Roos Moggré wekt flink wat ergernis: ‘Ik word gillend gek van haar!’

Roos Moggré wekt ergernis met het aanhoudende geklets over haar liefdespartner Donatello Piras en zijn Italiaanse achtergrond. “Ik word er gewoon gillend gek van.”

Donatello Pirs en Roos Moggré © RTL, SBS

Het begint een beetje een standaardonderwerp te worden als presentatrice Roos Moggré ergens aanschuift: haar geliefde Donatello Piras. Zij zat vorige week woensdag aan tafel bij Marcel & Gijs, hij op hetzelfde moment bij Jinek. We wéten inmiddels wel dat zij een Italiaanse liefdespartner heeft, verzucht mediacriticus Victor Vlam.

Donatello voor en na

Victor begint zich een beetje te storen aan Roos, bekent hij in de podcast De Communicado’s. “Zit zit echt heel vaak in talkshows. En als je één ding over Roos Moggré weet, dan is het dat ze een Italiaanse man heeft bij de naam Donatello. En daar praat ze echt gewoon non-stop over. Dat houdt maar niet op.”

Hij vervolgt: “Dat begon al jaren geleden bij De Wereld Draait Door, dat ze vaak over hem praatte. Ze zat ook bij Jinek om over hem te praten. Ze heeft bij Khalid en Sophie over hem gesproken. Bij Media Inside heeft ze over hem gepraat. En afgelopen week bij Marcel en Gijs heeft ze ook uitgebreid over hem gesproken.”

‘Gillend gek van!’

Je weet meer dan je wil over die twee, aldus Victor. “Ik weet dat hij een grote Italiaanse familie heeft. Hij houdt heel clichématig van pizza. Ze hebben ook een grote Italiaanse bruiloft gehad. Ze hebben elkaar ontmoet toen hij haar trainde ter voorbereiding op een lijsttrekkersdebat van het Jeugdjournaal.”

Tegen zijn co-host: “Ik heb het idee dat ik meer weet over hun relatie dan over jouw relatie met jouw vrouw, Lars. Ik heb het idee dat ik zo verschrikkelijk veel over die man hoor. Ik heb op een gegeven moment ook zoiets van: houd toch eens op met praten over je man. Ik word er gewoon op een gegeven moment ook gillend gek van.”

Schattig en cute

Co-host Lars Duursma twijfelt. “Nou ja, wij kennen hem toevallig ook beiden een beetje. Ik heb ook zoiets van: is het niet gewoon gewoon schattig en cute dit? Je hebt ook van die mensen die al 15 jaar een relatie hebben en nog steeds tongend over straat lopen, zeg maar. Het is toch mooi dat mensen zo verliefd blijven op elkaar?”

Victor: “Ja, ik vind het allemaal prachtig. Ik denk echt oprecht als het uitgaat ooit een keer – ik hoop het niet – echt dat ik gewoon drie weken lang daar stuk van ben, omdat ik zo emotioneel geïnvesteerd ben in die relatie.”

Verrassing is weg

Het gaat Victor meer om het professionele aspect, namelijk dat ze te veel in herhaling valt op tv. “Je moet wel vernieuwend blijven. Het moet wel vers blijven. Het moet wel blijven verrassen. En op een gegeven moment: ik heb het echt helemaal gehad met verhalen over Donatello.”

“Bij Marcel & Gijs stonden er ook tal van foto’s klaar, dus elke keer als ze hem noemden, stond er weer een nieuwe foto in beeld. Iets nieuws! Roos Moggré heeft iets nieuws nodig, want anders wordt het gewoon saai. Dat is gewoon het lot van een talkshowgast. Je móet uiteindelijk steeds nieuwe dingen blijven bedenken om interessant te blijven.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen