Jinek-gast keihard aangevallen: ‘Jij wilde mij een hand geven!’

Jurist en filosoof Raisa Blommestijn werd gisteren in de talkshow van Eva Jinek aangevallen door medegast Roos Moggré, omdat ze haar voorafgaand aan de uitzending een hand wilde geven.

Raisa Blommestijn en Roos Moggré © Jinek

Raisa Blommestijn zat voor de tweede keer aan de talkshowtafel van Eva Jinek om te ageren tegen de coronapas. Ze vindt dat niet-gevaccineerde mensen wel heel erg benadeeld worden, omdat zij alleen nog kunnen deelnemen aan het sociale leven nadat ze getest zijn. Dat is volgens haar niet echt een keuze, omdat het erg veel tijd in beslag neemt.

‘Jij gaf mij een hand’

EenVandaag-presentatrice Roos Moggré vindt dat hypocriet. “Je zei net dat het niet echt een keuze is, maar jij wilde mij net voor de uitzending en hand geven en dat vond ik minder prettig. Dan denk ik: dat hoeft van mij niet. In die zin geef je mij ook niet echt een keuze”, beet ze Raisa toe.

Daarop zei Raisa: “Voor mij is het gewoon een normale intermenselijke… Ja, sorry als dat vervelend overkwam, maar voor mij is het heel normaal dat we elkaar niet zien als een gevaar, maar dat we met elkaar samenleven. Daar hoort wat mij betreft ook het schudden van handen bij, maar als het vervelend is overgekomen: mijn excuses.”

Roos: “Maar je liet weinig ruimte voor het debat op dat moment.”

Raisa: “Als dat zo is overgekomen, nogmaals: dan is dat niet de bedoeling geweest.”

‘Hoort bij het leven’

Raisa vindt dat we met z’n allen een ‘lijn moeten trekken’ en de coronapas niet moeten accepteren. Roos: “Wat zeg je dan over die negentig procent niet-gevaccineerden die op de ic liggen? Daar begint het probleem. Ik hoor je geen antwoord geven op het virus en de mensen die er ziek van worden.”

Raisa: “Ziek zijn hoort nu eenmaal bij het leven, dat is afschuwelijk.’

Roos: “Dan komen we bij het feit dat je de pandemie ontkent en de ernst er niet van inziet.”

Omdraaien

Roos vindt dat Raisa egoïstisch denkt. “Je zou het ook kunnen omdraaien. Je zegt nu dat de mensen die niet gevaccineerd zijn nu worden uitgesloten, maar op het moment dat je niet zo’n pas invoert worden de zwakkeren uitgesloten die het nodig hebben dat ze beschermd blijven.”

Raisa: “Die hebben dan toch het vaccin genomen, dus die zijn dan toch beschermd?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het aanstootgevend dat Raisa Blommestijn een hand wilde geven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen