Yvonne Coldeweijer adviseert: ‘Özcan Akyol aan leugendetector!’

Yvonne Coldeweijer adviseert om Özcan Akyol eens aan een leugendetector te hangen na al die sterke verhalen over Matthijs van Nieuwkerk. “Hij wringt zichzelf in allerlei bochten!”

Özcan Akyol en Yvonne Coldeweijer © SBS, RTL

Özcan Akyol blijft maar draaien in het dossier-Matthijs van Nieuwkerk. Eerst was er een zogenaamd brulfilmpje en nu zouden er weer kreunappjes circuleren. Waarom verandert zijn verhaal steeds? En wat zit hier precies achter? Wilfred Genee krijgt het er niet uit, dus het is volgens Yvonne Coldeweijer tijd voor zwaardere maatregelen.

Leugendetector

Het advies van Yvonne is om Eus eens écht met de billen bloot te laten gaan. “Die moeten we eigenlijk aan zo’n leugendetector hangen. Die is zichzelf in allerlei bochten aan het wringen”, zegt ze in haar podcast De Juice Show.

Co-host Mark Koster vindt dat verhaal over het brulfilmpje echt heel erg raar. Het werkelijke filmpje bleek ontzettend braaf te zijn. “Hij heeft gezegd: ‘Ik heb een filmpje gezien en daarin misdraagt Matthijs zich dusdanig dat ik toch eigenlijk de vriendschap opzeg.’ Althans, zo kwam dat over en dat weersprak hij ook niet.”

‘Het is zó random’

Yvonne vindt het gek dat Eus in één keer zijn vriendschap met Matthijs heeft opgezegd. “Ik vond het zo random eigenlijk na al die tijd dat ik voelde van… Eus heeft natuurlijk zoveel druk van buiten af gevoeld dat hij Matthijs aan het verdedigen was… Eus zei dat hij dat allemaal niet wist, maar nu had hij dan een filmpje gezien.”

Een brulfilmpje. “Ja, dat was wel zodanig dat hij zei: ‘Ik beëindig een vriendschap.’ En hij zei erbij: ‘Heel medialand heeft dit filmpje al gezien en massaal gedeeld.’ Ik zei: ‘Als ik hem niet heb, dan is er geen filmpje.'”

‘Wat erg dit!’

Eus blijkt de boel ontzettend te hebben opgeblazen. “Eus, wat erg dit. Je hebt gewoon je maat voor de bus gegooid voor dit en nu ga je dus net doen alsof er nog meer is. Er is niet meer. Dit is het. En dit was echt niet voldoende. Matthijs gaat de afgrond in en Eus denkt: jij gaat mij niet meetrekken.”

“Eus is alleen maar met zichzelf bezig. Die vriendschap is… Dat is met alle showbizzvriendschappen: het betekent geen ene moer. Dat is om beter van te worden en niet om slechter van te worden. Zodra iemand de afgrond in stort, dan laat je die persoon los. Dan knip je het koord door. Bye. Eus had helemaal geen zin om ook de afgrond in te storten.”

Zelf gecanceld?

De vraag is of dat wel is gelukt, want Özcan heeft door brulfilmpje-gate flink wat imagoschade opgelopen. “Ik hoorde Evert zeggen dat Eus nu misschien degene gaat zijn die gecanceld gaat worden.”

Eigen schuld, dikke bult, aldus de juicekoningin. “Het is helemaal mislukt en dat gebeurt gewoon als je liegt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen