Roos Moggré wil graag veel vaker aanschuiven aan talkshowtafels

Roos Moggré wil haar functie als nieuwsduider uitbreiden door vaker plaats te nemen aan talkshowtafels, zoals die van Jinek of Op1. “Ik hoop dat ik er de kans voor krijg op televisie.”

Roos Moggré © Ruud Baan

De ambities van Roos Moggré zijn torenhoog. Deze presentatrice van EenVandaag wil een factor van belang worden in het Nederlandse medialandschap. Ze wil daarbij ook nadrukkelijk meer van zichzelf laten zien. “Sinds twee jaar heb ik een column in het blad LINDA.”, vertelt ze in gesprek met Nieuwe Revu.

Nog meer Roos

Roos wordt echt steeds openhartiger in dat stukje. “Steeds vaker vertel ik over onderwerpen waarvan ik denk: waarom deel ik dit eigenlijk? Bevallingen, seks, noem het allemaal maar op. Tien jaar geleden had ik dat nooit gedaan, maar het voelt op een rare manier heel prettig om wat meer van mezelf te laten zien.”

En nu wil Roos nóg meer van zichzelf op straat gooien. “Ik schrijf de columns echt vanuit mijn hart, iets waarvan ik hoop dat ik er op tv ook de kans voor krijg. Bij Khalid & Sophie ben ik duo van dienst en zit ik dus als een sidekick aan tafel. Dat past al heel goed bij meer voelen wat ik zelf vind en mezelf meer uitspreken.”

Nieuwe Eva?

Heeft deze Roos misschien de ambitie om uiteindelijk de nieuwe Eva Jinek te worden? “Voorlopig zit ik goed bij de NPO. Het nieuws past bij me en dat zou ik graag nog wat verder willen uitbouwen. Door aan te schuiven an talkshowtafels, maar ook met bijvoorbeeld het maken van documentaires.”

Ze laat zich door niemand in een dwangbuis stoppen. “Ik vind het fijn dat ik een hoofdredacteur heb die daar geen moeite mee heeft. Als ik me bij Jinek wil uitspreken over grensoverschrijdend gedrag, dan vindt hij dat oké.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Roos Moggré wil vaker aan talkshowtafels. Goed plan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen