Montana Meiland heeft opeens grote bek: ‘Komt door relatiebreuk’

Montana Meiland was altijd het schuchtere lid van haar tv-familie, maar daar komt volgens biograaf Jan Dijkgraaf langzaam maar zeker verandering in. “Ze heeft een steeds grotere bek.”

Montana Meiland © Tom Cornelissen

Als je aan de Meilandjes denkt, dan denk je vooral aan Erica, haar hysterische levensgezel Martien en hun verwende dochter Maxime. Maar Montana? Die hebben we de afgelopen jaren eigenlijk nauwelijks voorbij zien komen. Zij zat altijd in haar winkel in Noordwijk of moest thuisblijven van haar vriend Dirk. Nu hij aan de kant is gezet, verandert dat…

Grote bek

Jan Dijkgraaf, de huisbiograaf van de Meilandjes, brengt binnenkort een boek uit over hun programma. Daarvoor werkt hij samen met Timon Moll, de regisseur van Chateau Meiland. Samen kennen zij de tv-familie door en door. “We vinden beiden dat Montana ontzettend is opgeknapt sinds ze weer vrijgezel is”, zegt hij in de Weekend.

Sinds die Dirk aan de kant is gezet, begint Montana weer praatjes te krijgen, aldus de Meiland-biograaf: “Timon vindt haar weer net zo leuk als toen hij haar in 2006 en 2007 meemaakte met Ik Vertrek. Ze is spontaan en heeft wederom een grote bek, in positieve zin – dat was heel lang niet.”

Feministisch

Hoe komt dat dan? Was Dirk zo’n repressief type? “In het boek analyseren hoe we hoe dat komt. Wij vinden Dirk echt een supersympathieke gozer, maar Montana is veel te feministisch voor een conservatieve jongen die uit een traditioneel gezin komt.”

Nou, daar zal die Dirk dan niet blij mee zijn. Wat komt er nog meer in dat boek? “Ook behandelen we wat wij noemen ‘de parasieten’ die in hun leven kwamen, mensen die iets van ze wilden, op relationeel en/of financieel vlak. Het zal zeer zeker een smeuïg en spraakmakend boek worden.”

Rechtszaken

Oftewel: de Meilandjes gaan weer lekker rellen. “Net als bij Maxime’s boek gaan we ervoor zorgen dat er geen rechtszaken worden verloren. Dat ze worden aangespannen, kun je nooit voorkomen, want de ervaring heeft inmiddels geleerd dat iedereen bij deze familie geld of media-aandacht ruikt.”

Over wie heeft Jan het dan precies? “Denk maar aan ‘de vermeende verkrachter’ en ‘de privédetective’. Maar het is onze eer te na dat we dan verliezen…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Montana Meiland krijgt door haar relatiebreuk een grote bek. Leuk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen