN’ers:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat het imago van Ruud de Wild aan gort ligt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen