Roos Moggré sneert naar Sven en Rick: ‘Ik doe dit niet voor júllie!’

Het stoort Roos Moggré duidelijk enorm dat Sven Kockelmann en Rick Nieman er als de kippen bij waren om het gedrag van hun baas Bert Huisjes te vergoelijken. “Niet voor jullie!”

Roos Moggré, Sven Kockelmann en Rick Nieman © NPO

Er zijn ongelooflijk veel (oud-)medewerkers opgestaan tegen de walgelijke gedragingen van Bert Huisjes, de baas van omroep WNL. Dat hij geen zuivere koffie is blijkt wel uit hoeveel vrouwelijke tv-sterren met naam en toenaam tegen hem opstaan, waaronder een grote ster als Eva Jinek, maar ook Leonie ter Braak, Merel Westrik en Roos Moggré.

Rick en Sven

Roos, die last had van zwangerschapsdiscriminatie door Bert, zat gisterenavond in de talkshow Sophie & Jeroen. Daar laat ze duidelijk blijken dat ze zich eraan ergert dat Sven Kockelmann en Rick Nieman zo hun best doen om het straatje van Bert schoon te vegen. Ze laten jongere slachtoffers bij WNL schaamteloos vallen. Old boys network, roepen critici.

De presentatrice denkt dat de twee heren zich ook niet aangesproken hoeven te voelen. “Het is denk ik goed in deze om even te benadrukken dat ik niet opkom voor Sven en ook niet voor Rick, maar voor de jonge mensen bij WNL die een hypotheek hebben, een kinderwens hebben en ook nog een toekomst in de journalistiek hebben.”

Veel petten

Het stoort Roos dat Bert roept dat zijn deur altijd openstaat. “Ik had in mijn tijd geen OR, geen redactieraad, geen vertrouwenspersoon. Ik heb niet eens een klachtenbus gezien en als die er al was geweest, dan was die uitgestrooid op het bureau van Bert Huisjes, want dat was degene die heel veel petten op had.”

De suggestie dat de WNL-bobo openstaat voor opbouwende kritiek is volgens Roos lachwekkend. “Ik moest er heel hard om lachen. Het lijkt een beetje alsof er een kantoor is met een heel grote deur waar wij als bange dames niet doorheen durfden te lopen. Dat is gewoon een heel valse voorstelling van zaken.”

Doetjes

Dat er van alles mis is in de WNL-top blijkt wel uit de reactie van Fons van Westerloo, die de klagers ‘doetjes’ noemt. “Stel in het hypothetische geval dat opa Fons op mijn verjaardag was geweest en dat soort teksten had gebezigd, dan had ik gezegd: ‘Ik denk dat je beter naar huis kan gaan, want volgens mij ben je dronken en de jaren 50 wachten op je.’”

Roos benadrukt dat haar zwangerschap onveilig voelde door WNL. “Ik en mijn collega’s zijn heel vaak voor onszelf opgekomen, maar als degene waar je naartoe moet ook bepaalt of jij nog een contract krijgt of in het rooster staat, dan houdt het op een gegeven moment op. Dus uiteindelijk ben ik weggegaan.”

‘Wat is het verschil!’

Arjen Lubach heeft zich in zijn Avondshow ook spottend uitgelaten over Rick en Sven. “Oké, oké, dus de situatie is als volgt: zij (wijst naar de vrouwelijke klagers, red.) zeggen dat Bert Huisjes jarenlang aan pesterijen, intimidatie en zwangerschapsdiscriminatie deed.”

Dan wijzend naar de twee heren Rick en Sven: “Maar zij hebben niks gemerkt van pesterijen, intimidatie en zwangerschapsdiscriminatie. Hmmmm. Wat is nou het verschil tussen deze twee groepen? Even denken hoor!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het laf dat Sven Kockelmann en Rick Nieman niet in de bres springen voor hun vrouwelijke collega's?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen